Gönderen Konu: Sıfır km yerli çiftemi,2.el yaşlı çiftemi???  (Okunma sayısı 18233 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..
Değerli arkadaşlar hep hayalimde güzel bir çifteyi envanterime katmak niyetimden geçer durur.Bu zamana kadar hep Avrupa tüfekleri inceledim durdum.Ama huğlu çifteleri ve süperpozeleri inceleme imkanı bulduğumda Avrupa çiftelerin ve süperpozelerin gereksiz olduğu kanısına vardım kendimce.Otomatik av tüfekleri segmentinde beretta browning benelli gibi markalara lafım yok ama Huğlu tüfek sanayinin yaptığı Çifteler ve süperpozeler Tütkiyenin haklı gururu Olmayı hakediyor.
Peki siz olsanız 2.el simson yada robust gibi çifteleremi Bakarsınız yoksa Sıfır km huğlunun yada Akus un çiftelerinemi bakarsınız?Bazen bakıyorum ilanlarda 45-50 Yaşında Çifteler Yada süperpozeler var.Bu tüfeklerle kimbilir ne kurşunlar atılmıştır!Yani geçmişini binevi bilemiyoruz.Onun için bana göre kaliteli Sıfır bir yerli çifte Yada poze almak bana daha mantıklı geliyor.Mesela x marka Avrupa çifte 40 Yaşında 2500 tl,"özgeçmişi bilinmiyor" x marka yerli çifte 1700 tl Sıfır km ...
Peki sizler bu konu için ne düşünüyorsunuz?Bu eski Avrupa tüfeklerde saçmanın yakması vs hurafemidir?Günümüz teknolojisi ile üretilmiş tüfekler eski tüfekler kadar tesirlimidir???
  • -Česka Zbrojovka CZ 550 Lüx .308 Win
  • -Smıth&Wesson 5906 9x19 Parabellum
  • -Fabrıque Nationale Herstal Belgıque Browning HP 9x19 Parabellum
  • -Baikal NK 43 E S&S
  • -Churchıll 206 Silver O&U
  • -Winchester 1300 Defender Pump Action

***Kastamonu Avcılar Ve Atıcılar Spor Klubü***

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Hasan BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Sıfır km yerli çiftemi,2.el yaşlı çiftemi???
« Yanıtla #1 : 15 Mart 2015, 00:56:36 »
Tam cevabı değil ama şahsen boyanmış ikinci el bir çifteyi kesinlikle es geçerim.Kundak namlu farketmez boyayı görünce huylanıyorum.Bahsettiğiniz gibi özgeçmişi boyayla kapatılıyor.Artı klasikler orjinal olmalı..Bir de yerli ve eski çiftelerimizde boşluk olma ihtimali yüksek.Boşluk yok diye ballandıran satıcılar var.Boşluğu almak zor değil.
1982 Konya

Çevrimdışı Onur ERER

• *
  • Ördeksever Üye
« Yanıtla #2 : 15 Mart 2015, 01:04:09 »
Selamlar. Bir çifte tutkusu sizin gibi bende de var. Epeydir inceliyorum. Hatta çifte almak için pozemi satıyorum. Ben hep araştırırken yerli çiftelere bakmışımdır çünkü ben inanıyorum ki Avrupa çifteyle vurulan her av yerli çiftelerle de vurulabilir. Bazı konular evet abartılı avcı hurafeleri diye düşünüyorum. Yani ben bugün 50 metredeki bir hayvana tüfek doğrultmuyorum bile çünkü gereği yok kısmetin olan av sana gelir nasipse vurursun değilse gider bu hayvanlara saygı duymalıyız onlar olmasa avcılık ta olmaz. Tüfek konusuna gelirsek dünya para verip avrupa almaya gerek yok bence o fiyatlarda yerli ve mükemmel av yaptıracak çok güzel çifteler var. Gerisi tüfeğin size olan uyumu, biraz tecrübe, biraz da atış beceriniz. Saygı ve selamlar...
Onur ERER -- 1991 --Sinop/Ayancık-- &  --Isparta/Senirkent-- 0rh+

Tom amca der ki; Önce emniyeti düşünün sonra iyi av yapmayı...

