Gönderen Konu: arpacıksız red dot kullanılırmı  (Okunma sayısı 4327 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mert ÇELİK 34

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
arpacıksız red dot kullanılırmı
« : 15 Ekim 2016, 15:25:09 »
arpacık varken,standart gez ile ikisi bir çizgi oluşturacak şekilde nişan alınıyor iken
standart gezi çıkararak yerine red dot takıp,daha sonra red dot ile arpacık ikisi bir çizgi oluşturacak şekilde nişan alınır
ama bazı videolara bakıyorum arpacık ya yok yada aşşağıda kalmış durumayken,red dot tek başına nişan alıyorlar
bu sağlıksız olmazmı
1980 - İstanbul

Çevrimdışı Fehmi TAŞKIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: arpacıksız red dot kullanılırmı
« Yanıtla #1 : 15 Ekim 2016, 18:27:22 »
Reddot kullanımının arpacık veya gez ile ilgisi yok. Reddotu doğru şekilde silaha monte ettikten sonra tüfeğin vuruş noktasını ekrandaki kırmızı noktaya denk gelecek şekilde sıfırlama işlemini gerçekleştiriyorsunuz. Bundan sonra arpacık ve gezin hizalanmasına gerek kalmıyor sadece Reddot cihazının ekranındaki kırmızı noktayı hedefe getirip atış yapıyorsunuz. Bu durum dürbünler için de geçerli. Hiç arpacık ve gezi olmayan tüfekler de dürbün veya reddotlar ile bu şekilde kullanılıyor.
  • MAUSER M03 300 Win. Mag.
  • Beretta A400 Xtreme Plus 76
  • Akus Custom Deluxe 71-76
  • Glock 19 Gen 5
  • Sig Sauer P 229 ALSO 9mm
  • Smith Wesson 686 4'' 357 Mag.
1977-İZMİR

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Mert ÇELİK 34

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 15 Ekim 2016, 23:00:44 »
Reddot kullanımının arpacık veya gez ile ilgisi yok. Reddotu doğru şekilde silaha monte ettikten sonra tüfeğin vuruş noktasını ekrandaki kırmızı noktaya denk gelecek şekilde sıfırlama işlemini gerçekleştiriyorsunuz. Bundan sonra arpacık ve gezin hizalanmasına gerek kalmıyor sadece Reddot cihazının ekranındaki kırmızı noktayı hedefe getirip atış yapıyorsunuz. Bu durum dürbünler için de geçerli. Hiç arpacık ve gezi olmayan tüfekler de dürbün veya reddotlar ile bu şekilde kullanılıyor.

red dot derken bu ürün..bazıları başka ürünlere red dot der,buna başka der,ama satış ilanlarında buna red dot yazmışlar

takıp denemiştim,kaba hedeflerde dediğin gibi arpacığa gerek yok,red dotdan bakarken,gözümüzü sağa sola yukarı aşşağı kaydırsakta genel anlamda red dot artısı hedef üzerinde oluyor

ama arpacık takılıyken,red dot ışığını arpacıkla aynı hizada tutarken,gözümüzü 1 cm yukarı kaydırınca,red dot artısıda 1 cm yukarı çıkıyor
aşşağı kaydırınca,red dot ışığıda aşşağıya iniyor,yani arpacık ile kitli olsada sapma olarak görünüyor,buda hedefi ıskalamak olmazmı
1980 - İstanbul

Çevrimdışı Mert ÇELİK 34

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 17 Ekim 2016, 17:33:35 »
1980 - İstanbul

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #4 : 17 Ekim 2016, 18:19:43 »

ama arpacık takılıyken,red dot ışığını arpacıkla aynı hizada tutarken,gözümüzü 1 cm yukarı kaydırınca,red dot artısıda 1 cm yukarı çıkıyor
aşşağı kaydırınca,red dot ışığıda aşşağıya iniyor,yani arpacık ile kitli olsada sapma olarak görünüyor,buda hedefi ıskalamak olmazmı

Olmaz Mert hocam, İyi kaynaktan sonra bir cm oynattığınız hedefe olan bakış açınız tüm nişan hattını değiştirir. Siz başınızı bir cm sağa solu yukarı aşağı kaydırırsanız arpacık yanlış yerleri gösterir sabit olduğu için. Ama iyi bir holographic red dot hareket ediyormuş gibi görünür fakat size her açıdan hedef noktasını yanılmadan gösterir. Yani işaretler.  Eğer Arpacık ile araları açılmazsa bilinki o reddot bozuk ya da dandiktir. Size yanlış yer işaretler. Yani siz ne kadar hareket ederseniz reddot o kadar hareket etmeli.

