Gönderen Konu: YARDIM!!! POİNTER AV KÖPEĞİ KORKAK DAVRANIŞLAR HAKKINDA  (Okunma sayısı 3687 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Samet ÜNVER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
ARKADAŞLAR MERHABA,

8-9 AYLIK ARASI POİNTER DİŞİ AV KÖPEĞİ SAHİBİYİM KÖPEĞİM KORKAK DAVRANIŞLAR SERGİLİYOR SEBEBİ NE OLABİLİR KORKUTUĞU DURUMLAR ŞUNLAR;
BENDEN BAŞKA YABANCI İNSANLAR.
YABANCI CİSİMLER.
ANİ HAREKETLER

BÖYLE DAVRANIŞLARI GÖRÜNCE YARALI BİR ÖRDEĞE BİLE YAKLAŞAMIYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM VEYA ÇIRPINAN BİR AVA.

BUNU NASIL ATLATABİLİRİM BİR ÇÖZÜMÜ VARMI YOKSA ZAMANLA  YAŞI İLERLEDİKÇEMİ OLACAK.

ANTALYA-1989
1989-Antalya

Çevrimdışı Onur ÇELİKOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: YARDIM!!! POİNTER AV KÖPEĞİ KORKAK DAVRANIŞLAR HAKKINDA
« Yanıtla #1 : 01 Mart 2016, 17:52:22 »
Köpek ne zamandır sizde ? Eğer sonradan sahiplendiyseniz önceki yerinde şiddete maruz kalmış korkutulmuş gibi duruyor. Ustalar çözümünü yazacaklardır elbet
  • Ata Arms Venza 12 Kalibre 71 cm Yarı Otomatik
  • Kral Azarax 71 cm Y.Oto - Sarsılmaz Trapper Trap Tüfeği
  • Akkar Churchill 12 Kalibre 71 cm Süperpoze Av Tüfeği
  • Deustch Kurzhaar EFE & English Pointer TOMMY
Onur ÇELİKOĞLU  A rh +
1994 İzmir / Bayındır
Bayındır Avcılar Derneği
Trap Shooting

Çevrimdışı Samet ÜNVER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 01 Mart 2016, 19:40:49 »
Köpek 50 günlükten beri bendedir bu zamana kadar ben istemeden şiddet uyguladım fakat köpeğin benimle hiç bir sıkıntısı yok tamamen yazdığım dış ortamla alakalıdır.

Ustalarım sizlerdende yardım bekliyorum.

Antalya-1989
1989-Antalya

Çevrimdışı Samet ÜNVER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 01 Mart 2016, 19:42:25 »
Şiddet dediğim 6-7 aylıkken 2 kere abartı bir şiddet değil yani

Antalya-1989
1989-Antalya

Çevrimdışı Gökhan KAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 01 Mart 2016, 21:17:21 »
Bir köpek kuyruğunu bacak arasına sıkıştırıyor sa .ya çok agar bir travma geçirmiştir yada aşırı derecede korkak bir köpektir.avda Berki değişe bilir ama sert bir bağırmada sıniyorsa işi yorsa durum vahim.
  • REMİNGTON 1187 SPECİAL PURPOSE.(71CM) 51CM FULLY RİFLED.
  • VURSAN 92-A (71-61CM)
  • AVSAN.S.POZE.(76-61) TRAP VE SKEET.
  • İNG.SETTER.
Gökhan KAN
1978-Sakarya-AKYAZI
DEL FABIOMASSIMO.
--------CİNA-----------

Çevrimdışı Samet ÜNVER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 01 Mart 2016, 22:29:46 »
Aslında öyle bir durum yok işeme,kuyruğu kıstırma falan aportu falan gayet güzel sadece
Yabancı insanlar
Yabancı cisimler
Ani oluşan hareketlerde tedirgin davranıyor korkuyor gibi alışınca daha iyi oluyor ama bu hepmi böyle devam edecektir bilemedim
1989-Antalya

Çevrimdışı Yusuf GÜL

• *
  • Avcı
« Yanıtla #6 : 01 Mart 2016, 23:16:49 »
Dövmeyle ilgili olabilir . Nasıl sizden önceki sahibi çok abartılacak şekilde yabancılara havlıyor diye saldırıyor diye çok sağlam dövmüşse olabilir dicem ama ne bilem zor gibi :D
Ama ben mesala benim setter yavru çöp karıştırıp beni bile unutmasına sinir oluyorum o kadar sağlam dövüyorum . Sinir küplerine giriyorum ama yinede vazgeçmiyor benden . Hadi kızım dediğimde kuyruk havalara başlıyor koşturmaya :)gel kızım hemen dibimde oturuyor .
Ama gel gelelim şu yerden bişiler sürekli alma çiğneme işleri geçmezse ben daha çok sinir olurum . İçim gidiyor sert yaparken ama yapacak bişi yok :S
4 aylık benimki ondan diyorlar .Dişleri kızıyor dediler . Önüne koca kemik koydum onu kemirsin arkadaş . Kuru mama veriyorum . onlar rahatlatsın . Çöp peşinde orda burda gezmesin sinirlerim hopluyor .

