Gönderen Konu: Sıfır km yerli çiftemi,2.el yaşlı çiftemi???  (Okunma sayısı 18234 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Sıfır km yerli çiftemi,2.el yaşlı çiftemi???
« Yanıtla #25 : 16 Mart 2015, 19:04:28 »
Bizim ustalarımız da en az onlar kadar.... da işte fırsat olsa... Bir saniye... Nasıl onlar kadar ve "en az" onlar kadar? "En az" ne demek ? Bir kere bizim ustalarımıza haksızlık bu, zira karşılaştırdığın Avrupa'lı adamlar işe stajyer olarak başladığı daha ilk iki üç yılında, 200 yıllık know-how birikimini cebine "hap" diye koyuveriyor... Bu birikimin üzerine devam ediyorlar... Senin birikimin var mı ? Yok... Hiç yok...  Bir kere burada bizim ustalara haksızlık etmeyelim...

Ve el insaf, o 200 yıllık birikimin üzerine 40 sene dirsek çürütmüş ustanın yaptığı namluyla da, yerli üretim bir namluyu aynı kefeye koyarak, elin gavuruna da haksızlık etmeyelim bir zahmet...

Bu karşılaştırmalar için çok erken olduğunu düşünüyorum... Bu tür erken karşılaştırmalar, her iki tarafa da haksızlık diye düşünüyorum.
maalesf bu
ERKEN-GEÇ kavramı bu gidişle kıyamete kadar böyle gidecek gibi duruyor..
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #26 : 16 Mart 2015, 19:20:32 »
sn AYSU sizde aslında  neyin ne olduğunu hepimizden çok daha iyi biliyorsunuz ama neyse.bu ülkenin ustalarına yeterince şans verildiğini düşünenlerdenim.bu sene bir ad huğlu 401 kinetik yarı oto aldım.tamamen aldığım bayinin samimiyetine ve arkadaşlığıza güvenerek.herhangibi bir olumsuzlukta ekşimesi kolay olsun diyede açık açık söyledim.çokta uygun aldım.yarı  fiyatına.herşey çok güzel gidiyordu bütün ayrıntıları inceledim neredeyse.gözümden kaçan ve hiç aklıma bile gelmeyen bir şey dikkatimi çekti.tüfeğin namlusunun üzerinde HUGLU yazıyordu.ismini bile doğru dürüst yazamayan sanayimiz benim için bitmiştir.yerli tüfek almam mı alırım.bu fiyatlara  değil yarı fiyalarına.ederleri o kadar
 çünki.şimdi elin gavuruna haksızlık etmeyelim.emeğe saygı lütfen....

« Son Düzenleme: 16 Mart 2015, 19:22:19 Gönderen: Suat ÇALIŞKAN »
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Mustafa KARAGÖZ

• Avlak Yönetici
  • VATAN SEVDALISI,DOĞA DOSTU,UÇAR AVCISI
« Yanıtla #27 : 16 Mart 2015, 21:05:44 »
 O0 Herkese iyi akşamlar.
Yıl 1996 yanlış hatırlamıyorsam. Yaz tatilini geçirmek için gittiğim köyüme Almanya'da mukim çok kıymetli bir abimiz geliyor. Altında sıfır km Mercedes e200 bir araç. Buradayım diye bağırıyor, merakimdan yanına gidip tanışıyorum o abiyle,  sohbet sonunda asıl merak ettiğim şey olan araca geliyor. O yıl da babam sıfır Tofaş Doğan SLX marka araç aldığı için hemen kafamdan mukayese etmeye başlıyorum. Abi de merakımı anlayıp açıyor arabasının kapısını ve biniyor.  O güne kadar duymadığı m dijital klimadan, ABS, EBD, Airbag vs. Şeylerden bahsediyor abi, diyorum ki bizim araba da hidrolik direksiyon :)
5 vitesten sonra araçta bir devrim HİDROLİK DİREKSİYON :) Ne kadar büyük bir özellik ki arka cama yazmış adamlar. Abi tebessüm edip o da güzelmiş diyor. Şimdi hatırlayıp tebessüm ediyorum. Ama mesela şu araç konusundaki beklentimiz gibi silah konusundaki beklentimiz yüksel memiş. Daha önceki bir konuda da kanaatine belirtmişti m. Türk Avcısı beklentisini yukseltmedigi sürece ne yerli tüfek, ne de fişek konusunda kaliteyi yakalamayacak yerli firmalar. Umarım çağa ayak uydurup gerekli Arge çalışmaları ve test aşamaları ile başarıyı yakalar yerli firmalar. Umarım yukarıda bahsettigim kuş serisi otomobil gibi tarihe karısmazlar. Herkese rastgele. O0
  • Merkel Custom Made Boxlock Ejector S×S 20 ga
  • Robust 222 S×S 16 ga
  • MKE Kırıkkale 1963 S×S 12 ga
  • Derya-Lion mc391 Yarıoto
YA SEV YA TERK ET, YA TABİ OL YA DEFOL
1982/ELAZIĞ - İkamet: Malatya