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 15 Mart 2015, 02:29:03 »
otomatik derseniz kesinlikle avrupa(bütceniz yeterliyse tabiki) ama çifte poze yerli derim.özellikle ..yıldız  marka  (avrpada ilk ve son 1. ödüllü aldı) marka
« Son Düzenleme: 15 Mart 2015, 02:30:41 Gönderen: Veli TOKCAN »
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı Ersin BAHAR

• *
« Yanıtla #4 : 16 Mart 2015, 10:11:55 »
Hurafeleri falan bilmemde, bu saatten sonra yerli tüfeğe beş kuruş para vermem. En son ikinci el Beretta 425 çifte aldım, tüfek 1966 model (Namlu nacağında XXII işareti var). Kullanan arkadaştan da Allah razı olsun, namlu içi cam gibi, namlu dışında en ufak boya yok, bırakın kilitleri el kundağında bile en ufak tıkırtı yok. O çok övülen yerli tüfeklerimizden hangisi bu kadar uzun dayanır acaba? Akus ve Akdaş belki ama piyasada kaç yıl tutunabilecekler? Fabrikaları ne kadar süre açık kalacak? Şu anki ustaların başına bir şey gelse (Allah geçinden versin) ne kadar süre devam edecekler üretime?
Birde tüfektir, alınır - kullanılır hevesiniz geçince satılır. Sıfır alıp ta kullanıp sattığım yerli tüfekleri %30-40 zararına sattım hep. Beretta A300 otomatiği 2900 TL'ye almıştım, 2800 TL'ye sattım.
Selamlar. Bir çifte tutkusu sizin gibi bende de var. Epeydir inceliyorum. Hatta çifte almak için pozemi satıyorum. Ben hep araştırırken yerli çiftelere bakmışımdır çünkü ben inanıyorum ki Avrupa çifteyle vurulan her av yerli çiftelerle de vurulabilir. Bazı konular evet abartılı avcı hurafeleri diye düşünüyorum. Yani ben bugün 50 metredeki bir hayvana tüfek doğrultmuyorum bile çünkü gereği yok kısmetin olan av sana gelir nasipse vurursun değilse gider bu hayvanlara saygı duymalıyız onlar olmasa avcılık ta olmaz. Tüfek konusuna gelirsek dünya para verip avrupa almaya gerek yok bence o fiyatlarda yerli ve mükemmel av yaptıracak çok güzel çifteler var. Gerisi tüfeğin size olan uyumu, biraz tecrübe, biraz da atış beceriniz. Saygı ve selamlar...
Siteden bir abimizin lafı vardı "Avrupa tüfeğe daha iyi grupman ve daha uzağa atış yapmak için değil sağlamlık ve prestij için daha fazla para verilir"
Ersin BAHAR
1983 mersin

Çevrimdışı Harun KOCA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 16 Mart 2015, 10:36:15 »
Arkadaşlar ister istemez konuyu okuyunca kendimce birşeyler yazma arzusu hissettim.
Ördek sezonu kapanmadan sanırım bir hafta evveldi.
güzel bir meraya gittik burada avlanırken yanımdaki avcı arkadaşda
amerikan malı güzel bir otomatik tüfek oldğunu gördüm.
bendede dededen kalma kırıkkale çifte vardı.
Bu arkadaşın attığı kuşlar neredeyse hep yaralı düştü. Bende
ne yazıkki çifteyle bir türlü vuramıyordum.
Sonra meraya davet eden vatandaşın 26 yıllık ÇİFSAN çift tetik pozesini
elime aldım ve alır almaz tam ikikez duble yaptım yani dört ördek
Pozelere karşı zaten hayranlığım vardı. ama bu eski tüfeğin bu kadar sağlam
güzel vede bakımlı oluşu beni mest etti.
Sonra Zaten halihazırda sizingibi acaba yerlimi yabancımı araştırması yapmakta olduğum için
baya bu konuya kafa yordum.

