Volkan bey bende çift namlulu 61 ilave şoklu ve 71 mobil şoklu Concord L vardı 99 model 24 gr RC1 7,5 no ve 28 gr RC1 9,5 numara çok kullandım hiç sorun çıkarmazdı.
Bir yandan kıskanıyorum, bir yandan uygun yayı hazır varmış diye seviniyorum.
Aslında 24 gramla çalışan yay takılıyken 36-40 gram fişekler biraz sert olur. İki yay olması daha uygun ama sizdeki gibi iki taraflı pistonu olanlarda gerek olmuyordur muhakkak.
Teşekkür ederim.
Volkan abi bende concord l 71 namlu silindir şok lu var.trap ve skeet fişeklerinde hiçbir sıkıntı yaşamadım.61 namluda da sıkıntı çıkaracağını sanmam.piston yönü, oring in yeni olup olmaması,mekanizma yayının yumuşaklığı gaz deliklerinin temizliği gibi konular deneme yanılma yoluyla çözülebilir diye düşünüyorum.
Teşekkür ederm Osman Bey kardeşim. Onlardan benimkinde mevcut olan yay sertliği hususu. Bir ikincisi gaz delikleri de daha ufak olabilir ama onu ölçemiyorum. İnşallah hepi topu yay sorunudur.
Yaklaşık 4 yıl kadar önce bir arkadaşıma verdiğim concord da 24 ve 28 gr kovanları çıkaramama sorunu sonradan oldu... gaz deliklerinde meydana gelen kurşun birikmesini temizledikten sonra durum düzeldi. gaz deliklerini kontrol etmeyi deneyin.
Teşekkürler Hakan Bey. Bendeki temiz ama o konuda haklısınız.
Eski fabrikada kalıyor. Siz bakıma gönderin onlar zaten sormadan ücretsiz değiştirirler. Bide gitmişken mekanizma geri tepme takoz var oda deforme olduysa değiştirirler, siz onada bi bakın kontrol edin.
Teşekkür ederim Mustafa Bey. Yukarıda da yazdım, icap ettiği şekilde bir yayın halihazırda olduğunu öğrendiğime çok sevindim. Nerdeyse yaycıya bir tane yaptıracaktım ama deneme yanılma olacaktı. Tutardı, tutmazdı Allah bilir.
Keşke aslında sadece yayı gönderseler de kargo git-gel olmasa. Versek parasını yayı gönderseler yeterdi.