Gönderen Konu: Bu tüfek hakkındaki görüşleriniz ??  (Okunma sayısı 5011 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Muharrem COŞKUN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Bu tüfek hakkındaki görüşleriniz ??
« : 02 Eylül 2016, 00:03:37 »
Saygıdeger Avcı abilerim ben domuz avcısı olarak geçenlerde bu tüfege rast geldim Markası Quantum modeli Mag 16-18 dir tüfek 20 calibredir slug namludur bolt action bir tufektir sevdigim av bayisi olan bir abim bana bu tufekten çok ovguyle bahsetti domuz avi icin cok ideal oldugunu soyledi siz avci abilerimden kullanan varsa veya fikir belirtmek isteyen olursa dinlemek icin sabirsizlaniyorum simdiden tesekkur ederim
1997 Ankara

Çevrimdışı Yasin TORAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Bu tüfek hakkındaki görüşleriniz ??
« Yanıtla #1 : 02 Eylül 2016, 08:03:40 »
yaramaz kardeşim sen hatsan, armsan gibi otomatik tüfeklere yönel. bolt action sürekli o kolu çekecen ya domuz saldırırsa. hem 20 ile zor ölür 12 al. 20 alanlar hep pişman oluyor sonra.
  • Franchi affinity 12 / 66
  • Sarsılmaz super champion 12 / 71
  • Atüs tek kırma 36 / 71
  • Huglu tek kırma (stetienne namlu ) 12 / 71
Antalya- Konyaaltı 1992

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Yasin TORAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 02 Eylül 2016, 08:14:57 »
1200 de fiyatı varmış :). armsan a612 slug almanı tavsiye ederim veya hatsan slug. Armsan yerli otoda 1. liği oynar bence.
  • Franchi affinity 12 / 66
  • Sarsılmaz super champion 12 / 71
  • Atüs tek kırma 36 / 71
  • Huglu tek kırma (stetienne namlu ) 12 / 71
Antalya- Konyaaltı 1992

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 07 Eylül 2016, 08:55:29 »
Saygıdeger Avcı abilerim ben domuz avcısı olarak geçenlerde bu tüfege rast geldim Markası Quantum modeli Mag 16-18 dir tüfek 20 calibredir slug namludur bolt action bir tufektir sevdigim av bayisi olan bir abim bana bu tufekten çok ovguyle bahsetti domuz avi icin cok ideal oldugunu soyledi siz avci abilerimden kullanan varsa veya fikir belirtmek isteyen olursa dinlemek icin sabirsizlaniyorum simdiden tesekkur ederim
1997 Ankara

Çevrimdışı Mehmet USTATÜRK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 07 Eylül 2016, 13:50:07 »
Tüfeğin kalitesini bilmem fakat  yivsiz bolt action  bir tüfek üstüne üstlük 20 kalibre, domuz avı için nasıl ideal olabilir ki?
  • Kral Tundra
1986 - Kocaeli

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 07 Eylül 2016, 16:56:26 »
Tüfeğin kalitesini bilmem fakat  yivsiz bolt action  bir tüfek üstüne üstlük 20 kalibre, domuz avı için nasıl ideal olabilir ki?

Evet bolt action gecikme saglar 2. Atisa onun haricinde olumsuz olan yanlari nedir

1997 Ankara

Çevrimdışı Sonay ŞEMEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 07 Eylül 2016, 17:54:02 »
Dipçikteki boşluktan tutup domuzun kafasına vurmak için ideal gibi görünüyor kaçarken :) Şaka bir yana domuz gibi tehlikeli bir avda hem 20 kalibre hem de bolt action yivsiz bir tüfek çok büyük bir kumardır. Bu tüfekle ancak hedef atışı yapılır, yivli benzeri bir görselliği var sadece. Yivsiz av fişekleri bolt action kurma sisteminde sağlıklı çalışır mı o bile muamma bence aceleyle sıkıştırma yapabilir mermi şekli itibariyle.
  • IJ 58 MA SXS Baikal ( 73,5 cm )
  • Churchill Maxi-Mag 12/89 ( 61 cm - 71 cm ported)yarı otomatik
  • Ata CY ( 71 cm ) yarı otomatik
  • Kopay - Kurzhaar
1986 Tekirdağ