Şimdi sorun şurada!! sizin benim gibi parasal konuda kısıtlı bütçeye sahip avcıların
olduda, hadi yabancı tüfeği arıza yaptı..ki yapmayacak garantisi yok.
Burada iki önemli sıkıntı ortaya çıkıyor.
1-göndermeye kalktığınızda dil sorunu, vede ulaşım için ödenen faiş kargo parası size kitleniyor.
2- buralara ulaşsanız bile elin gavuru % 70 size kullanıcı hatası deyip geri yolluyor

Yani bizim TÜRK firmaları gibi gönderin ilgilenelim filan yok
Bendede bir poze hayranlığı olduğu için elin 30-35 yıllık berettasına 2500-3000 tl vereceğime
GİTTİM SIFIR AKDAŞ POZE SİPARİŞ ETTİM
Bir malı alırken bunun eninde sonunda arıza yapacağını, ulaşım masraflarını,ve muhattap bulup bulamayacağınızı
iyi hesap edin
Buna yabancılar FİZİBİLİTE diyor ;)

Sonradan arıza yapan AVRUPA silahınızı akus, akdaş gibii yerli firmalarda tamir ettirip yabancı silah kullanıyorum diye
kendinizi AVUTURSUNUZ........
;) ;)
« Son Düzenleme: 16 Mart 2015, 11:22:01 Gönderen: Harun KOCA »
ÖNCE VATAN
1978 ankara

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 16 Mart 2015, 10:56:57 »
sanayi ye yolunuz düşerse ağa sola nereye bakarsanız tofaş fiat reno parçacısı görürsünüz.çünki parçası ucuz heryerde bulunuyor çok gidiyor diye herkes satar.ancak bir audi bir bmw bir mersedes in parçasını herkes satamaz çünki herkes binemez.parçası pahalıdır ama arıza yapmaz.yada en son ne zaman yaptığını bile unutursunuz.esnafta böyle rafta duracak malzemeye para bağlamaz.yani kalite asla tesadüf  değildir.bu tüfek işi şans işi ben yerli tüfek te avrupa tüfekte kullanıyorum.fantazi arıyorum dersenis yerli tüfeklerde iyisini bulmak rus ruleti oynamak gibi bişey.ben şahsen 3000 gibi bir rakama kafama sıkacağıma sitede bir robust vardı alırım onu çocuğuma miras bırakırım.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

The following users thanked this post: Okan YILMAZ

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #7 : 16 Mart 2015, 11:24:45 »
Bu konu derin bir kuyu ;)
Yerli de Akus un güzel çifteleri var. Ama hangimiz güzel bir İtalyan yada İngiliz Çifteye sahip olmak istemeyiz ki.
Bence, Olay tamamen bütçeyle ilgili...
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
« Yanıtla #8 : 16 Mart 2015, 11:30:56 »
Alkan haklısın, konunun mevzu para.

Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

The following users thanked this post: Alkan YOKSUL, İbrahim AYSU

Çevrimdışı Ersin BAHAR

• *
« Yanıtla #9 : 16 Mart 2015, 11:55:55 »
Bu konu derin bir kuyu ;)
Yerli de Akus un güzel çifteleri var. Ama hangimiz güzel bir İtalyan yada İngiliz Çifteye sahip olmak istemeyiz ki.
Bence, Olay tamamen bütçeyle ilgili...

