Gönderen Konu: Fosforlu arpacık  (Okunma sayısı 12395 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ersan ARGIÇ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Fosforlu arpacık
« : 16 Şubat 2016, 20:26:58 »
Arkadaşlar bu fosforlu arpacık ne işe yarar? Gece hiçbir özelliği yok bunun
  • Stoeger 2000
1973
memleket fethiye-iş burdur

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
Ynt: Fosforlu arpacık
« Yanıtla #1 : 16 Şubat 2016, 21:22:44 »
valla ben baya zaman fiberoptik arpacık filan ne güzel dedim sonra bir baktım
pirinçten farkı yok. hatta pirinç arpacıkla daha iyi av yapılıyor. heralde gözde avdan çok arpacık dikkat çektiğinden fiberde
daha çok ıska yapıyorum

fiber arpacık daha çok duran hedeflerde iyi sanırsam.

2 namlumu pirince çevirdim ben
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Onur ÇELİKOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 16 Şubat 2016, 21:42:02 »
valla ben baya zaman fiberoptik arpacık filan ne güzel dedim sonra bir baktım
pirinçten farkı yok. hatta pirinç arpacıkla daha iyi av yazılıyordu. heralde gözde avdan çok arpacık dikkat çektiğinden fiberde
daha çok ıska yapıyorum

fiber arpacık daha çok duran hedeflerde iyi sanırsam.

2 namlumu pirince çevirdim ben

Bu kadar farkediyor mu harbiden abi ya ?
  • Ata Arms Venza 12 Kalibre 71 cm Yarı Otomatik
  • Kral Azarax 71 cm Y.Oto - Sarsılmaz Trapper Trap Tüfeği
  • Akkar Churchill 12 Kalibre 71 cm Süperpoze Av Tüfeği
  • Deustch Kurzhaar EFE & English Pointer TOMMY
Onur ÇELİKOĞLU  A rh +
1994 İzmir / Bayındır
Bayındır Avcılar Derneği
Trap Shooting

Çevrimdışı Ersan ARGIÇ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 16 Şubat 2016, 21:46:58 »
İsmi fosforlu olunca ben gece işe yarıyor zanneettim ama bugün denedim, karanlıkta arpacık gözükmüyor)
  • Stoeger 2000
1973

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #4 : 16 Şubat 2016, 21:58:48 »
karanlıkta görünen tek güç kaynaksız arpacık trityum arpacık

oda çok pahalı. bunun gibi bişey işte...

! No longer available
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Yasin TORAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 16 Şubat 2016, 21:59:45 »
Tam zifiri karanlık olmadan alaca karanlıkta parlıyor bence Fosforlu daha iyi
  • Franchi affinity 12 / 66
  • Sarsılmaz super champion 12 / 71
  • Atüs tek kırma 36 / 71
  • Huglu tek kırma (stetienne namlu ) 12 / 71
Antalya- Konyaaltı 1992

Çevrimdışı Ersan ARGIÇ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 16 Şubat 2016, 22:05:32 »
Yasin kardeş senin arpacığın rengi ne?  Bende stoeger 2000 var ve üzerinde kırmızı arpacık var
  • Stoeger 2000
1973

Çevrimdışı Yasin TORAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 16 Şubat 2016, 22:09:47 »
Troglo yeşil içi kırmızı çift renkli
  • Atüs tek kırma 36 / 71
Antalya- Konyaaltı 1992

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #8 : 16 Şubat 2016, 22:10:50 »
eğer gözün hedefi görecek şekilde bir kanranlık varsa hedef seçilebiliyorsa ama arpacık görünmüyorsa
arpacığı sökeceksin daha iyi vurursun. eğer tüfek uyumlu ise....
1978 Bursa

Çevrimdışı Ersan ARGIÇ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 16 Şubat 2016, 22:27:32 »
Tüfek uyumlu, süküp deneyeyim, birde yeşil arpacığı deneyeceğim
  • Stoeger 2000
1973