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #28 : 16 Mart 2015, 21:54:46 »
Bu arada o Tofaş vs de yerli değildi, alayı Italyan patentli 70'li yılların tasarımlarıydı...  Tasarımının üzerinden bir kaç on yıl geçtikten sonra yeni sanarak, yerli sanarak bindiğimiz arabalar :)
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Samet BİRİCİK, Mustafa KARAGÖZ

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
« Yanıtla #29 : 16 Mart 2015, 22:37:07 »
Bu mevzu her zaman tartışma konusu olmuştur.
Robust , İdeal , Darne , Falcor , Simson , Beretta S Serisi pozeler , beretta 400 serisi çifteler , b25 ler  vs. vs.
20 ilâ 40 yıllık avrupa 2.ci el tüfekler fiyat ve kalite paritesiyle eleştirilmiştir.

Ama gel gör ki çoğu kimse 2.ci el  satılık ithal tüfekler bölümünü yoklar durur.
Acaba denk gelir mi uygun fiyata kıstırsam alırım düşüncesi hep var.

Şunu bilir şunu derim "silahı elinize alın şöyle bir bakın; kabzesini el kundağını bi kavrayın,yüzleyin, açıp kapatın silah kendin söyler" detaya girmeyim.
Yılan gibi,saz gibi, kalem gibi ne derseniz deyin öyledir
Silahtan biraz anlayan bunu hisseder.

Yanyana koysanız karşısına geçip baksanız bile yerli avrupa ayırır.

Bir de şu var yeni nesil avrupa silahlarda bile klasik avrupaların estetiği zarifliği yok.
El işçiliği azaldıkça estetiklik ve zariflik kayboluyor.

Sıfır yerli yerine temiz 2.ci el avrupa silah evladır.

• Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Mustafa KARAGÖZ

Çevrimdışı Mustafa KARAGÖZ

• Avlak Yönetici
  • VATAN SEVDALISI,DOĞA DOSTU,UÇAR AVCISI
« Yanıtla #30 : 16 Mart 2015, 23:58:41 »
Bu arada o Tofaş vs de yerli değildi, alayı Italyan patentli 70'li yılların tasarımlarıydı...  Tasarımının üzerinden bir kaç on yıl geçtikten sonra yeni sanarak, yerli sanarak bindiğimiz arabalar :)
İbrahim Bey kaşla göz arası yine İtalyanlara taş atmışsınız :) Ama dediğiniz gibi yerli bildiğimiz o araçların dahi patenti bize ait değil.
  • Merkel Custom Made Boxlock Ejector S×S 20 ga
  • Robust 222 S×S 16 ga
  • MKE Kırıkkale 1963 S×S 12 ga
  • Derya-Lion mc391 Yarıoto
YA SEV YA TERK ET, YA TABİ OL YA DEFOL
1982/ELAZIĞ - İkamet: Malatya