Aküs'ün güzel çifteleri olduğunu herkes kabul eder. Ama kim yerli tüfeğe 5.000 TL - 8.000 TL arası bir fiyat öder? Aldığınızı ve satmaya karar verdiğinizi düşünelim, ne kadara satarsınız?
Şahsen benim durumum çok çok iyi olursa, Aküs'ün 7 pimli çiftelerinden almak isterim. Yani satacağım zaman kaybedeceğim 3-4000 TL gözümde olmasa ya da dolabımda dursun diyecek kadar durumum iyi olsa.
Ersin BAHAR
1983 mersin

Çevrimdışı Ersin BAHAR

• *
« Yanıtla #10 : 16 Mart 2015, 11:57:46 »
Arkadaşlar ister istemez konuyu okuyunca kendimce birşeyler yazma arzusu hissettim.
Ördek sezonu kapanmadan sanırım bir hafta evveldi.
güzel bir meraya gittik burada avlanırken yanımdaki avcı arkadaşda
amerikan malı güzel bir otomatik tüfek oldğunu gördüm.
bendede dededen kalma kırıkkale çifte vardı.
Bu arkadaşın attığı kuşlar neredeyse hep yaralı düştü. Bende
ne yazıkki çifteyle bir türlü vuramıyordum.
Sonra meraya davet eden vatandaşın 26 yıllık ÇİFSAN çift tetik pozesini
elime aldım ve alır almaz tam ikikez duble yaptım yani dört ördek
Pozelere karşı zaten hayranlığım vardı. ama bu eski tüfeğin bu kadar sağlam
güzel vede bakımlı oluşu beni mest etti.
Sonra Zaten halihazırda sizingibi acaba yerlimi yabancımı araştırması yapmakta olduğum için
baya bu konuya kafa yordum.

Şimdi sorun şurada!! sizin benim gibi parasal konuda kısıtlı bütçeye sahip avcıların
olduda, hadi yabancı tüfeği arıza yaptı..ki yapmayacak garantisi yok.
Burada iki önemli sıkıntı ortaya çıkıyor.
1-göndermeye kalktığınızda dil sorunu, vede ulaşım için ödenen faiş kargo parası size kitleniyor.
2- buralara ulaşsanız bile elin gavuru % 70 size kullanıcı hatası deyip geri yolluyor

Yani bizim TÜRK firmaları gibi gönderin ilgilenelim filan yok
Bendede bir poze hayranlığı olduğu için elin 30-35 yıllık berettasına 2500-3000 tl vereceğime
GİTTİM SIFIR AKDAŞ POZE SİPARİŞ ETTİM
Bir malı alırken bunun eninde sonunda arıza yapacağını, ulaşım masraflarını,ve muhattap bulup bulamayacağınızı
iyi hesap edin
Buna yabancılar FİZİBİLİTE diyor ;)

Sonradan arıza yapan AVRUPA silahınızı akus, akdaş gibii yerli firmalarda tamir ettirip yabancı silah kullanıyorum diye
kendinizi AVUTURSUNUZ........
;) ;)
Kullandığınız otomabil nedir? Avrupa ise avrupaya mı gönderiyorsunuz bakım ve tamirat için? Eğer yurt içinden servis alıyorsanız arabanızı avrupadan saymıyormusunuz?
Ersin BAHAR
1983 mersin

Çevrimdışı Erkan POLAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 16 Mart 2015, 11:57:49 »
daha önce benzer tartışmalar yaşanmış bir konu. Avrupayla yerli mükayese edilemez..
Epagneul Breton

Browning B725
Franchi Affinity 3

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
« Yanıtla #12 : 16 Mart 2015, 12:03:47 »
Ersin bey ;

Araba avrupa olabilir teknik serviside YETKİLİ yani onaylı ise sorun yok.

Tüfek avrupa ama sıfır alınca arıza olunca yetkili servis de yapılmazsa sorun var demektir.

Bunu duyuyoruz ithalatçı kendi servisi yoksa, ana üretici tarafından onaylanmayan bir yetkili servise tamir yaptıramaz.

Türkiye de Fabarm,Beretta,Browning vb diğer firmaların yetkili servisi diye onaylı bir tamirci,ya da tanire yetkili bir üretici var mı ?

Varsa bizde bilelim.
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Ersin BAHAR

• *
« Yanıtla #13 : 16 Mart 2015, 13:31:58 »
Ersin bey ;

Araba avrupa olabilir teknik serviside YETKİLİ yani onaylı ise sorun yok.

