6 yıldır volkswagen kullanıyorum. (passat, golf) transporter hiç kullanmadım ama servise gittiğimde sahipleri ile bolca sohbetim oldu. kaç model düşünüyorsunuz bilemiyorum ama 130 beygirdi galiba onların motor zincirli , daha düşük beygir olanları kayışlı. kayışlı olanlarda triker seti değişimi olayı var masraflı. (2010 da değiştirdim 350 tl idi transporter dizel illa ki daha pahalıdır.)
zincir de 180 binde değişiyor, o da çok birşey tutmaz.. 130 beygir tavsiye ederim. son çıkanlarını takip etmedim . 2.nci el aldığınız araç temiz çıkmazsa 5000 tl ya da üzeri masraflar çıkarabilir. arza tespit cihazına mutlaka bağlanmalı.
bakımlarda diğer araçlara da parça üreten alman valeo firmasının parçalarını alıp taktırtabilirsiniz . zaten volskwagen de oradan alır üzerine logosunu basar. yerli yan sanayi parçalar işe yaramaz. çabuk kırılır dökülür.
elektronik arıza durumunda birkaç farklı yere baktırmadan tamirata başlamayın .ustalar çok çakal.
80 binden sonra katalizör, turbo gibi elektronik aksamlarda hata verebilir. volkswagen genel olarak sağlam arabadır. can güvenliği ve yol tutuş konusunda hiç şüpheniz olmasın.