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #31 : 17 Mart 2015, 00:10:31 »
eskiden av boldu kimse şu tüfek bu tüfek demezdi alırdı bi huğlu çifte poze ve çeşitli markalar herneyse avrupa olanlarda var akşamdan fişeğini doldurur avını yapar dönerdi.. av azaldı avcı çoğaldı fişek ve tüfek fabrikaları hertürlü hilekarlığı yapmaya başladı gramajlar tam değil saçma sayıları farklı tüfekler ne kadar iyi olursa olsun  kaçırılınca ya tüfek ya fişektir sorumlu çoğu zaman ..
  • Kırklareli
  • İstanbul
  • https://www.facebook.com/motorlumuhre/
1986-istanbul

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #32 : 17 Mart 2015, 00:31:40 »
;)

İbrahim Bey kaşla göz arası yine İtalyanlara taş atmışsınız :) Ama dediğiniz gibi yerli bildiğimiz o araçların dahi patenti bize ait değil.

• Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

Çevrimdışı Hakan UYAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #33 : 17 Mart 2015, 00:58:49 »
  Değerli avcı dostlar eleştirecek çok şey var bu doğrudur.Ama çok yol alınmıştır( Kırma tüfeklerde özellikle AKUS çıtayı ciddi yükseltti) Bu da doğrudur.
  Bu Millet ama az ama çok bir şeyler üretti ve hala üretiyor, muhtelif alanlarda.İnanın hiç bir şey üretemeseydik Anadolu coğrafyasında barınamazdık.Ve üretemessek yine barınamayız.Bilimi ile felsefesi ile teknolojisi ile sanayisi ile lider sınıfta değiliz ama yok da değiliz...
  Bu ülkede değerli bilim adamları, mühendisler,doktorlar vs tüm zor şatlara rağmen yetişmeye devam ediyor inancımızı muhafaza etmek için bir çok gerekçemiz var..
  Konuya dönersem 40 yıllık düz bir avrupa çifte yerine(gravüzsüz,sıradan) Akus çifte tercihimdir...
  • Beretta A400 Xplor Unico
  • Franchi Affinity Wood
1974 ÇANAKKALE

The following users thanked this post: Harun KOCA

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #34 : 05 Ekim 2016, 18:33:49 »
 hiçbirşeyin 2. elini tavsiye etmem.  hele silahta hiç etmem.
 içinde parça kırmışsa ve bir köyde tamirci iseyin dayıya yaptırdıysa anlayamazsınız.  yerli silahlara gelince.

1992 de sıfır aldığım huğlu pozeyi 13 yıl sorunsuz kullandım. sonra yeğenime verdim tüfek 24. yaşına girdi hala kullanır. sadece el kundağının vidası gevşedi.

1994 te sıfır aldığım vursanı tam 16 yıl hiç tutukluk yapmadan kullandım sattığımda cevizinde vernik atığı bile yoktu. çok etkili ve isabetli bir tüfekti. 7+1, 71 namnu ;,,,,tek şikayetim aşırı konforsuz olmasıydı. sattım. bizde de iyi tüfekler yapıldı hala da yapılıyor kim ne derse desin.

kırma tüfekte bizim üreticiler ilerledi artık. yıldız, huğlu, büyükhuğlu, akus falan birşey alırdım ben olsam.
« Son Düzenleme: 05 Ekim 2016, 18:42:31 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

asadas74

• Ziyaretçi
« Yanıtla #35 : 05 Ekim 2016, 20:18:40 »
sanayi ye yolunuz düşerse ağa sola nereye bakarsanız tofaş fiat reno parçacısı görürsünüz.çünki parçası ucuz heryerde bulunuyor çok gidiyor diye herkes satar.ancak bir audi bir bmw bir mersedes in parçasını herkes satamaz çünki herkes binemez.parçası pahalıdır ama arıza yapmaz.yada en son ne zaman yaptığını bile unutursunuz.esnafta böyle rafta duracak malzemeye para bağlamaz.yani kalite asla tesadüf  değildir.bu tüfek işi şans işi ben yerli tüfek te avrupa tüfekte kullanıyorum.fantazi arıyorum dersenis yerli tüfeklerde iyisini bulmak rus ruleti oynamak gibi bişey.ben şahsen 3000 gibi bir rakama kafama sıkacağıma sitede bir robust vardı alırım onu çocuğuma miras bırakırım.
35 yaşında mercedes 7 kere sanayi görmüş. 700 bin km. 

