kalın namlu iyi namlu demek değildir. kalın namlu ben bu işi beceremiyorum namlu ağır ve kalın çıkıyor demektir.
firma ne kadar hassas ve kaliteli çalışırsa namlu o kadar inceliyor.
kaliteli çelikten hassas çalışan akus gibi firmaların namlularına bak kağıt gibidir. namluyu kalın yapmak iş değil çapı 1 mm geniş çeliğin ortasını deldin mi al sana kalın namlu. ama hassas balansta aynı mukavemette incelt bakalım incelecekmi. üzümlü firmalarıda kalın namlu yapıyor.
ben sadece seni namlu konusunda bir hatalı düşüncenden kurtarmaya çalıştım. tabiki karar senin bizden sadece hatırlatması. tüfek bakarken plastik malzemenin kalitesine bakılmaz. boya ile kapatılan parçalarada bakılmaz. tüfek bakarken sökersin tek tek baka baka toplarsın sonra çalışmasına parçaların uyumuna düzenine be basit ve etkililiğine bakarsın.
senin amacın sağlam tüfekse stoger yağ gibi kayan mekanizmayı tek elle bile çalıştırabileceğin hafif bir tüfekse armsan fonksiyonellik ve ilgi arıyorsanda akkar aradığın tüfek demek isterdim. ama şimdi benide terslersin ben zaten seçimimi yaptım diye o yüzden demeyecem. hem akkarın namlusuda kalındır
tekrar bayiye gittiğinde bir winchesteri yüzleyip mekanizmayı çek it birde armsanı bak bakalım hangisi kaliteliymiş.
namluyu pirinç arpacık vidalayacak kadar kalın yapmak
sadece gülüyorum.
tabiki kalitesiz değil. çok hoş güzel senelerce kullanılacak tüfek seçim yanlış değil. yüzünü kara çıkarmaz. sadece ben verilen paranın tüfeği değil diyorum.
fazla para veriyorsam dayanıklı zarif hızlı kolay gösterişli hafif dengeli bir tüfek alırım. vermiyorsam farketmez zaten.
yaw sarsılmazı unuttuk bu arada neyse başa dönmeyeyim.