arkadaslar burada biriniz silahin tamamen elinizden alinacagini diğer arkadas o gun icin alinip geri verilecegini soylemis tam anlamadim benim tufeklerim ruhsata isli avlanma belgem ise dondurdum simdi yakalanirsak silahla tamamen mi gider yoksa ruhsatli oldugu icin geri alabilirmiyiz
Bizim burda defalarca avcılık belgesi olmayanlar avda yakalandı avcılık belgesi ve avlanma pulu olmadığından para cezası yedi ertesi gün orman müdürlüğünden tüfeklerini teslim aldı. Yine diyorum tüfek ruhsatlı ve otomatik ise ve takoz takılıysa bizim burda tüfeğe el konulmuyor. Ayrıca iletinizde diğer arkadaşların tüfeğe el konulur yorumlarını okuyunca aceba son çıkan mak kararlarında değişiklik olmuş olabilir düşüncesine kapılıp bizzat av denetiminde görevli dkmp memurundan teyit ettim bu konuyu tüfeğe tamamen el konulmayacağını sadece o gün için avdan men edileceğinden tüfeğe geçici olarak el konulduğunu ertesi gün mesai saatleri içinde tüfeği sahibine teslim edilebileceğini söyledi
Silahların muhafaza ve teslimi ve Cumhuriyet Başsavcılığına intikali
MADDE 11 – (1) Kara Avcılığı Kanununun 6 ncı maddesinin ikinci fıkrası kapsamında, avda kullanımının yasaklanması nedeniyle kabahat fiillerinin konusunu oluşturan ve aynı Kanunun 20 nci maddesi kapsamında görevlilerce el konulan,
haznesi iki fişek alacak şekilde sınırlandırılmamış otomatik, yarı otomatik, pompalı ve benzeri yivsiz av tüfekleri ile havalı tüfekler, muhafaza edilmek üzere orman idaresine teslim edilir.
(2) Bunların muhafazası ve orman idaresine teslimine ilişkin olarak bu Yönetmeliğin 5 inci maddesinin iki, üç ve dördüncü fıkralarının hükümleri kıyasen uygulanır.
(3) 10/7/1953 tarihli ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun kapsamında taşınması ve bulundurulması ruhsata tabi olan her nevi ateşli yivli av silahlarını
ruhsatsız olarak avda kullananların tüfek ve silahlarına el konulur. El konulan her nevi ateşli yivli av silahları soruşturma evrakı ile birlikte Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettirilir.
Silahların iadesinin yapılmaması
MADDE 12 – (1) Kabahat fiillerinin konusunu oluşturan haznesi iki fişek alacak şekilde sınırlandırılmamış otomatik, yarı otomatik, pompalı ve benzeri yivsiz av tüfekleri ile havalı tüfeklerin mülkiyetinin kamuya geçirilmesine ilişkin idari yaptırım kararı kesinleşinceye kadar sahiplerine iadesi yapılmaz.