yazmamak için direndim ama yazayım bari...
üzümlü adler tek kırma... elimde patlamadı sadece az şişti.
kullandığım mühimmat 34 gram kendi dolum misket. atışta dipcikte çatladı iki yandan
2 tek kurşun attım 5-10 tane 28 gram attım yanlış hatırlamıyorsam
sonra 3-5 tanede 32 gram attım. üzerine 34 gram... hepsi keyfi atışlardı.
61 namlu mobil şoklu üzümlü adler tek kırma özel istekle yaptırmıştım.
aynı atışta bantta kalktı (bantın sonunda yüksek arpacık vardı bantın gerisinde de gez var)
sonradan gez arpacığı değiştirdim bantı çıkardım attım tüfek hala duruyor.
yeni kundak ve namlu için ramazan ustaya gönderecem. bekliyor işte emniyete kayıttan düşürmesi için gittim.
artık kriminalden rapor gerekiyor direk alıp imha edemiyoruz dediler. kalsın o zaman dedim.
vakti zamanında 220 liraya yaptırmıştım (3 seneyi geçmiştir) siparişimi verdim 15 güne elinizde olur dediler
parasınıda gönderdim 2 ayda geldi. parayı hanımın ptt hesabından veysel yıldırım hesabına gönderdim
defalarca aradım telefonlarıma çıkmadı. yıldırım av ve puma av tüfek tamirci filan siteleri var.
satın alma belgesini puma av a kargo ettim. yazayımmı daha

delil istersen ptt den hesap özeti
extresi getirebilirim. 3 senede geçse duruyordur muhtemelen... Ben adler tek kırma istemedim.
ben 4140 mobil şoklu 51 cm namlu plastik kundak bir tek kırma istedim marka belirtmedim
sağlam olsun atış tüfeğim olacak herşeyi atacam dedim...
çeliğini bilemem 61 cm mobil şoklu ağaç kundak ama bant ve gez arpacığı istediğim gibi kaynatılmış bir
tek kırma geldi.... kendimiz yapıyoruz demişti bana yapıyormu yaptırıyormu bilemem. bana adler marka geldi.
çatlayan kundağını kendim yapıştırdım. zımparaladım fakat verniklemedim.
ilk geldiğinde hemen teste gittim gez ayarını yaptım. 20 metreden soğuk namlu ilk atış tam hedefe
giderken 2. atış 6-7 cm sağ atardı. 3. atış biraz üst çapraz. ancak namlunun soğumasını beklerseniz
her atış aynı yere giderdi

20 metreden açık bir grupmanı vardı.
daha üzümlüde ne insanlarla muattap oldum alışveriş bittikten sonra bana telefon açıp borç para isteyen bile oldu.

inanırmısın gönderdim karşılığında bana tek kırma tüfek gönder dedim 2 sene geçti hala gelecek.
kendi yapanlar, çok kalite diyenler, en iyisi en hizmetlisi diyenler. püüü bi yığın...
üzümlüde bir bana denk gelen adam gibi adam ramazan usta var. tunç namlun delindi
bantçıya gitti geldi kromcuya gitti geldi şöyle oldu böyle oldu. ben yapıyorum diyip yalan söylemiyor, peşinde de değil.
ama özel olarak ilgileniyor. senin yerine kontrol ediyor. o bu şu benim için bitti. işim düşünce
ramazan ustayı arıyorum.
inanırmısınız saka pompalı tüfeğime aldığım adamdan 1,3,5 şok istedim. (kısa şoklu tüfeğim piyasada bulunmuyor)
bi tane üzerinde MOD yazan şoka tek bir çentik atılmış, yine mod yazan diğer bir şok 5 çentik atılmış şok geldi
oda 1.5 ay sonra defalarca aradıktan sonra. Ramazan ustaya dedim benim böyle böyle bir tüfeğim var kısa şoklu markası
saka bana şok lazım. 5 no (5 no hiç gelmedi ya aslında gelen 3 no şok hadi diğerlerini idare ettik

) neyse ramazan ustadan istedim
dedi bana saka 300-500 metre ileride namlunla şoku yollarım. 2 gün sonra namluda şokta elimdeydi.
şimdi neden belge istediğimi anladınız mı.
gürsel bey sizinde şansınız baya iyiymiş. benimde by tuna marka .410 tek kırmam var
o alt atar. onuda 3 sene önce 150 liraya almıştım. Fabrikayı aradım. şöyle bir ortasından kuvvetlice
bastırın dediler. o gün bu gün duvar süsü duruyor. 150 liralık ürün diye peşine düşmedim.
(onunda kundağı azıcık çatlak yaf 36 kalibre tek kurşundan başka fişek atmadım)
daha geçen gün elime aldım ve daha önce hiç fark etmediğim birşey gördüm üzerinde
by tuna yazısının altında 36 mm yazıyor. bir ara tepem atınca soracam fabrikaya
bu tüfeğin 36 milimetre neresinin ölçüsü diye
(bu arada by tuna yı derya firması üretiyor) Hoş bir tek kırma ancak bence sorunu
orasından filan değil. bantından. Birde namlu üçü çok geniş gibi. yaf tek kurşunu fişek yatağından atınca
namlu ucundan düşüyor.