Olmaz Mert hocam, İyi kaynaktan sonra bir cm oynattığınız hedefe olan bakış açınız tüm nişan hattını değiştirir. Siz başınızı bir cm sağa solu yukarı aşağı kaydırırsanız arpacık yanlış yerleri gösterir sabit olduğu için. Ama iyi bir holographic red dot hareket ediyormuş gibi görünür fakat size her açıdan hedef noktasını yanılmadan gösterir. Yani işaretler. Eğer Arpacık ile araları açılmazsa bilinki o reddot bozuk ya da dandiktir. Size yanlış yer işaretler. Yani siz ne kadar hareket ederseniz reddot o kadar hareket etmeli.
ÖRNEK: Alttaki video 3:00' dan itibaren.
https://www.youtube.com/v/mMCztlncHyY
üzerinde düşünücem
ama denememi yazayım
bu resimde,sağ kısımda kırmızı olan gözümüz olsun,siyah çıkıntı olan yer yanaklık olsun,yanaklığa yanağımızı koyduk,arpacık olmasın
eğer yanaklığa yanağımızı aşşağı doğru bastırırsan o zaman red dot camında ışık aşşağıda oluyor
eğer yanağımızı bastırmayıp az kaldırırsak o zaman hedef ışığı yukarıya çıkıyor

eğer arpacık takılı olur ise

yanağımızı bastırmak yada kaldırmak ile alakalı olarak,red dot ışığı arpacığın altına yada üstüne çıkıyor,yani arpacığın noktasına denk gelmesi için namluyla oynamak gerekiyor gibi geliyor
namlu ucunu kaldırmak indirmek arpacık noktasına denk getirmek,yanağımızı bastırmak kaldırmak vs ayar yapmak lazım
bu durumda arpacığın takılı olması sağlıklı olmazmı,çünkü arpacık olmazsa o zaman red dot camını ortalamak lazım deniyor
üzerinde biraz daha düşünücem,ama resimlerdeki olayı gördüm ve çizdim
not: dakika 3 de olduğu gibi,bakış açısına göre artıkıl yukarı aşşağı sağa sola oynuyor,işte bakış hattını doğru kullanmak ve kilitlemek amacı ile
arpacık kullanmak gerekmezmi,yani arpacığın tepe noktasına işareti oturtmak lazım değilmidir
ben onu demek istedim ama arpacıkla alakası yok diyenler var,ben olcam arpacık lazım derim çünkü arpacığın tam tepe noktasına işareti oturtmak lazım ki tam hedefe hat oluşsun değilmi