Sevgili avcı dostlarım av ve tüfekler konusunda fazla bir tecrubem yok babadan kalma 87yada 88 model huğlu çifte tüfeğimizden av konusunda fazlasıyla memnunuz.Ancak 2 seneden beri dağdaki arı kovanlarımızı belli dönemlerde ayılar yağmalamaya başladı etrafını elektrikli çit telleriyle çevirip gereken önlemlerimizi aldık.Bu makinaların arızalanması vb durumlarda geceleyin kendimiz bekliyoruz.Sonuçta ayıyla karşılaşma durumumuz olabilir.Bu gibi durumlarda ve hemde normal av konusunda işime hangi tüfek yarayabilir.Belki ayıya karşı kullanacağım yada hiç kullanmayacağim asıl amacımız hayvanı oradan uzaklaşıp gitmesi.Yani tedbir olarak traktorde getirip göturebileceğim olası saldırı durumunda kendimi güvende hissedeceğim bir tüfek almaya karar verdim.Alacağım tüfeğin namlusu ve fişek yatağı ne olmalı çalışma sistemi hangi kursun yada şevrotin kullanmalıyım bu konuda tecrubelerinizden yararlanmak istiyorum.Forumu araştırdım ata neo sıkıştırma,armsan öldürmeme, huğlu sol atma steoger servisin ilgisizliği gibi vs. olumsuz taraflarını okudum ve karar vermekte zorlandım.Normal namlu ile sizce hangi marka, fişek yatağı, namlu uzunluğu kaç cm knetik mi gazlı mı olmalı yardımlarınızı bekliyorum.İlgisinden dolayı tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.