Tüfek avrupa ama sıfır alınca arıza olunca yetkili servis de yapılmazsa sorun var demektir.

Bunu duyuyoruz ithalatçı kendi servisi yoksa, ana üretici tarafından onaylanmayan bir yetkili servise tamir yaptıramaz.

Türkiye de Fabarm,Beretta,Browning vb diğer firmaların yetkili servisi diye onaylı bir tamirci,ya da tanire yetkili bir üretici var mı ?

Varsa bizde bilelim.

Peki birde söyle sorayım, Avrupa tüfek aldınız ve arıza verdi.Tüfeğin yetkili servisi de var Türkiye'de ve bu arıza için sizden 1000 TL istediler, işini bildiğiniz bir atölye ustası 300 TL'ye yaparım dedi. Ne yaparsınız? Ben şahsen vermem 1000 TL'yi. Arıza genelde sarf malzemeden kaynaklı olur ve sarf malzemelerin tümünü getirtme şansınız vardır.
Türkiye'deki Avrupa araçların % kaçı Garanti süresi bittikten sonra yetkili servise gidiyor?
Beni yanlış anlamayın, ülkemizde de çok maharetli ustalar var, hem üretim hem tamiratta. Ancak iş üretim bandında standart seri üretime gelince iş değişiyor. Aldıktan 2 gün sonra çift patlatan silahlar mı dersiniz, sağa-sola aşağı-yukarı atan namlular mı dersiniz, namlu iç çapı olması gerekenden çok dar yada geniş namlular mı dersiniz, yanlış kaynaklanmış bantlar yanlış namlu birleşimlerimi dersiniz. Maşallah hepsi bizim yerli üretimimizde bolca mevcut. Çünkü kalite kontrol sıfır. Forumda yüzlerce şikayet var bunlarla ilgili. Avrupa silahlarda olan şikayetler ise genelde "ÖLDÜRMÜYOR" diyerek yapılan şikayetler, uygun mühimmatı bulmazsan öldürmez tabi ki. 
Ersin BAHAR
1983 mersin

Çevrimdışı Harun KOCA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 16 Mart 2015, 15:31:26 »
Kullandığınız otomabil nedir? Avrupa ise avrupaya mı gönderiyorsunuz bakım ve tamirat için? Eğer yurt içinden servis alıyorsanız arabanızı avrupadan saymıyormusunuz?

Ersin bey cehaletimi bağışlayın ama avrupa olmayan yada asya kökenli olmayan, bizim üretimimiz
ARABA varsa ve biz bu arabayı kullanmıyorsak gerçekten çok ayıp ediyoruz
;D ;D ;D

Hangi avrupa tüfeğin TÜKİYEDE YETKİLİ SERVİSİ var yazarsanız sevinirim.

Şimdi bir kulanıcı bu konu çok su götürür yazmış doğru yazmış
Bakın avrupa avrupa diye abarttığınız tüfeklerin ben yaklaşık 22 yıllık avcıyım
çoook avda insanları yarı yolda bıraktığına şahit oldum.

Bu iş tamamen zevk ve maddiyata dayanır.Benim avrupaya verecek kadar param
yok.Ama bu paraları verecek kadar varlıklı olsamda fabrikanın yakın olmasını,konuştuğum kişinin
benim ızdırabımı anlayıp anlamadığı ve kırıldığında yada bozulduğunda ne kadar canım
sıkılır  bunlar benim için çok önemli. bunun için yine avrupa almam.Bir gün alırsamda
o gün mirastan para çıkmıştır ;D
Ben şunu anlatmak istiyorum .
Avrupa diye aldığınız tüfekleri yurt içinde imalat yapan yada tadilat yapan firmalara
yaptırdığınızda ,sizin değimizle konuşayım ,avrupa arabanıza yansanayi motor taktırdığınızda
hala avrupa diyemi biniyorsunuz.Dışı şişhane içi boşhane ;D
Aman aman Bakımı ucuz olsun  diye yurt içinde usta aradıktan sonra avrupa almışsın ne ye yarar!!!

