Gönderen Konu: Süperpoze İçin Seçenek Çok ?  (Okunma sayısı 10815 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Onur CİVCİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Süperpoze İçin Seçenek Çok ?
« : 22 Ağustos 2015, 20:06:43 »
Araştırmalar ve forumda sürekli konuları takip etmemden kaynaklı az'da olsa bi kaç şey öğrenebildim konuyu buraya açmamsa gönlümün yıldızdan yana geçmesi

Akus Akdaş Huğlu B.Huğlu ve Yıldız

Akus'u şöyle genel manada bi araştırma yaptım forumdaki yorumlar ve denememler sonucu güzel kaliteli bi tüfek tabi bazı modelleri bana göre biraz ağır kaçıyor ama asıl meselesi fiyatı o nedir yahu 2800-3000 lira civarı markaya kaliteye sözüm yok ama benim için pahalı geldi

Akdaş kafamı en çok karıştıran kıyaslamaya götüren marka herhangi kötü bi yorumunu göremedim

Huğlu ve B.Huğlu Güzel tüfek fakat çok yorumlarda biraz ağırdır diye belirtmişler birde eski kalitesi performansı kalmamış yanlış anlaşılmasın eskiye oranla şuan ki arasındaki

Yıldız   araştırıyom avrupada 1.lik almış hafifliğiyle ünlenmiş üretilen ürünlerin yaklaşık %80-90 gibi civarını ihracat yapması fakat tüfeğe çoğu konuda sürekli bir bahane bulmaları

25m'de şişe kırmaması, ben bırakın deneyimi öyle çok haşa bi avcı değilim fakat tüfeğin bi amacı vardır avlanmak tutup şişe kırmak değil benim şahsi fikrim

uzun lafın kısası neden sürekli markalar birbirlerini ezmeyi denemekte 

ayriyetten yıldız ve akdaş arasındaki tercihiniz ne olur
« Son Düzenleme: 22 Ağustos 2015, 20:09:30 Gönderen: Onur CİVCİR »
Antalya/Serik B+ 1995

Çevrimdışı Erdem BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Süperpoze İçin Seçenek Çok ?
« Yanıtla #1 : 22 Ağustos 2015, 20:24:33 »
Yıldız pozem var her ava gidişimde üç tüfek götürüyorum.Diğer iki tüfekle kıyasladığımda içlerinde öldürücülüğü en zayıf olan yıldız.Diğer tüfekler fabarm otomatik ve sarsılmaz çifte.İleride bir tane rus poze almayı düşünüyorum.Poze kullanmak çok keyifli sırf o yüzden en çok yıldızı kullanıyorum.

Bendeki modeli 66 cm namlu ve ben 71 yedek namlu yaptırmak için fabrikaya yollayacaktım vazgeçtim.Bıldırcın için yıldıza devam ama özellikle ördek zamanına 71 namlu bir rus poze düşünüyorum.

Pozeler hakkında forumları okuyorum ben de aynı tüfekden kimisi çok memmun kimisi değil..!Galiba tüfeklerin hepsi aynı standart da üretilmiyor.

Sarsılmaz 20 ga ile yıldız 12 ga arasındaki farkı geçen yıl karatavuk avlarımda bariz hissediyordum.Sarsılmaz da rc sipe 7 no yıldız da remington sporting 7 no kullandım.Sarsılmaz ile vurduğum kuşlar hepsi öldü.Yıldız ile vurduklarım çoğu yaralı canlı kalıyordu.Yine de ben yıldızla avlandım daha çok.Poze kullanmak gerçekten zevkli :)
1982-İstanbul