Çevrimdışı Yasin TORAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 16 Şubat 2016, 22:29:35 »
Dışı yeşil içi kırmızı. Dedigim gibi çok karanlıkta değil akşam ezani suları iyi gösteriyor
  • Atüs tek kırma 36 / 71
Antalya- Konyaaltı 1992

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 17 Şubat 2016, 03:32:23 »
 Arpacık nekadar gözünüzü alırsa ilerideki hedefte okadar silikleşir. İnsan gözü sadece tek bir cismi net görebilir. Biri sizin gözünüze fener tutarsa ışığın arkasını göremezsiniz bu durumun daha hafifini düşünün. Arpacık gözünüze nekadar parlarsa ilerideki hedef okadar silikleşir. Buarada ben fosforlu arpacıklardan bahsediyorum renkli arpacıklardan değil karışmasın.
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #12 : 17 Şubat 2016, 13:03:43 »
Arpacık nekadar gözünüzü alırsa ilerideki hedefte okadar silikleşir. İnsan gözü sadece tek bir cismi net görebilir. Biri sizin gözünüze fener tutarsa ışığın arkasını göremezsiniz bu durumun daha hafifini düşünün. Arpacık gözünüze nekadar parlarsa ilerideki hedef okadar silikleşir. Buarada ben fosforlu arpacıklardan bahsediyorum renkli arpacıklardan değil karışmasın.

+1
1978 Bursa

Çevrimdışı Mustafa GÖNEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 17 Şubat 2016, 13:21:51 »
Ben, bu sezonun son yarısında arpacıksız avlandım. Niçin böyle yaptım?
Chasse&Pêche isimli Fransız av kanalında Quebeq'te Kuş Avı programını yapan Remingtoncu arkadaş, ördek avı yaparken, arpacığı çıkarmamız gerektiğini söyledi ve ekledi "masa tenisi oynarken raketle nişan alıyor musunuz?" :-) Ben de deneyeyim bakalım nasıl olacak dedim. Eğer psikolojik değilse gerçekten de faydasını gördüm diyebilirim. Bu şekilde namlunun ucunu ve hedefi daha rahat görüyorum. Arpacık varken dikkatimi şimdiki kadar hedefe veremiyordum. Neticede refleksif hareketlerle avlanıyoruz arpacık işimize yaramıyor gibi geliyor bana. Bu haliyle çulluk, ördek, tahtalı, karatavuk avlarında güzel vuruşlar yaptım. Domuz avında kullanmadım ama sabit hedefe yaptığım atışlarda nişan almada bir zorluk veya hedefi vuramama durumu yaşamadım. Şimdilik bu durumdan memnunum.
Rast gele!

1988 - Fethiye/Muğla - Bayramiç/Çanakkale

• Akdaş AH212 Kamuflaj 71 cm Yarı Otomatik
  • Yıldız SPZ ME Steel 71 cm Üst/Alt Çifte
1988 - Fethiye/Muğla - Bayramiç/Çanakkale

Çevrimdışı Mesut ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 17 Şubat 2016, 13:33:49 »
Arkadaşlar bu fosforlu arpacık ne işe yarar? Gece hiçbir özelliği yok bunun
kardeş gece için yapılmamıştır o buna emin ol ha bide gece ne yapacaksınki arpacığı kardeş? farla avamı  gidiyorsun yoksa:)) işin şakası bir tarafada bende pirinç olanla atış yapamıyorum
  • d-docxarms dcx 16 otomatik
  • akdaş ak 212 s otomatik
  • tek kirma
1981 MUŞ

Yokluktan değil,adaletsizlikten çıkar bu dünyada sorunlar.....

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #15 : 17 Şubat 2016, 14:10:18 »
boşver gece atışı. hadi arpacığı çözdün hedefi de mi fosforla boyayacan.
fosforlu domuz :)

sen kundağını kendine göre ayarlat her omzuna alışında gördüğün yeri vursun sorun kalmaz
1978 Bursa

The following users thanked this post: Veli TOKCAN

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #16 : 17 Şubat 2016, 14:22:10 »
Aslında alışkanlıkla alakalı. Tüfeğine alışan ve atış tekniğini geliştiren için arpacığın pek bir önemi yok. Bununla birlikte, fosforlu arpacığın faydasını görenleri de görüyor duyuyorum.