Yerli silahlarımızın durumu hakkında söylediklerinize katılmıyo değilim
Beninde çokk YAHU YETER ALACAM ARTIK BİR AVRUPA dediğim avlarım oldu.
Ama bakın benim ATA otomatiğim var.KIRIKKALE çiftem var şimdi birde AKDAŞ poze sipariş ettim
bunlardan sıkıntı çıkınca arıyorum fabrikayı aloo karşıdan buyurun beyefendi...İşin anlatmak
istediğim tarafı bu.Hatasız mal ,günahsız kul olmaz,ama en azından bir muhattabım var.Bunun ne kadar önemli
olduğunu Allah vermesin ama başınıza ARIZA gelince çooook iyi anlıyorsunuz.
« Son Düzenleme: 16 Mart 2015, 15:53:01 Gönderen: Harun KOCA »
ÖNCE VATAN
1978 ankara

Çevrimdışı Ersin BAHAR

• *
« Yanıtla #15 : 16 Mart 2015, 17:08:04 »
Yanlış anlamayın, araba sadece bir uç örnekti. Beyaz eşya içinde aynı örnekleri verebiliriz, cep telefonu içinde.
Tabi ki  yaptığımız iş zevk ve imkan meselesi.
Mesela kendim için söylüyorum sıfır yerli bir tüfeğe 1500-2000 TL bandında para vereceğime, ya kendimi biraz daha sıkar Franchi Affinity, Beretta A 300 gibi sıfır tüfeklere ya da ikinci el temiz kullanılmış bir Avrupa Çifte ya da Süper Poze'ye yönelirim.
Yerli tüfekler için benim için tek istisna 1980-1990 yılları arasında üretilmiş Huğlu Çifte ve Süper Pozeler'dir. Onları da keklik avında taşımak baya bir mesele.
Ersin BAHAR
1983 mersin

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 16 Mart 2015, 18:21:47 »
sanayi ye yolunuz düşerse ağa sola nereye bakarsanız tofaş fiat reno parçacısı görürsünüz.çünki parçası ucuz heryerde bulunuyor çok gidiyor diye herkes satar.ancak bir audi bir bmw bir mersedes in parçasını herkes satamaz çünki herkes binemez.parçası pahalıdır ama arıza yapmaz.yada en son ne zaman yaptığını bile unutursunuz.esnafta böyle rafta duracak malzemeye para bağlamaz.yani kalite asla tesadüf  değildir.bu tüfek işi şans işi ben yerli tüfek te avrupa tüfekte kullanıyorum.fantazi arıyorum dersenis yerli tüfeklerde iyisini bulmak rus ruleti oynamak gibi bişey.ben şahsen 3000 gibi bir rakama kafama sıkacağıma sitede bir robust vardı alırım onu çocuğuma miras bırakırım.
sevgili SUAT
Aynı robusttan bahsediyoruz sanırım..
2500 tl,ye verilirse hiç düşünmeden al derim..SELAMLAR....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #17 : 16 Mart 2015, 18:30:38 »
Param olsa da Boss'la avlansam :)
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Samet BİRİCİK, Selim UYGUN

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 16 Mart 2015, 18:35:45 »
2000 - 2500 tl  gibi paralara , kullanılmış ,  ikinci ,  üçünçü , dördüncü el farketmez  hatta boyalıda olabilir , avrupa çifteyi , pozeyi otomatiği her zaman  terçih ederim .
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 16 Mart 2015, 18:37:14 »
Param olsa da Boss'la avlansam :)
SN.AYSU
Birgün bu memleketten göçüp İNGİLTERE,ye yerleşsek ve o av seromonilerine dahil olup o ritüelleri yaşasak olur diyeceğim ancak
bu tür çok çok üst düzey tüfekler ile av yapacak kültür ne yazıkki oluşmadıki biz TÜRK,lerde...
Hakan AKMAN

