Bu marka ve model tüfek sahibi olarak bende fikir beyan edeyim.
Muharrem bey , bu tüfek hobi tüfeğidir. Kaliteli fişek atmadıkça çokta aman aman bir performans beklemeyin. Sevdiginiz av bayisi olan ,size bu tufekten çok ovguyle bahseden, domuz avi icin cok ideal oldugunu soyleyen abiniz , bu tüfekle hiç domuza yakın mesafeden sıkmış mı ? Bunu yapmamış ve av bayiisi olarak , bu tüfekten satıyorsa , bilinki bu dedikleri sadece bu modeli sadece size satmak içindir. Bununla domuza çıkarsanız, sık çalıda , ormanda kendinizi , domuza BİÇTİRİRSİNİZ.
Çok çok zorda kalınmadıkça domuz gibi size ikinci bir fırsat tanımayacak bir hayvana asla bu tüfekle sıkılmaz. İllaki almayı kafaya koydunuz ve domuza atmanız icap ediyorsa ya bir traftör kasasından , ya da oldukçşa yüksek ve güvenlikli bir yerden atmanız tavsiye olunur.
Tüfeğin bolt mekanizması hakkında bir kaç bilgi, yazayım. Öncelikle 20 cal fişeği , 20 cal bir namluya sürmek biraz beceri istiyor. Yivli gibi değil , Oldukça sakin sürmelisiniz. Bu durumu biraz açıklayayım.
Yivli kullananlarda oldukça sık gördüğüm bir durum , yani fişek sürerken nişan hattını bozup, namluyu yukarı veya yere doğrultup , boltu çekmek ve yeni fişek sürerek , avı tekrar nişan hattına sokmaya çalışmak gibi özetleyeyim. Yivli menzili ve ava sıkılan mesafe uzak ise bu uygulama atıcıya 2. 3. bir atış şansı tanırken , Aynı uygulamayı yivsiz bir bolt action tüfekle hızlı yapmaya kaltığınız vakit , Fişeğiniz şekil olarak kusursuz değil ise , fişek , namlu ağzına sıkışıyor. Bastırdıkça ağzı bozuluyor.
Sakin sürmekten kastım , nişan hatıını bozmadan sürmeye çalışmak. Bu durumda herhangi bir sıkışma olmuyor. ( En azından benim başıma şimdiye kadar gelmedi. Ancak bu tüfeğide tam kafamdaki gibi zorlayacakl vaktim olmadı )
Sonuç olarak bu sevdiğiniz av bayisi abiniz , bu tüfeğin domuz tüfeği olduğunda israr ediyorsa , bence kendisiyle görüşmeyi kesin.