Yalnız bir de cross-dominant olma durumu (baskın gözünün, kullandığı eline göre ters tarafta olma, örneğin sağ elini kullanıp sol gözün baskın olma durumu) var ki böyle atıcılarda daha faydalı olabilir. Yani örneğin atıcı sağ elini kullanıyor ama baskın gözü sol gözü ise, çift göz açık atış yapma durumunda, iki tane namlu ucu görecek ve baskın görüntü sağ taraftaki flu namlu ucu görüntüsü olacaktır. Halbuki sağ eliyle atan atıcıda, namlunun solda duran flu görüntüsünü dikkate alması lazım (yani sağ gözün beyinde oluşturduğu flu görüntü). Bu durumda, solda duran namlu ucu flu görüntüsünün diğerinden  daha kolay ayırt edilebilmesi için fosforlu arpacık avantaj sağlayabilir.

Ancak her durumda pratik ve alışkanlık gerektiriyor tabii ki.
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Abdullah ŞAHİN 07

Çevrimdışı Abdullah ŞAHİN 07

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 17 Şubat 2016, 20:27:41 »
Aslında alışkanlıkla alakalı. Tüfeğine alışan ve atış tekniğini geliştiren için arpacığın pek bir önemi yok. Bununla birlikte, fosforlu arpacığın faydasını görenleri de görüyor duyuyorum.

Yalnız bir de cross-dominant olma durumu (baskın gözünün, kullandığı eline göre ters tarafta olma, örneğin sağ elini kullanıp sol gözün baskın olma durumu) var ki böyle atıcılarda daha faydalı olabilir. Yani örneğin atıcı sağ elini kullanıyor ama baskın gözü sol gözü ise, çift göz açık atış yapma durumunda, iki tane namlu ucu görecek ve baskın görüntü sağ taraftaki flu namlu ucu görüntüsü olacaktır. Halbuki sağ eliyle atan atıcıda, namlunun solda duran flu görüntüsünü dikkate alması lazım (yani sağ gözün beyinde oluşturduğu flu görüntü). Bu durumda, solda duran namlu ucu flu görüntüsünün diğerinden  daha kolay ayırt edilebilmesi için fosforlu arpacık avantaj sağlayabilir.

+1

Arpacık gereğinden fazla büyük olup nişan hattında avı kapatmamalı fosforlu arpacığın ördek avında gün doğarken swıng hareketinde zaman kazandırdığını ve isabeti artırdığını farkettim yinede alışkanlık gerekli.
« Son Düzenleme: 17 Şubat 2016, 20:31:01 Gönderen: Abdullah ŞAHİN 07 »
  • Pietro Beretta S 687 SP O/U
  • Benelli Raffaello Special Lusso
Abdullah ŞAHİN
1972  ANTALYA

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 17 Şubat 2016, 23:10:18 »
Atıcılık kursunda bize ögretilen ilk kural asla arpacığa bakma ve nişan alma doğaçlama hareket et

hocamız arpacıkları söktürüyordu fosforlu arpacıkla kesinlikle attırmıyodu ustalar sebeblerini yazmıs gözün görmesiyle ilgi bende yıllardır prinç arpacık kullanırım zaten orjinali öyle ayrıca cok kücük bir prinç arpacık  ben arpacıktan cok namlunun gözümün önünde olusturduğu karartıya  göre atış yaparım fakat 3 yıl kadar önce basıma bir olay geldi ben keklik avcısıyım kar yağarsa ördeğe giderim gündüz ama aksam ucarına kaldık ve o aksam inanılmaz ördek calısıyor  havada kapalı olduğu için zindan karanlık ördeği bir türlü tutturamıyorum cünkü o karartıyı gözümün önünde göremiyordum bu sefer basladım arpacığa bakmaya bu sefer ördek geliyor görüyorum tüfegi yüzüme alıyorum namlu arpacık önleme derken ördek yok oluyo görüntüden jeton düştü odaklanamıyorum cebimde o gün yemekten kalan içinde tuz olanan  aliminyum folyo vardı bende içinden tuzu döküp tüfeğin ucuna sardım iyide netice aldım  hava karanlık olduğu için parlamıyor fakat namlu konumunu tespite yarıyordu namlu uzerine yapıstırılanları varmıs mıtnatıslı fosforluların  o zaman bu zaman alıcam ama hep kalıyo daha doğrusu onu bunu ala hangini birini tasıyacağımı sasırdım birazda alışkanlıkla ilgili ama doğrusunun mümkün olduğunca küçük arpacık kullanılması olduğunu söylüyor bu işin ustaları kalın sağlıcakla
Taner MEMET
Bursa-1988