Bu arada kaptırdım baya kendimi . Dövme değildir sizin sorun kendinizi suçlu zannetmeyin . Başka sorun vardır mutlaka . Çözülür üzülmeyin :)
  • Huğlu Kooperatif Renova
  • İngiliz Setter / Dişi
1990 - ORDU / Fatsa

Çevrimdışı Çağlar ŞENKIR

• *
« Yanıtla #7 : 01 Mart 2016, 23:26:04 »
Merhaba bana kalırsa köpeğiniz sosyalleşmemiş köpeğinizi sosyallestirmek için biraz çaba harcarsanız bu sıkıntıyı çözmek kolay gibi gözüküyor
[/url]
1989-Muğla Milas

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #8 : 01 Mart 2016, 23:45:42 »
insan içine karışmamış diye bi laf vardır.

bu köpektede aynıdır. onunla dışarıda ve yerinde (özellikle dışarıda av harici) zaman geçir, beraber diğer köpeklerin ve insanların yanına gidin,
yanından fazla ayırmadan sosyalleştir. öz güveni gelsin. aferim kelimesi ve ödüller çok güzel öz güven getirir.

dövülen köpek ya pısırık olur ya asi olur. iki türlüde itaat edemez. kesinlikle aç bırakma ve dayak gibi şeylerle cezalandırmayın zaten etkiside pek olmaz daha kötü olur.

köpeğe verilecek en büyük ceza bir iki gün sevgisiz davranmak horlamaktır. size sokulmasına izin vermemektir. size yaklaşınca hayır git yerine demek kadar köpeği üzen bişey olmaz. bir köpek için en büyük cezadır.

ona bir oyuncak alarak ve bu oyuncakla nasıl oynayacağını biraz öğreterek işe başlayabilirsiniz sağlam kolay hırpalanmayan zamanını geçirebileceği bir oyuncak.
« Son Düzenleme: 01 Mart 2016, 23:47:59 Gönderen: Tunç GEÇGİL »
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Samet ÜNVER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 02 Mart 2016, 09:37:07 »
teşekkür ediyorum yorumlarınıza bakarsak zaman herşeyin ilacı diyeceğiz.1,5 yaşını beklicez artık 1,5 yaşlarında av sezonuda açılmış olacak o zaman belli olacak artık.
1989-Antalya

Çevrimdışı Eren BURKUCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 02 Mart 2016, 11:33:41 »
Selamlar,Tunç bey çok güzel açıklamış durumu. Köpeğin avda ki piskolojisi farklı olacağından ,av harici pek bişiyle ilgileneceğini düşünmüyorum. Korkak davranışlar yerini avın heyecanına bırakır diye düşünüyorum :)

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Armsan a612w
  • Huğlu SP
  • D.Drahthaar / D.Kurzhaar / Pointer
1991 BOLU
Bozkurtlar ulusun,Tanrı TÜRK'ü korusun !

Çevrimdışı Yusuf GÜL

• *
  • Avcı
« Yanıtla #11 : 02 Mart 2016, 21:15:23 »
Tunç hocam çok güzel bilgiler vermiş bende bişi eklim . Gezdirirken dikkat edin benim kızım kadar şirin birseyle gelene gidene sevdirmeyin hocam :) Tasmayla gezdirin biraz kısa akar gider . Benim alanım müsaitti sahilde gezerken serbest gezdirdim rahat olsun diye . Gelen giden sevdi şimdi uğraşıyorum . Hoş benim avda ilk senem ve ilk köpeğim bunlar hep akıl oluyor bana bi daha ki yavruda bunalara daha da dikkat edilecek tabiki de
  • Huğlu Kooperatif Renova
  • İngiliz Setter / Dişi
1990 - ORDU / Fatsa