Dogru söze ne denir.

Doğan tanpon 40 lira. Geri dönüşüm çöpten basılmiş.
Orjinal diye satılan Geri dönüşüm çöpten değil. Bir fabrikanın atığı granur. 90 lira.

Mercedes 900 lira 😆

Çevrimdışı Süreyya AYAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #36 : 05 Ekim 2016, 20:35:37 »
Konu tüfekler olunca pür dikkat çok keyif alarak takip ediyorum, naçizane muhtelif avrupa tüfekler aldım kullandım sattım vs, yerli olarak akus çifteyle tanıştım ve hakikatten çok beğendim övgüye değer, ama itiraf edeyim ki içimdeki iflah olmaz silah hastalığı sebebiyle tüfeğe ısınamadım, zannediyorum psikolojik te olabilir, bu iş hastalık şimdilerde elimde bir Avrupa taramalı bulunsun diye aldım,  fakat gözüm hep klasik el işçiliği yüksek çok iyi kondisyonda yada sıfır olmak şartıyla b25, merkel, beretta vs tüfeklerde ve biliyorum aynı işi kesinlikle iyi üretilmiş bir yerlide görür ama bu bi tercih zevk bütçe durumu, tavsiyem naçizane kötü kondisyonda yıpranmış bir Avrupa tüfektense akus alınır...
  • Akus 20/66 çifte
BURSA-1982

Çevrimdışı M.Ali TÜRER

• *
« Yanıtla #37 : 05 Ekim 2016, 20:40:10 »
Bence :  avrupa  dediğimiz tüfeklerde alt segmentte kalır isek sıfırlarda müthiş aldanırız ,

ikinci el ve 2000 yılı sonrası ve hatta 2010 sonrası çifte ve pozelerin çoğunda aldanıyoruz ,

otomatik tüfeklerin malum markalar kendini ispat etmişlerin dışına çıkmak hüsran oluyor ,

yerli olup üst seviye sayılabilecek birkaç markanın  son işçiliği ( meraklısını) tatmin etmez

Ancak : yerli tüfeklerde belirli ölçü ve kıstaslara dikkat edilerek tüfek yaptırılır yahut  güzel ölçüm cihazları ile seçilir ise , insan eli ve gözü iyi müfettiştir bunlara dikkat edilir ise  ( maalesef şansta var ise) değme birçok tüfeğin önüne geçebilir .

Ben Avrupa tüfekte sanat ararım incelik zerafet ve sağlamlık ararım ki bütçemi zorlaya bileyim ( hak etmeli )

Yerli firmalarımız canımız ama avcıyı , bizi enayi yerine koymaya çalışanlara kanmamak lazım ,

ikinci el yaşlı çifte : av yapabilecek mi ? , namlu duvar kalınlığı minimum değerlerin altına düşmüş mü? , ve paslanma ve korozyon kritik seviyelere ulaşmış mı ? bunlara verilecek cevaba göre durum değişir .
Mesala Boss , Purdey amcanın sidelock , boxlock bir tüfeği hurda mıdır ? Yaşlı mıdır ?
« Son Düzenleme: 05 Ekim 2016, 20:43:15 Gönderen: M.Ali TÜRER »
  • Büyük Huğlu venüs
M.Ali TÜRER
1978 - ANTALYA / MUĞLA

