Valla pozesi iyidir Yıldız''ın lakin Yıldız a71 var arkadaşımda bırakın öldürüp öldürmemeyi resmen avı paçavra ediyor. Turkiyenin bence en kaliteli av tüfeğini Yıldız üretiyor. Bilakis grupmanda avrupa tufekleri de dahil (Beratta,Fabarm Franchi) denememizde Yıldız la yenişemedi.
Hamza bey selamlar, Beretta hangi konuda yıldızla yenişemedi, fiyat konusu ise haklısınız

lakin bir beretta pozenin Yıldıza yarışmasını dahi düşünmüyorum, hangi onuda olursa olsun. Avı ölürüp öldürmeme konusunda bence sonucu etkileyen birden fazla etken var, tabiki tüfek bu etkenlerden birisi fakat emin olmak için birden çok fişek denenmeli, uygun gramaj belirlenmeli, şok iyi ayarlanmalı, atış mesafesi ve verilen önleme iyi olmalı, hepsini yaptıktan sonra hayvan halen ölmüyorsa o zaman bir sorun aranabilir,
Onur beye size tavsiyem ithal bir poze düşünmeniz ikinci elde olabilir Beretta ve Fabarm önerebilirim, ikinci elinde biraz daha eklerseniz iyi bir tüfek alırsınız.
Yok ben yerli düşünüyorum derseniz bu konuda
üzümlü koop temiz bulabilirseniz alın derim 800-1000 TL arasında ikinci el bulursunuz. Bende AKKAR CHURCHILL var tüfek güzel fiyatına göre verimi iyi lakin biraz ağır, grupmanı şahanedir, iyi bir atışla hayvanı kesin alırsınız fakat ölümü, yaralımı bilemem bende şu öldürmeme sorunu bu tüfekle yaşadım ve pek çözemedim, çokça farklı fişek kullandım hepsi ithal ve pahalı, pek verim alamadım, ama özellikle grupman konusunda müthiştir. yüzüne aldı mı hayvanın yerde olduğuna emin oluyorsun. Bu öldürme konusunda dediğim gibi birden fazla etken var
Bence seçimini ithal bir tüfekten yana yap tavsiyemdir.