ÖRNEK: Alttaki video 3:00' dan itibaren.
<a href="https://www.youtube.com/v/mMCztlncHyY" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">https://www.youtube.com/v/mMCztlncHyY</a>
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

The following users thanked this post: Mert ÇELİK 34

Çevrimdışı Mert ÇELİK 34

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 27 Ekim 2016, 07:59:14 »
    Olmaz Mert hocam, İyi kaynaktan sonra bir cm oynattığınız hedefe olan bakış açınız tüm nişan hattını değiştirir. Siz başınızı bir cm sağa solu yukarı aşağı kaydırırsanız arpacık yanlış yerleri gösterir sabit olduğu için. Ama iyi bir holographic red dot hareket ediyormuş gibi görünür fakat size her açıdan hedef noktasını yanılmadan gösterir. Yani işaretler.  Eğer Arpacık ile araları açılmazsa bilinki o reddot bozuk ya da dandiktir. Size yanlış yer işaretler. Yani siz ne kadar hareket ederseniz reddot o kadar hareket etmeli.

ÖRNEK: Alttaki video 3:00' dan itibaren.
<a href="https://www.youtube.com/v/mMCztlncHyY" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">https://www.youtube.com/v/mMCztlncHyY</a>

üzerinde düşünücem
ama denememi yazayım

bu resimde,sağ kısımda kırmızı olan gözümüz olsun,siyah çıkıntı olan yer yanaklık olsun,yanaklığa yanağımızı koyduk,arpacık olmasın
eğer yanaklığa yanağımızı aşşağı doğru bastırırsan o zaman red dot camında ışık aşşağıda oluyor
eğer yanağımızı bastırmayıp az kaldırırsak o zaman hedef ışığı yukarıya çıkıyor

eğer arpacık takılı olur ise

yanağımızı bastırmak yada kaldırmak ile alakalı olarak,red dot ışığı arpacığın altına yada üstüne çıkıyor,yani arpacığın noktasına denk gelmesi için namluyla oynamak gerekiyor gibi geliyor
namlu ucunu kaldırmak indirmek arpacık noktasına denk getirmek,yanağımızı bastırmak kaldırmak vs ayar yapmak lazım
bu durumda arpacığın takılı olması sağlıklı olmazmı,çünkü arpacık olmazsa o zaman red dot camını ortalamak lazım deniyor

üzerinde biraz daha düşünücem,ama resimlerdeki olayı gördüm ve çizdim

not: dakika 3 de olduğu gibi,bakış açısına göre artıkıl yukarı aşşağı sağa sola oynuyor,işte bakış hattını doğru kullanmak ve kilitlemek amacı ile
arpacık kullanmak gerekmezmi,yani arpacığın tepe noktasına işareti oturtmak lazım değilmidir

ben onu demek istedim ama arpacıkla alakası yok diyenler var,ben olcam arpacık lazım derim çünkü arpacığın tam tepe noktasına işareti oturtmak lazım ki tam hedefe hat oluşsun değilmi
« Son Düzenleme: 27 Ekim 2016, 08:11:34 Gönderen: Mert ÇELİK 34 »
1980 - İstanbul

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #6 : 27 Ekim 2016, 08:51:14 »
    Bakın şimdi, yanağınızı oynatınca Reddot hedefi gösteriyor. Fakat kaynağı bozmadan arpacığa bakın hedefin altında bir yere işaretlenecektir. Siz arpacık ile reddotu sabitlemeye kalkarsanız sadece ilk sıfırlama yaptığınız pozisyonda aynı sabitleme ile atış yapabilirsiniz.
   Başınızı oynatarak değişik açılardan arpacık ile reddotu sabitleyebilirsiniz fakat namlu ağzı sizin nişan aldığınız yerden farklı bir yere bakacaktır.
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Mert ÇELİK 34

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 28 Ekim 2016, 18:21:46 »
    Bakın şimdi, yanağınızı oynatınca Reddot hedefi gösteriyor. Fakat kaynağı bozmadan arpacığa bakın hedefin altında bir yere işaretlenecektir. Siz arpacık ile reddotu sabitlemeye kalkarsanız sadece ilk sıfırlama yaptığınız pozisyonda aynı sabitleme ile atış yapabilirsiniz.
   Başınızı oynatarak değişik açılardan arpacık ile reddotu sabitleyebilirsiniz fakat namlu ağzı sizin nişan aldığınız yerden farklı bir yere bakacaktır.

denedim anladım,bendeki arpacık yerinden zor çıkan model yani kademeli oturtmalı o yüzden arpacık kafamı karıştırmıştı
dediğin gibi yaptım anladım,arpacığı yok saydım ve red dot artısı hedefe kitliyken,red dot camının sağından solundan üstünden altındanda baksak,artıkıl daima hedef üstünde oluyor
yani illa camı ortalamak şart değil,sol yanda artıkıl dursada hedef üstünde olsada oluyor,ilginç bir ürün
 :D
1980 - İstanbul

The following users thanked this post: Cüneyt ESMER, Selim UYGUN

Çevrimdışı Mert ÇELİK 34

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 28 Kasım 2016, 21:22:20 »
arpacıksız red dot iyi oluyor.ama bazı videolarda arpacıkta takan var.demekki hala kullanmayı bilmeyen var
1980 - İstanbul