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..
« Yanıtla #38 : 05 Ekim 2016, 20:45:21 »
Merhabalar,konuyu ben açmıştım😊
2016 ocak ayında yanılmıyorsam Baikal çifte aldım.Tüfek çok yakın bir dostumda idi ve sadece deneme amaçlı 3 fişek atılmıştı.Sağolsun bana kıyak geçti ve dost işi bana tüfeği sattı.
Ama yine Alıcak olsam sıfır,yada geçmişini bildiğim tüfeği almayı yeğlerim..
Maalesef 35-40 senelik tüfeklerde metal yorgunluğu zaten mevcut.Bu açık bir gerçek.
Kaldıki geçmişini bilmediğimiz bir tüfekle ne kurşunlar atılmıştır buda bir gerçek..
Ama yine tüfek alacak olsam 2.el geçmişini bildiğim ithal bir tüfeği sıfır yerliye kolay kolay değişmem.
Allah aşkına geçmişini bildiğiniz 2.el Çok temiz auto5 i ideal bir fiyata almak varken gidip X,Y,Z marka sıfır yerliyi alırmıydık?
Amacım yerliyi kötülemek değil,yerli sanayimiz gerçekten çok gelişti ve kaliteli tüfekler yapıyor.
Şahsi görüşüm olarak şunuda söylemek istiyorum;
Yerli tüfekle ithal tüfek arasındaki fark
Audi ile Fiat arasındaki fark gibi.
Şahsi görüşümdür,Saygılar sunarım..
« Son Düzenleme: 05 Ekim 2016, 20:47:49 Gönderen: Atagan YILDIZ »
  • -Česka Zbrojovka CZ 550 Lüx .308 Win
  • -Smıth&Wesson 5906 9x19 Parabellum
  • -Fabrıque Nationale Herstal Belgıque Browning HP 9x19 Parabellum
  • -Baikal NK 43 E S&S
  • -Churchıll 206 Silver O&U
  • -Winchester 1300 Defender Pump Action

***Kastamonu Avcılar Ve Atıcılar Spor Klubü***

Çevrimdışı Remzi KARSLI

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #39 : 05 Ekim 2016, 22:16:29 »
Akus kaliteli tüfek yapıyor yapmasınada hangimiz şunu düşünmüyok o paraya yerli alacağıma 2.el yada sıfır avrupa alırım daha iyi diye.sadexe lafta yerliyi övmemiz.benmi yerli yarıotamatiğe tövbe eski yerli çifte. Yada pozeye sıcak bakıyorum...
  • Huglu
1966-Kahramanmaras

Çevrimiçi Mustafa YAKAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #40 : 05 Ekim 2016, 23:53:02 »
buraya avcı ağzıyla birşeyler yazıcam ayıp olucak yerli ile avrupa nasıl kıyaslanabiliniyor anlamış değilim.kullanılmadan mı yazılıyor nedir.avrupa 50-60 yıllık tüfek için söylüyorum cem yılmazın bir lafı var ölüsü bu kadarsa diye ha işte olay bu .buyrun yerli tüfek alın bırakın ikinci  eli sıfırını alın.
  • Baikal 54 ussr
  • baikaltoz34 sscb
  • valmet finland
  • remington 11-87 premier
  • toztula 16 ussr vursan a92
  • franchi 48 al ,franchi prestij ,beretta 303 ,specıal poldi elektro
Mustafa YAKAR
1985 EDİRNE

The following users thanked this post: Sonay ŞEMEN

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #41 : 06 Ekim 2016, 11:17:54 »
 ''saat at avrat kılıç silah, bunlar şans işi evlat''

11 yaşlarında çıraktım bu kelimeyi ''mustafa usta'' lakaplı eski bir kurttan duyduğumda o yaşlarda pek anlayamamış hatta biraz kulaklarım bile kızarmıştır kimbilir,..
 beni adam yarine koyup nasihat edercesine bu cümleleri sık sık yinelerdi geldiğinde.

kalite hiçbir zaman tesadüf değildir.