The following users thanked this post: Onur CİVCİR

Çevrimdışı Şükrü TEKELİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 22 Ağustos 2015, 20:51:59 »
ben yaz başında 61 ve 71 namlu olmak üzere iki namlusu olan dipçik ölçüleri bana uyan bir tane yaptırdım.
61 namluyu daha hiç kullanmadım. her türlü tüfeği denedim. çok randımanlı. bende öyle usta bir avcı değilim. geçen hafta pazar ve bugün üveyik avına gittim. geçen hafta 2 bu hafta 2 , 4 tane üveyik vurdum. dördüde uygun pozisyonlardaydı. tek atışta vurdum. cansız yere düştüler. yerde çırpınmadılar bile.
geçen sene otomatik tüfeğimle iki üveyiği burnumun dibinde vurup 50 mtre uçduğunu biliyorum
4 üveyiğin 4ünüde 28 gr bior ve keçe tapa 10 numara saçmayla vurdum.
geçen hafta 5 şok bu hata 4 şok kullandım.
şişe kırma olayı tam bir safsata. videoyu bende izledim. tüfek sağ atıcı için ama atan kişi solak ve soldan atıyo. şişeyi vuramıyo bile.
muhtemelen şişenin içide su dolu. yirmi yıl önce ben usta avcı abilerimle içi su dolu şişeyi kırmalarını isterdim hadi kırında göreyim derdim. içi su dolu şişe saçmayla neredeyse kırılmaz. delinir sadece.
ben açıkcası çok memnunum. bugün tüfeğe çok iyi adapte olduğumu farkettim. artık atışlarımda nişan almadan reflekslerimle atış yapabiliyorum.
  • Yıldız spz m
  • Armsan phenoma
  • Fias 16 cal.
1977 - Burdur - Kocaeli

Çevrimdışı Feyyaz ÇETİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 22 Ağustos 2015, 21:20:57 »
71 namlu yıldız spz m kullanıyorum ince saçmayı çok seviyor bıldırcın avında canlı çok nadir düşüyor üveyiktede menzilinde ise aynı durum geçerli tavşan ve domuzdada aynı şu zamana kadar bir problem yaşamadım

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1983 Mudurnu/BOLU

Çevrimdışı Kenan ÇITAK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 22 Ağustos 2015, 23:59:11 »
Huglu biraz agir ama tufek baskada yazmam..
1978 istanbul

Çevrimdışı Hamza SEDA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 23 Ağustos 2015, 00:13:09 »
Valla pozesi iyidir Yıldız''ın lakin Yıldız a71 var arkadaşımda bırakın öldürüp öldürmemeyi resmen avı paçavra ediyor. Turkiyenin bence en kaliteli av tüfeğini Yıldız üretiyor. Bilakis grupmanda avrupa tufekleri de dahil (Beratta,Fabarm Franchi) denememizde Yıldız la yenişemedi.
  • Özkanlar Fx12 (Standart) 66 cm namlu Yarı Kamuflaj
1984 AFYON

Çevrimdışı Gürcan BAYRAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 23 Ağustos 2015, 00:14:44 »
Yildiz'in sadece bir modeli birincilik(yanyana cifte) aldi diye biliyorum.Butun modelleri degil-))yanlisim varsa bilmen..
  • AKDAS-AK212
  • HUGLU 202B
  • Englisch Pointer

1989 IZMIR-TIRE

Çevrimdışı Hakan ATASOY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 23 Ağustos 2015, 04:43:11 »
Valla pozesi iyidir Yıldız''ın lakin Yıldız a71 var arkadaşımda bırakın öldürüp öldürmemeyi resmen avı paçavra ediyor. Turkiyenin bence en kaliteli av tüfeğini Yıldız üretiyor. Bilakis grupmanda avrupa tufekleri de dahil (Beratta,Fabarm Franchi) denememizde Yıldız la yenişemedi.
Eski otomatikleri tek gaz delikliydi yenilerde ikiye çıktı galiba arkadaşınızdaki yeni mi eski mi? Eskiyse tutukluk var mı hiç?
Bu memleket tarihte Türktü, bugün de Türktür ve ebediyyen de Türk olarak yaşayacaktır.Türkiye Türklerindir! Ne mutlu, Türküm diyene!1980 BURSA

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Yusuf CANA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 23 Ağustos 2015, 11:06:25 »
Akkar'in modellerini de incelemenizi tavsiye ederim. Bende yıldız  ve akkar arasında kaldım ve hala kararsızım
1983 - Eskişehir

Çevrimdışı Kenan ÇITAK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 23 Ağustos 2015, 11:38:26 »
Celik kasa huglu agirligini sorun etmezsen oda 100-300 gr arasi fazladir bikismina gore ama denge ve atis harika😊
1978 istanbul

Çevrimdışı Şükrü TEKELİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 27 Ağustos 2015, 13:28:52 »
tüfek: Yıldız 71 namlu spz m
şok : mobil 4/4
mesafe : maps (30 metre)
hedef: cam bira şişesi
fişek saçma: 10 28gr
tapa : kauçuk tapa
barut: D20 1.40 gr
fişek marka: kendi dolum
Sonuç : şişe delindi

fişek saçma: 6 30gr
barut: CSB
fişek marka: JET
sonuç : şişe parçalandı

fişek saçma: 6 32gr
barut: ?
fişek marka: MİRAGE
sonuç: şişe paramparça

arkadaşlar atışlar spontane gelişme sonucu mangal keyfi sonrası yapıldı. bu yüzden elimizin altındaki fişek ve şokla deneme yaptık. malesef foto ve video şansımız olmadı.
şişe kırıkları tek tek toplandı  ;)
28 gr hafif dolularım bile umduğumdan randımanlıydı. herkeze rastgele
  • Yıldız spz m
  • Armsan phenoma
  • Fias 16 cal.
1977 - Burdur - Kocaeli