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ, Selim UYGUN

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..
« Yanıtla #7 : 07 Eylül 2016, 18:33:14 »
Dipçikteki boşluktan tutup domuzun kafasına vurmak için ideal gibi görünüyor kaçarken :) Şaka bir yana domuz gibi tehlikeli bir avda hem 20 kalibre hem de bolt action yivsiz bir tüfek çok büyük bir kumardır. Bu tüfekle ancak hedef atışı yapılır, yivli benzeri bir görselliği var sadece. Yivsiz av fişekleri bolt action kurma sisteminde sağlıklı çalışır mı o bile muamma bence aceleyle sıkıştırma yapabilir mermi şekli itibariyle.
👍
Kesinlikle katılıyorum.
12 ga'nın mükemmel durduruculuğu karşısında domuzun verdiği tepki tartışılırken 16-20 ga tüfekleri tartışmak abes olur.
Bahsettiğiniz tüfek görsel manada hobi atışı için tasarlanmış bir tüfek,hedef atışı için uygun olabilir.Ama şahsi görüşüm yivsiz setsiz bir av tüfeğinde bolt action çalışma mekanızması,hemde 20 ga olması bence domuz avı için gereksiz ve yetersiz.
Bu tüfekle kesinlikle domuz avlanmaz diyemem ama Yinede tercih sizin.
  • -Česka Zbrojovka CZ 550 Lüx .308 Win
  • -Smıth&Wesson 5906 9x19 Parabellum
  • -Fabrıque Nationale Herstal Belgıque Browning HP 9x19 Parabellum
  • -Baikal NK 43 E S&S
  • -Churchıll 206 Silver O&U
  • -Winchester 1300 Defender Pump Action

***Kastamonu Avcılar Ve Atıcılar Spor Klubü***

Çevrimdışı Selim UYGUN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #8 : 07 Eylül 2016, 19:09:48 »
.
« Son Düzenleme: 31 Ekim 2016, 20:13:14 Gönderen: Selim UYGUN »

The following users thanked this post: Sonay ŞEMEN

Çevrimdışı İsmail BİLGİ

• *
« Yanıtla #9 : 07 Eylül 2016, 21:10:25 »
bende bu tüfek hakkında şöyle söyleyebilirim tüfek görüntü itibariyle çok hoş görünüyor sanki bir keskin nişancı tüfegine benziyor bu tü fekle koşan bir domuza  20 calibreyle atış yapmak pek öldürücü olmaz hele birde orman icinde o heyacanla ikinci fişegi sürerken sıkışma yapma ihtimali yüksek , bu tüfek le çok güzel hedef atışı  yapılır yabancı ülkelerde oldugu gibi orman horozu  avı ve birde aslında  güzel kamufle  olup kuru agaça konan üveyik  avlamak icin kullanılabilir. Duran hedefler icin iyi belki ama koşan ve ucan hedefe atış yapmak icin uygun değil  şunuda belirtmek istiyorum duran bir ava da silah sıkmak usta avcıya yakışmaz
  • KURZHAAR
😉

Çevrimdışı Cömert ÖZEN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 07 Eylül 2016, 23:18:19 »
Bu marka ve model tüfek sahibi olarak bende fikir beyan edeyim.

Muharrem bey , bu tüfek hobi tüfeğidir. Kaliteli fişek atmadıkça çokta aman aman bir performans beklemeyin.  Sevdiginiz av bayisi olan ,size bu tufekten çok ovguyle bahseden, domuz avi icin cok ideal oldugunu soyleyen abiniz , bu tüfekle hiç domuza yakın mesafeden sıkmış mı ? Bunu yapmamış ve av bayiisi olarak , bu tüfekten satıyorsa , bilinki bu dedikleri sadece bu modeli sadece size satmak içindir. Bununla domuza çıkarsanız, sık çalıda , ormanda kendinizi , domuza BİÇTİRİRSİNİZ.

Çok çok zorda kalınmadıkça domuz gibi size ikinci bir fırsat tanımayacak bir hayvana asla bu tüfekle sıkılmaz. İllaki almayı kafaya koydunuz ve domuza atmanız icap ediyorsa ya bir traftör kasasından , ya da oldukçşa yüksek ve güvenlikli bir yerden atmanız tavsiye olunur.

Tüfeğin bolt mekanizması hakkında bir kaç bilgi, yazayım. Öncelikle 20 cal fişeği , 20 cal bir namluya sürmek biraz beceri istiyor. Yivli gibi değil , Oldukça sakin sürmelisiniz. Bu durumu biraz açıklayayım.

Yivli kullananlarda oldukça sık gördüğüm bir durum , yani fişek sürerken nişan hattını bozup, namluyu yukarı veya yere doğrultup , boltu çekmek ve yeni fişek sürerek , avı tekrar nişan hattına sokmaya çalışmak gibi özetleyeyim. Yivli menzili ve ava sıkılan mesafe uzak ise bu uygulama atıcıya 2. 3. bir atış şansı tanırken , Aynı uygulamayı yivsiz bir bolt action tüfekle  hızlı yapmaya kaltığınız vakit , Fişeğiniz şekil olarak kusursuz değil ise , fişek , namlu ağzına sıkışıyor. Bastırdıkça ağzı bozuluyor.