saygılarımla.
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #42 : 07 Ekim 2016, 00:35:20 »
Bence birazcık boş konusmasınıda seviyoruz avrupa olsun deyip cıkıyoruz işin içinden yerliyide yere vurmaya gelince huğludan baslıyoruz benim iddaam türkiyede en cok satılmıs süperpozedir mutlaka babadanızdan dayınızdan av arkadasınızdan bir huğlu gecmiştir bu kadar cok piyasada olmasına rahmen ben huğlu kullanıcısından sahsen şikayet duymadım desem yeri şu forumda yine en az gördüğüm şikayet huğludan milyon adetlerle piyasaya sürülmüş olmasına rahmen ama yere vurmaya gelince huğludan baslıyoruz sonra yerli olmuyo bence bu yorum değil ağız alışkanlığı ata torun kral her gün şikayet var bu ürünlerden ama bir allah kuluda atadan kraldan sp mi olur demiyor huğludan diyor akdas tüfekleri ile ilgili onlarca konu okudum su forumda ama herkez huğlu diyor yere vurmaya gelince  bence en büyük muamma iyi tüfek olsun avrupa ayarında fiyattatta 1300 1500 ü geçmesin yok öyle bir dünya ayrıca yine akus tüfekleri hakkında kaç sikayet okudum ki siz kaçtane okudunuz  ben yanlıssam siz düzeltin saygı duyarım ama bir gercek varki iyi yerli istiyorsan özel sipariş yaptıracaksın parayada itiraz etmeyeceksin orasınada katlanacaksın iyi bir süper poze yerlide yaptırsan 5.000 tl altına maal olmuyor cok araştırdım cokk firmayla görüştüm ayrıca akusa 32.000 tl ödeyerek yaptırılmış bir tüfek gördüm çifte olamaz öyle bişey emsalleri 100.000lerce euro ile baslıyor hakikatten yapmıslar ama biz torun aldım enjektör calışmıyor torunun enjektörü çalısanı görmedim ki ama yinede alıyoruz sonra yerli böyle o paraya patlaması bile mucize 20 yıldır sorunsuz calısan huğlular var ama hepsi özel seri ürünler piyasa değil seri değil buda bir gercek yine bi tanıdığım bu yıl su amerikaya yapılan cz markalı huğlu çifte aldı meneviş 10 yıllı falan en az ama hiç kullanılmamış bu yıl vurduğu üveyikleri vuruşları görünce gözlerim fal taşı oldu yo demeyin var ama özel ürünler bu gercek huğluyu bende co sevmem standartları cok kaba geliyor lafım yok ama muazzam calısıyor bence yerliyi kötülerken hep huğlu diyenlerin hiç huğlu kullanmadığını düşünüyorom mesleğimle ilgili bir örnek vereyim nissan navara cok yakıyor diyor musteri kişiye soruyorum hiç kullandın mı hayır kim dedi insanlar mitsubişhi az yakıyor kullandın mı hayır sana diyende var mı hayır ama öyleymişs gercekmi
bizim grubumuzda bir adet 
mıtsubıshı magnum oto 4x4 var km bası yakıt 44 kr
, navara 4x4 oto yakıtı 34kr
amarokta yakıt 32 kr
ben sezonda sıra ile her hafta biriyle 1000 km yol yapıyorum ama insalar birseyler söylüyor
Taner MEMET
Bursa-1988

Çevrimdışı Hüseyin ÖZEN 35

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #43 : 07 Ekim 2016, 15:57:24 »
benim gördüğüm , avrupalının ölmüşü , yerlinin dirisinden daha kalite . . durum maalesef bu . .

Yusuf bey yakın zamanda AKUS un neler yaptığını gördünüz mü acaba. Biz tüfeğinm başına 20 kişi geçtik tüfeğe bir kusur bulamadık
Hüseyin ÖZEN
1983 İZMİR KEMALPAŞA
0 rh +

The following users thanked this post: Ömer GÜNEY, İsmail BİLİR

Çevrimdışı İsmail BİLİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #44 : 07 Ekim 2016, 16:20:15 »