The following users thanked this post: Onur CİVCİR

Çevrimdışı Cihangir GÜNEL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • "Sabır Her Kişinin Değil Er Kişinin Harcının"
« Yanıtla #11 : 27 Ağustos 2015, 14:00:07 »

Hamza bey selamlar, Beretta hangi konuda yıldızla yenişemedi, fiyat konusu ise haklısınız :) lakin bir beretta pozenin Yıldıza yarışmasını dahi düşünmüyorum, hangi onuda olursa olsun. Avı ölürüp öldürmeme konusunda bence sonucu etkileyen birden fazla etken var, tabiki tüfek bu etkenlerden birisi fakat emin olmak için birden çok fişek denenmeli, uygun gramaj belirlenmeli, şok iyi ayarlanmalı, atış mesafesi ve verilen önleme iyi olmalı, hepsini yaptıktan sonra hayvan halen ölmüyorsa o zaman bir sorun aranabilir,

Onur beye size tavsiyem ithal bir poze düşünmeniz ikinci elde olabilir  Beretta ve Fabarm önerebilirim, ikinci elinde biraz daha eklerseniz iyi bir tüfek alırsınız.
Yok ben yerli düşünüyorum derseniz bu konuda üzümlü koop temiz bulabilirseniz alın derim 800-1000 TL arasında ikinci el bulursunuz. Bende AKKAR CHURCHILL var tüfek güzel fiyatına göre verimi iyi lakin biraz ağır, grupmanı şahanedir, iyi bir atışla hayvanı kesin alırsınız fakat ölümü, yaralımı bilemem bende şu öldürmeme sorunu bu tüfekle yaşadım ve  pek çözemedim, çokça farklı fişek kullandım hepsi ithal ve pahalı, pek verim alamadım, ama özellikle grupman konusunda müthiştir. yüzüne aldı mı hayvanın yerde olduğuna emin oluyorsun. Bu öldürme konusunda dediğim gibi birden fazla etken var

Bence seçimini ithal bir tüfekten yana yap tavsiyemdir.
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
  • Deutsch Black Kurzhaar (Rockey)
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 27 Ağustos 2015, 14:32:29 »
Full şokla % 90 grupman yaparsa bir tüfek o mesafelerde şişe tuz buz olur haliyle 10 15 metre mesafeli fermalı avlardada bolbol manke yaparsınız.

Yıldız firmasının şokları gereğinden  çom fazla dar......
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimiçi Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 27 Ağustos 2015, 14:54:53 »
eskiden bi konuda yıldızın şok çapları ölçülmüştü full şoku hindi şoku gibi çok dardı. bu kadar yüksek grupman anca duran avlarda işe yarar ağaçtaki güvercine üveyiğe falan atıyosanız olur ama normal avcıların işine yaramaz
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #14 : 27 Ağustos 2015, 15:18:19 »
Akkarında Namlu iç çapı diğerlerinden yüksekti buda grupmanıda yakın mesafe atışlarda diğerlerine göre avantaj sağlıyor. Tam isabet atışlar haricinde yan saçmalar hedefe isabet ettiğinden av hemen ölmüyor
« Son Düzenleme: 27 Ağustos 2015, 15:23:31 Gönderen: Cihangir GÜNEL »
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Şükrü TEKELİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 27 Ağustos 2015, 16:56:36 »
teknik olarak alaşımlı hafif bir tüfeğin geniş çaplı namluya sahip olması mantıklı değil bence. aksi halde küçük avlarda dahi yüksek gramajlı fişek kullanmak zorunda kalırsınız
benim huğlu kullanan ustalarım keklikde 34 gr jk6 mirage kullanırken Yıldız kullanan abimiz 28 gr fişek kullanıyor. buda avda konfor sağlıyor.
ben tüfeği alırken halil beyin bana tavsiyesi 31 gr RC titanoydu. her av için kullanabirsin demişti
şu an üveyikde mirage 28gr bior 10no , b&p 28 gr bior 10 no( 32 gr dan bozma) , 28 gr mke I barut keçe tapa 10 fişekle avlanıyorum çokda konforlu ve randımanlı
Beretta ile kıyaslanması doğrumu bilmem ama o fiyatta bir tüfeğin kusuru olmamalı fişek seçmemeli zaten  ;D
  • Yıldız spz m
  • Armsan phenoma
  • Fias 16 cal.
1977 - Burdur - Kocaeli