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #12 : 03 Mart 2016, 00:09:03 »
bazı kararları köpeğinize bırakmanızda da fayda var.
mesela önüne yemeğini tam yiyecekken hiddetli bir sesle bir HAYIR diyip köpeği öylece yemeğine bakalak yapan tipler var.
birde derler aaa bak ne akıllı köpek beni dinliyo yemeğini bile yemiyo. o akıllı bir köpek olmuş olmuyor
o söz dinleyen bir köle olmuş oluyor. kendi yemeğini yeme kararını köpeğinize bırakın köpeği böyle bir duruma sokmayın. yatacağı yer yemek tasmayla gezerken çiş kaka yapacağı yer ... bunlara siz değil köpeğiniz karar versin. özgüven gelir.

yumuşak sesle sessizce hayır oğlum hayır kızım de bakalım dinleyecek mi. eğer dinlemiyorsa o zaman köpek hayır kelimesine değil sahibinin öfke tınısına şartlanmış köpektir. yüksek sert sesle söylenen hayır köpeklerin kolay öğrendiği bir durumdur. ama yumuşak sesle söylenerek öğretilen hayır çok daha kalıcıdır. sert seslede elbet söylenir yeri geldiğinde köpek yumuşağa alıştığı için afallar önemli bir durum var sanır kesin itaat eder.

ana yemek harici  burnunun üstüne bir bisküvi koyup dur, bekle, bekle , bekle, şimdi gibi oyunlarlaana yemek dışında kalanları oyun şeklide yapabilirsiniz bu onunda hoşuna gider. dayanamayıp yiyince kızmayacaksınız ama eşşek seni diyip kafasını okşayıp durumu biraz geç tekrarlayabilirsiniz. ben öyle yapıyorum.  yada küçük bir bisküvi saklama bulma oyunu buldukça aferimler bunlar hep köpeğinize özgüven aşılar sizden kendisine bir zarar gelmeyeceğini anlar. ancak itaat etmezse sevgisiz kalacağını sizinle bikaçgün gezemeyeceğini sizin ona küseceğinizi bilir.

köpeklerin kendine has karakterleri vardır. onunla zaman geçirdikçe hem o sizi tanır hemde siz onu tanırsınız. arkadaş olursunuz.
mesela köpekler ayılar gibi çok çeşitli beslenebilir. dışarıda bişey yerseniz mutlaka onunla paylaşın. siz uzatın alırsa alır almazsa zorlamayın.
benim köpeğim üzüm yemeği, salatalık yemeyi, havuç yemeyi, ortası kırmızı olan turp yemeyi, kestaneyi çok seviyor (tabi biz aşırı vermiyoruz) 2-3 parça ama denemeden bunları bulamazsınız. oda bulamaz bilmediği birşeyi sevip sevmediğini bilemez. ilk kokladığında almayabilir 5 dk sonra tekrar verdiğinizde alabilir yada vazgeçtim hadi ver diye yanınıza gelebilir o zaman tekrar uzatın.

köpeğinizi önce dilenci yapıp sonrada horlamayın. örnek siz yemek yerken yada avda arkadaşlarınızla yemek yerken serbest köpek yanınıza gelecektir bundan doğal bişey olamaz. yemekleri koklamak isteyecektir ekmek isteyecektir köpeğinizi bu duruma sokup sonrada hayt huyt hadi bakem demeyin. alın köpeğinizi uzak bir ağaca bağlayın oturun yemeğinizi yiyin sohbetinizi edin oda beklesin. ne o dilenci olsun nede sizin  tarafınızdan horlansın. yada o yemeği köpeğinizle birlikte yiyin.

köpek sizin sahibi ve koruyucusu olduğunuzu onu sevdiğinizi bilirse başaramayacağınız şey yok. ama sabır sabır sabır sabır bir de sabır gerekiyor.

en güzelide herkesin imkanı olmayabilir köpeğinize bir özgürlük alanı yaratmak. o alanda ona karışmamak. o alan içinde ona emir cümleleri kurmamak o alandaysa ona gel bile dememek. o alandan çıkarmak istediğinizde naber olum ah benim olum akıllı oğlum nerdeymiş benim oğluşum gibi kuyruk sallayıp gönüllü o alanı size gelerek terketmesini sağlamak.

benim köpeğim av köpeği değil. ama köpek köpektir benim yazdıklarım ava yönelik şeyler değil. sevgiye özgüvene yönelik şeyler. sonuçta o köpek bu köpek farketmez. bekçiyse bekçi, çobansa çoban, avcıysa avcı... ben biliyorum ki bu şekilde köpek kısmı sorumluluklarını daha iyi daha verimli yerine getirir.
« Son Düzenleme: 03 Mart 2016, 00:32:48 Gönderen: Tunç GEÇGİL »
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.