Yusuf bey yakın zamanda AKUS un neler yaptığını gördünüz mü acaba. Biz tüfeğinm başına 20 kişi geçtik tüfeğe bir kusur bulamadık
kesinlikle katılıyorum yeterki maddiyatın müsait olsun akus çifte ve pozelerinde namlularında bir boya atmışlar sosyal medyada gördüm ve boyanın cam boya olduğunu düşünüyorum namulunun karşısına geç saçını tara aynaya gerek yok ayrıca 12 kalibre bir çiftenin 16 kalibre bir çifte gibi ince ve zarif durması ayrı bir başarı diye düşünüyorum bir huğlu kullanıcısı olarak ülkemiz sınırları içerisinde akus 1 numara diyorum şahsi düşüncem teşekkür ederim ...
  • Huğlu 202 B
  • Huğlu 201 A
  • Huğlu 201 A Gr5 Engraved
  • Stoeger M3000 Peregrine 71 cm Şerit-61 cm Slug
1987 balıkesir

The following users thanked this post: Ömer GÜNEY

Çevrimdışı Erkan POLAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #45 : 07 Ekim 2016, 16:29:13 »
kesinlikle katılıyorum yeterki maddiyatın müsait olsun akus çifte ve pozelerinde namlularında bir boya atmışlar sosyal medyada gördüm ve boyanın cam boya olduğunu düşünüyorum namulunun karşısına geç saçını tara aynaya gerek yok ayrıca 12 kalibre bir çiftenin 16 kalibre bir çifte gibi ince ve zarif durması ayrı bir başarı diye düşünüyorum bir huğlu kullanıcısı olarak ülkemiz sınırları içerisinde akus 1 numara diyorum şahsi düşüncem teşekkür ederim ...
nerede o resimler.
Epagneul Breton

Browning B725
Franchi Affinity 3

The following users thanked this post: Onur TAVACI

Çevrimdışı İsmail BİLİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #46 : 07 Ekim 2016, 17:01:56 »
nerede o resimler.
facebook akus silah
  • Huğlu 202 B
  • Huğlu 201 A
  • Huğlu 201 A Gr5 Engraved
  • Stoeger M3000 Peregrine 71 cm Şerit-61 cm Slug
1987 balıkesir

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #47 : 21 Ekim 2016, 08:19:26 »
"Maalesef 35-40 senelik tüfeklerde metal yorgunluğu zaten mevcut."

atagan bey, bir ara eski mercedes  toplamaya karar verniştim o ara metal yorgunluğu konusunu metalürji bölümünde araştırma görevlisi bir arkadaşıma sordum, yahu yok öyle birşey o 90-100 yılda olur sen korozyona bak o tehlikeli dedi. sonra konu silahlardan açıldı, o da 80-90 yıllık silahların tehlikeli olabileceği,  ama son 50 yılın çeliklerinin  iyi olduğu ve  dayanacağı şeklinde bir yorum yaptı. eski mauserleri falan incelediyseniz, kundakta falan et kalınlığı aşırı kalın ve bu yüzden ağır tüfekler. adam güvenmemiş yani kullandığı çeliğe o yüzden o kadar kalın. şimdiki silahlarda kundak çelik bile değil pompalıda bile aliminyuma döndüler. dayanıyor çünkü. metalürji teknolojileri ilerledi. esnek+sağlamlık dengesini iyi kuruyorlar.

" geçmişini bilmediğimiz bir tüfekle ne kurşunlar atılmıştır buda bir gerçek."

işte bunu düşünüyorum ben de. o yüzden 2. el tüfeğe hiç sıcak bakmıyorum.
« Son Düzenleme: 21 Ekim 2016, 13:03:25 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ

Çevrimdışı Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #48 : 23 Ekim 2016, 03:02:16 »
benim gördüğüm , avrupalının ölmüşü , yerlinin dirisinden daha kalite . . durum maalesef bu . .

katılıyorum.

babadan kalma bi s-55 im var 42 yıllık.

fişeği koyup kapatırkenki sesi bile ap ayrı bır kalite.

adamlar işlemiş özenmiş yapmış.

bizimkiler gibi salla başı al maaşı değil.

tek problem kundak ölçüsü bana uymuyor.

temızleyıp kaldırdım çocuguma kalır artık nasıpse :)
  • Fabarm xlr5
  • Beretta s-55
evdekı huzur zengınlık budur.

1985-SAKARYA

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ, Selim UYGUN