Çevrimdışı Ersan ARGIÇ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 18 Şubat 2016, 02:06:34 »
Stoeger 20000 e uyan arpacık yok, namlu şeridindeki yatakla piyasada satılan arpacıkların dişleri uymuyor, stoegerden istedim, geldi ama arpacık küçük nerede ise şeridin içine gömüldü)))
  • Stoeger 2000
1973

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 18 Şubat 2016, 02:11:28 »
Kişiden kişiye değişiyor fosforlu arpacık ile iyi atıyorum diye söyleyenlerde var,hiç arpacık kullanmayanda acıkcası ben pirinç arpacık daha cok seviyorum ve alışığım,şu fosforlu LPA arpacıkları pek benimseyemedim nedense.Daha önce kullandığım huğlu otomatiğin arpacığı kıl gibi bişeydi belli belirsiz ama iyi atıyodum yani alışkanlık meselesi birazda :)
« Son Düzenleme: 18 Şubat 2016, 02:15:08 Gönderen: Berkay TOPUZ »
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 18 Şubat 2016, 05:34:45 »

İbrahim bey yukarıda ki bahsettiğiniz sağ elini kullanıp sol gözünü hakim göz olarak kullanan bir avcı olarak: iki göz açık atamıyorum bir türlü.

Birde arpacık çokta gerekli değil kanımca  iki gözün baktığı yere sağ  yada sol kol kalkıyorsa (atıcı sağ yada solak)  sa iş bitmiştir.....
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

The following users thanked this post: Abdullah ŞAHİN 07

Çevrimdışı Ahmet KUYUMCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 19 Şubat 2016, 09:24:44 »
selamlar
avcılık ile pek alakam olmasa bile silahları ve atışı seven birisiyim. bir çok makale okuyup ilgili mevzularla alakalı sitelerdeki bilgileri araştırıyorum, bilal arabacının sitesinde paylaştığı ve tercüme ettiği bir videoda 12.50 sn den sonra fosforlu arpacığın ve klasik prinç arpacığın mukayesesi ve vuruş oranları pratik deneysel olarak belirtilmiş . belki seyretmeyen birisinin olacağı düşüncesi ile paylaşmak istedim

saygılarımla
istanbul-1968-TB2PAT

The following users thanked this post: Abdullah ŞAHİN 07, Yaşar KÖKÇEN

Çevrimdışı Ersan ARGIÇ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 20 Şubat 2016, 12:13:12 »
Sarı arpacık taktım, gidebilirsem bugün tahtalı avına gidicem, sezon yarın kapanıyor
  • Stoeger 2000
1973

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #24 : 20 Şubat 2016, 18:44:59 »
arpacık tüfeği kendimize ayarlamamız için ve duran hedeflere daha iyi nişan almamız için yapılmıştır..çok büyük olması anlamsızdır..fosforlu arpacığın avantajlı olabileceği durumlar olabileceği gibi engelleyeceği durumlarda var..

arpacık ne kadar küçükse o kadar iyi benim için..yıllarca trap atışı yaptım hiç bir zaman arpacıkla plağa atmadım..hayali görüş ile iki göz açık atıyorum..avada aynı şekilde..defalarca arpacık düşmesi nedeni ile seriyi arpacıksız bitirdim bir sıkıntı çekmedim..ancak göz arıyor yinede...uzak atışlarda duran hedeflerde önemli..ancak refleksle atılan parlama avlarında pek fazla bir önemi kalmıyor.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