Sakin sürmekten kastım , nişan hatıını bozmadan sürmeye çalışmak. Bu durumda herhangi bir sıkışma olmuyor. ( En azından benim başıma şimdiye kadar gelmedi. Ancak bu tüfeğide tam kafamdaki gibi zorlayacakl vaktim olmadı )

Sonuç olarak bu sevdiğiniz av bayisi abiniz , bu tüfeğin domuz tüfeği olduğunda israr ediyorsa , bence kendisiyle görüşmeyi kesin.
  • Armsan Phenoma
  • Tristar Cobra Force
1970 Istanbul

Çevrimdışı M.Ali TÜRER

• *
« Yanıtla #11 : 08 Eylül 2016, 06:15:09 »
Cömert abi nin kullanıcı olarak söylediklerine katılıyorum , bir dostum için incelemiştim .

Seksen  yüz atış yaptık yaklaşık tüfek kötülemek yok ama sorunlar olduğu için alınmaktan vazgeçildi .

Hedef atıcılığına yarayabilir  , Cömert abi gibi sağlam domuz avcılarının sözünü dinlemeniz tavsiye olunur .
  • Büyük Huğlu venüs
M.Ali TÜRER
1978 - ANTALYA / MUĞLA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 08 Eylül 2016, 13:17:47 »
Bu marka ve model tüfek sahibi olarak bende fikir beyan edeyim.

Abilerim çok teşekkür ederim bu güzel yorumlariniz icin peki abi 36 calibre uygunmudur domuz avına

Muharrem bey , bu tüfek hobi tüfeğidir. Kaliteli fişek atmadıkça çokta aman aman bir performans beklemeyin.  Sevdiginiz av bayisi olan ,size bu tufekten çok ovguyle bahseden, domuz avi icin cok ideal oldugunu soyleyen abiniz , bu tüfekle hiç domuza yakın mesafeden sıkmış mı ? Bunu yapmamış ve av bayiisi olarak , bu tüfekten satıyorsa , bilinki bu dedikleri sadece bu modeli sadece size satmak içindir. Bununla domuza çıkarsanız, sık çalıda , ormanda kendinizi , domuza BİÇTİRİRSİNİZ.

Çok çok zorda kalınmadıkça domuz gibi size ikinci bir fırsat tanımayacak bir hayvana asla bu tüfekle sıkılmaz. İllaki almayı kafaya koydunuz ve domuza atmanız icap ediyorsa ya bir traftör kasasından , ya da oldukçşa yüksek ve güvenlikli bir yerden atmanız tavsiye olunur.

Tüfeğin bolt mekanizması hakkında bir kaç bilgi, yazayım. Öncelikle 20 cal fişeği , 20 cal bir namluya sürmek biraz beceri istiyor. Yivli gibi değil , Oldukça sakin sürmelisiniz. Bu durumu biraz açıklayayım.

Yivli kullananlarda oldukça sık gördüğüm bir durum , yani fişek sürerken nişan hattını bozup, namluyu yukarı veya yere doğrultup , boltu çekmek ve yeni fişek sürerek , avı tekrar nişan hattına sokmaya çalışmak gibi özetleyeyim. Yivli menzili ve ava sıkılan mesafe uzak ise bu uygulama atıcıya 2. 3. bir atış şansı tanırken , Aynı uygulamayı yivsiz bir bolt action tüfekle  hızlı yapmaya kaltığınız vakit , Fişeğiniz şekil olarak kusursuz değil ise , fişek , namlu ağzına sıkışıyor. Bastırdıkça ağzı bozuluyor.

Sakin sürmekten kastım , nişan hatıını bozmadan sürmeye çalışmak. Bu durumda herhangi bir sıkışma olmuyor. ( En azından benim başıma şimdiye kadar gelmedi. Ancak bu tüfeğide tam kafamdaki gibi zorlayacakl vaktim olmadı )

Sonuç olarak bu sevdiğiniz av bayisi abiniz , bu tüfeğin domuz tüfeği olduğunda israr ediyorsa , bence kendisiyle görüşmeyi kesin.
1997 Ankara

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 19 Ekim 2016, 22:15:26 »
20 numara slug namnulu bir tüfek düşünüyordum.
quantum,
ciddi ciddi almaya karar verdiğim ve satın alma belgesi çıkarıp bayiye gitmeme sebep olan bir tüfekti.
gittim bayide inceledim, kundak berbat. neyse onu zaten 350 tl gömüp ahşaptan yaptıracaktım. fiyat bile almıştım.

kurma kolunu 2 kademe kaldırdım. geri bi çektim   aşırı bir boşluk var kol resmen sarktı aşağı doğru. . ben pompalı gibi , otomatik gibi bir kızağa bağlı çalışan bir bolt zannetmiştim  öyle değilmiş.  baya boşta kaldı kol. elimde kalacak diye korkup yerine bıraktım . bayi hiç tavsiye etmedi. sonra gittiğimde yoktu................  parça kırıyor elimizdekini de gönderdik dediler.

hatsan ya da armsan düşünmeye başladım.