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #16 : 28 Ağustos 2015, 15:14:33 »
teknik olarak alaşımlı hafif bir tüfeğin geniş çaplı namluya sahip olması mantıklı değil bence. aksi halde küçük avlarda dahi yüksek gramajlı fişek kullanmak zorunda kalırsınız
benim huğlu kullanan ustalarım keklikde 34 gr jk6 mirage kullanırken Yıldız kullanan abimiz 28 gr fişek kullanıyor. buda avda konfor sağlıyor.
ben tüfeği alırken halil beyin bana tavsiyesi 31 gr RC titanoydu. her av için kullanabirsin demişti
şu an üveyikde mirage 28gr bior 10no , b&p 28 gr bior 10 no( 32 gr dan bozma) , 28 gr mke I barut keçe tapa 10 fişekle avlanıyorum çokda konforlu ve randımanlı
Beretta ile kıyaslanması doğrumu bilmem ama o fiyatta bir tüfeğin kusuru olmamalı fişek seçmemeli zaten  ;D

+1

Bu konuda çok haklısınız Zaten Akkarın kendi firması da bunu doğruladı bu konuda firmadan Ersin bey ile uzun uzun çok konuştuk, namlu iç çapı geniş olduğundan yüksek gramaj atın diyor, ya neden yüksek atayım diyorum, başka çaren yok diyor. Yani al sana bir kaya nerene da..... Berettada 28-30 gram takılıyorum kafam rahat bıldırcını düştüğü yerden alıyorum.

• Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Yusuf CANA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 28 Ağustos 2015, 18:36:31 »
Akkar ve yıldızın namlu çapları arasındaki fark nedir bilgisi olan var mı acaba?
1983 - Eskişehir

Çevrimdışı Şükrü TEKELİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 28 Ağustos 2015, 20:18:33 »
Akkar ve yıldızın namlu çapları arasındaki fark nedir bilgisi olan var mı acaba?

yıldızın 18.30-18.35 arası diye hatırlıyorum
  • Yıldız spz m
  • Armsan phenoma
  • Fias 16 cal.
1977 - Burdur - Kocaeli

Çevrimdışı Osman GÜVEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 08 Ekim 2015, 16:40:23 »
Yildiz'in sadece bir modeli birincilik(yanyana cifte) aldi diye biliyorum.Butun modelleri degil-))yanlisim varsa bilmen..
Yıldız hariç başka her hangi bir yerli marka uluslar arası çapta 1.lik alabildi mi?
DOĞUM YILI YAZINIZ DENİZLİ

Çevrimdışı Adem KARACAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 08 Ekim 2015, 18:08:00 »
Yıldızın bütün namlu ları aynıdır. Izleme teknikleri aynı poze nin namlu suyla otomatigi aynı . Bide toplu gönderme konusunda doğru alisinca sorun yok. Ben 71 namlu full cheoke ile bıldırcın avida  yaptım. Namlusu grupmani zehir gibi otomatigi nden şikayet eden bir tek kişi gördüm. Oda dipçik öncülerinden şikayetçi avında problem yok .
  • Huğlu 104 A 76 namlu 1/3
Adem KARACAN
1982 Cihanbeyli   LİMİT VİCDANDIR.  AVCI VİCDANSIZ OLAMAZ.

Çevrimdışı Mustafa SAYAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 08 Ekim 2015, 21:09:26 »
Bakalim bizimde aklimizda Yildiz var gibi.Yildiz superpoze almayi dusunuyorum nasipse…

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mustafa SAYAR
1981 Aliağa/İZMİR

Çevrimdışı Ersan ARGIÇ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 09 Ekim 2015, 19:29:40 »
Yıldız aliminyum kasa tüfek üretiyordu, aliminyum alaşımlı tüfekler hafif, çelik kasa üretmeyede başladılar.Bugün yıldızın a3 elegant TME modelini elime aldım, güzel tüfek . Sonra telefonla aradım , parasıda güzel)))
  • Stoeger 2000
1973
memleket fethiye-iş burdur