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #20 : 16 Mart 2015, 18:38:44 »
Bir hobi olan avcılıkta, "tüfeğe ayıracak yeterli bütçeniz" olsa (paranız olsa ifadesini revize ediyorum, tüfeğe ayıracak yeterli bütçe olsa diyelim... Para vardır da tüfeğe yatırmak istenmiyordur vs... ):

1) Yarı otomatik tüfek severlere soruyorum, hanginiz Benelli almazsınız ?
2) Çift namlulu tüfek severlere soruyorum, hanginiz Beretta, Browning vs almazsınız, "bunlarla av yapılmaz ben Konya'lı tüfek istiyorum" dersiniz ?

:)
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Samet BİRİCİK, Süreyya AYAN, Selim UYGUN

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
« Yanıtla #21 : 16 Mart 2015, 18:38:48 »
Hakikaten hiç ileriye gidemiyoruz.
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 16 Mart 2015, 18:38:53 »
benim gördüğüm , avrupalının ölmüşü , yerlinin dirisinden daha kalite . . durum maalesef bu . .
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #23 : 16 Mart 2015, 18:47:13 »
Bizim ustalarımız da en az onlar kadar.... da işte fırsat olsa... Bir saniye... Nasıl onlar kadar ve "en az" onlar kadar? "En az" ne demek ? Bir kere bizim ustalarımıza haksızlık bu, zira karşılaştırdığın Avrupa'lı adamlar işe stajyer olarak başladığı daha ilk iki üç yılında, 200 yıllık know-how birikimini cebine "hap" diye koyuveriyor... Bu birikimin üzerine devam ediyorlar... Senin birikimin var mı ? Yok... Hiç yok...  Bir kere burada bizim ustalara haksızlık etmeyelim...

Ve el insaf, o 200 yıllık birikimin üzerine 40 sene dirsek çürütmüş ustanın yaptığı namluyla da, yerli üretim bir namluyu aynı kefeye koyarak, elin gavuruna da haksızlık etmeyelim bir zahmet...

Bu karşılaştırmalar için çok erken olduğunu düşünüyorum... Bu tür erken karşılaştırmalar, her iki tarafa da haksızlık diye düşünüyorum.
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Samet BİRİCİK, Selim UYGUN

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #24 : 16 Mart 2015, 19:01:58 »
Bir hobi olan avcılıkta, "tüfeğe ayıracak yeterli bütçeniz" olsa (paranız olsa ifadesini revize ediyorum, tüfeğe ayıracak yeterli bütçe olsa diyelim... Para vardır da tüfeğe yatırmak istenmiyordur vs... ):

1) Yarı otomatik tüfek severlere soruyorum, hanginiz Benelli almazsınız ?
2) Çift namlulu tüfek severlere soruyorum, hanginiz Beretta, Browning vs almazsınız, "bunlarla av yapılmaz ben Konya'lı tüfek istiyorum" dersiniz ?

:)

sn.AYSU
Kimine göre avcılık bir HOBİ ,, kimisine görede (benim gibi) bir TUTKU
dolayısı ile bütçem yeterli olsada olmasada ,, sevdiğim,, beğendiğim ,,av performansından etkilendiğim x marka herhangi bir silahı şuursuzca sahiplenmek isteyebiliyorsunuz..
Şahsen yarı oto silah olarak BENELLİ markasını hiç bir zaman düşünmedim ,, onun yerine bir AUTO 5,i tercih ederdim..
çift namlulu silah olarakta bir B 25 ,,MİROKU,,MERKEL,,WİNCHESTER,,SKB ilk tercihlerim olurdu..
KONYALI,,DÜZCELİ,,İSTANBULLU,,İZMİRLİ fark etmez
Sitemiz üyesi EMİN VURAL bey,in eline geçen cinsten 70-80 li yılların üretimi çift namlulu silahlar ilk tercihlerim olurdu..
Hakan AKMAN