Gönderen Konu: ATA VENZA DETAYLI TANITIM  (Okunma sayısı 1697 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ozan ÖZŞAHİN

• *
  • Ata Silah San. A.Ş.
    • Ata Arms (Ata Silah San. A.Ş.)
ATA VENZA DETAYLI TANITIM
« : 05 Aralık 2014, 10:09:21 »
« Son Düzenleme: 12 Aralık 2014, 14:48:17 Gönderen: Ozan ÖZŞAHİN »
1955, İstanbul
"Türkiye’de Şimdiye Kadar Yapılmış En İyi Yarı Otomatik Av Tüfeği"
Kanadalı Silah Dergisi, Calibre.
(alan kodu girmeden) 444 91 04

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
Ynt: ATA VENZA DETAYLI TANITIM
« Yanıtla #1 : 25 Aralık 2014, 16:30:11 »
Venza Tüfeği avcı bir arkadaşım vasıtasıyla dün detaylı şekilde inceledim.
icra yayı dipçiğin içinde olan gaz sistemiyle çalışıyor. Gözlemlediğim kadarıyla, genel işçilik ve parça kalitesi olarak gayet tatminkar. Bana göre tek olumsuz yanı dipçik ölçülerinin uyumsuzluğuydu. o da göreceli bir durum zaten. Dün sabah tahtalı geçitinde kullanma şansım da oldu. 34 gr kaliteli bir italyan fişekle tahtalı avı yaptım. yaklaşık 30-35 metre atışlarda saçmalar tahtalıya oldukça güzel penetre olmuştu ve hatta delip geçen saçmalar da vardı. Saçma girişleri mor renkte ve kansızdı. hayvanlar cansız düştü. tüfeğin yıkımı gayet iyi. pistonun bahsedilen özelliği ve namlu hareketinden olsa gerek tüfeğin şahlanmaması ve az tepmesi dikkatimi çekti. deneme amaçlı yaf 40 gr fişeklerden 3 adet atış yaptım. boş kovanları yaklaşık 1 metre kadar fırlattı ve tepme hissi sanki normal bir tüfekle 28 gr fişek atmak gibiydi. Avdan sonra 70x50 kağıda 35 metrede aynı fişekle grupman denemesi yaptım, 1 no şokla olması gerektiği gibi satndart bir dağılımı var. Şoklar, bildiğimiz beretta tip standart 5 cm şokların 7 cm olan versyonu.
Tüfeğin kasası düz ve keskin çizgilere sahip. Dipçik ölçüsü bana uygun olsa hedefe çok güzel gelebilecek bir tüfek. arpacığı kaliteli, hedef gösterimini gayet kolaylaştıran Lpa fiber optik arpacık mevcut. Kasası mat siyah namlusu parlak siyah boyayla kaplı. görünüm ve estetik olarak da beğendim. kişisel görürşüm bu şekilde..