« Son Düzenleme: 19 Ekim 2016, 22:27:15 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Mehmet Alper YAZAR

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #14 : 24 Ekim 2016, 20:58:25 »
Bence a612 slug al keyfine bak.Domuza 20 kalibreyle gidilmez bence.Kendini riske atma.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Winchester SXP Black Shadow
  • Armsan Paragon Grande S Combo
  • Cesa Favorit 1800
  • Özkanlar FX-19
1990 Erzincan

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 24 Ekim 2016, 23:23:39 »

kimse domuza attıda ölmedimi domuz herkes teorik konuşuyor bir kere bu tüfekteki 20 kalibre fişek çıkız hızı neredeyse 12 kalibrenin iki katı
birde videodaki arkadaş gayet hızlı atış yapıp fişek sürüyor
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 25 Ekim 2016, 18:49:13 »
o tüfeğin kurma kolu yukarı kaldırdıktan sonraki geri çekme aşamasında  çok boşta kalıyor.  yukarı aşşağı langır lungur oynuyor. (ya da bana bayide denk gelen öyleydi.
o yüzden hızlı sürüyor.  laçka bir hissi var  ısınamadım.
1978-İZNİK

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 29 Ekim 2016, 15:30:59 »
Domuz avı için Yivsiz Av Tüfeği tarifi

12Cal, (illâ 7+1), Fix şoklu
51-61cm arası Şeritli namlulu
Mekanik aksamı çok iyi çalışan
Gazlı sistem otomatik
Veya pompalı Tüfeğe denir  ^-^ ^-^ ^-^

hüseyin beyin tanıma katılıyorum ekleme yapayım ,
icra yayı dipçikte değil önde olursa daha iyi olur ,,,,dipçikte olanlarda tepme lüzumsuzca fazla...
bir de yere düşürme, çalıya dala takıma durumu oluyor , siyah plastik kundak takımı olursa iyi olur ahşaba göre daha dayanıklı.
« Son Düzenleme: 29 Ekim 2016, 15:33:32 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #18 : 29 Ekim 2016, 15:54:52 »
Arkadaşlar , gaz operasyonlu tüfeklerde İCRA yayı olmaz. Silahta bir aksiyona illa icra denecekse , icra patlamanın gerçekleşmesi ve akabinde mekanizmanın açılması ile patlayan fişeğe ait boş kovanın tahliyesi asıl olaydır, icradır. Bu noktada, asıl olay gerçekleşmiş, artık sadece mekanizmayı geri toplama eski haline getirme işi kalmıştır ki bu da İCRA değil İRCA hareketidir. Yani gaz operasyonlu tüfeklerdeki yayın adı, İCRA değil İRCA yayıdır. Asıl işi yani icrayı, gaz basıncı gerçekleştirir zira, herhangi bir yay değil.

Benzer şekilde, geri tepme esaslı tüfeklerdeki, bahsi geçen kundak içine sokulmuş yay da (recoil spring) , İRCA yayıdır, İCRA değil. Geri tepme esaslı (Benelli sistem) tüfeklerde asıl icrayı gerçekleştiren yay ise bolt içerisindeki (Inertia Spring) kısa, kalın yaydır. İcra denecekse ancak bu yaya denebilir.

Hasılı, gaz operasyonlu ya da geri tepme esaslı tüm silahlarda , mekanizmayı geri toplayan yayın adı "İRCA YAYI"dır.

hüseyin beyin tanıma katılıyorum ekleme yapayım ,
icra yayı dipçikte değil önde olursa daha iyi olur ,,,,dipçikte olanlarda tepme lüzumsuzca fazla...
bir de yere düşürme, çalıya dala takıma durumu oluyor , siyah plastik kundak takımı olursa iyi olur ahşaba göre daha dayanıklı.
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

Çevrimdışı Selim UYGUN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #19 : 29 Ekim 2016, 15:59:07 »
.
« Son Düzenleme: 31 Ekim 2016, 20:14:52 Gönderen: Selim UYGUN »

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 29 Ekim 2016, 16:10:30 »
 gazlı sistem tüfeklerin çalışması seri, şahlanma tepme kinetiğe göre daha az.  gazlıdan şaşmam.  GAZCIYIM ABİ  ;D ;D ;D.

ama son zamanlarda  ilgimi çeken istisna bir tüfek arthemis  ART 1012... kullanıcı yorumlarından gördüğüm kadarıyla memnun olan çok.

« Son Düzenleme: 30 Ekim 2016, 22:21:09 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK