Gönderen Konu: AV TÜFEĞİ NAMLULARI HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR  (Okunma sayısı 29303 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
Ynt: AV TÜFEĞİ NAMLULARI HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
« Yanıtla #75 : 28 Ekim 2016, 17:55:22 »
Metni okuyunca  dağıldım,espirili yorumları okudukça da gülmekten gözümden yaş aktı.Bende bundan sonra fişekleri namluya sürmeden önce
yün bereye iyice sürtüp statiğini arttırıcam. Fişek attığım keklik yıldırım çarpmışa dönecek.Hatta biraz daha yüklenirsem, tüylerinide hazır yülenmiş düşer. ;D ;D ;D

Ben yanımda Jeneratör taşıyacam bundan sonra kuşa atmadan önce tüfeğe 220 v verip kauçuk eldivenle atış yapmayı düşünüyorum açıkçası :o
  • Kırklareli
  • İstanbul
  • https://www.facebook.com/motorlumuhre/
1986-istanbul

The following users thanked this post: Mustafa AYDIN 54, Selim UYGUN

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #76 : 29 Ekim 2016, 14:53:16 »
saçma kuşu delip geçerse mi ? Bide anlamiyacak kuş  ???

Yani kalbi böbreği kafa tasını beyni ciğerleri saçma delip geçecek ama anlamicak ?

Onu diyen adama 2 mermi sıkın delip geçsin bakalım anlicakmı anlamicakmı  ;D ;D ;D

İnsanların hayal dünyaları ne güzelmiş beaaa :D
Evet anlamayacak. Askeri eğitimlerde de "mermi karın boşluğunuza vurulursanız bağırsaklarınız dışarı çıkar merminin içeride kaldığını anlarsınız, sadece kanama yaprsa delip geçer" diyor uzman çatışma tecrübsi iyi olan komutanlar. Hattaçığu zaman yaralandıklarını anlayamadıklarını çatışma esnasınsa göz teması olan arkadaşlatınızı kontrol etmemizi söğlüyorlardı. Çayışma akabinde herkes birbirinin üstünü inceler. Çoğu silah kazasında elle gözle kontrol ederiz kendimizi...

Tüfekle bel altından 10metreden kısa bir mesafeden kasıtlı olarak vurulan bir arkadaşımda "sanki elektrik çarptı ayaklarım yerden kesildi bir anda" diyordu. Saçmanın yaptığı şok etkisi elektrik çarpılmış hissiyatı verebilir..

Av hayvanlarında da aynı durum söz konusudur. Kimi domuzda kimi de tavşanda rast gelmiştir. Vurursunuz hayvan düşer. Köpekleri çağırırsınız bi bakarsınız hayvan kalkmış gidiyor. Aynı şok etkisi kuşlarda da vardır.yüksekten ve hızla düşerek yere çarptıkları için ölürler.

Eskiler çok atıyordu zamanında işin aslı bu işin simsarları diyeyim. Ellerinde ki kırık dökük tüfekleri çok yakıyor diye millete gazlayanlar... Hatta bu tüfekler öyle yakıyormuş ki av kapkara oluyormuş. Tüyler fitil fitil oluyormuş. Bunlar zamanında da otomatikler yeni çıktığında piyasa da ne kadar merkel simson aranzabal vs tüfek varsa kafa kafaya köylülerden takasa alan insanlar.

C6903 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #77 : 29 Ekim 2016, 14:56:43 »
Evet anlamayacak. Askeri eğitimlerde de "mermi karın boşluğunuza vurulursanız bağırsaklarınız dışarı çıkar merminin içeride kaldığını anlarsınız, sadece kanama yaprsa delip geçer" diyor uzman çatışma tecrübsi iyi olan komutanlar. Hattaçığu zaman yaralandıklarını anlayamadıklarını çatışma esnasınsa göz teması olan arkadaşlatınızı kontrol etmemizi söğlüyorlardı. Çayışma akabinde herkes birbirinin üstünü inceler. Çoğu silah kazasında elle gözle kontrol ederiz kendimizi...

Tüfekle bel altından 10metreden kısa bir mesafeden kasıtlı olarak vurulan bir arkadaşımda "sanki elektrik çarptı ayaklarım yerden kesildi bir anda" diyordu. Saçmanın yaptığı şok etkisi elektrik çarpılmış hissiyatı verebilir..

Av hayvanlarında da aynı durum söz konusudur. Kimi domuzda kimi de tavşanda rast gelmiştir. Vurursunuz hayvan düşer. Köpekleri çağırırsınız bi bakarsınız hayvan kalkmış gidiyor. Aynı şok etkisi kuşlarda da vardır.yüksekten ve hızla düşerek yere çarptıkları için ölürler.

Eskiler çok atıyordu zamanında işin aslı bu işin simsarları diyeyim. Ellerinde ki kırık dökük tüfekleri çok yakıyor diye millete gazlayanlar... Hatta bu tüfekler öyle yakıyormuş ki av kapkara oluyormuş. Tüyler fitil fitil oluyormuş. Bunlar zamanında da otomatikler yeni çıktığında piyasa da ne kadar merkel simson aranzabal vs tüfek varsa kafa kafaya köylülerden takasa alan insanlar.

C6903 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

CÜNEYT BEY  kalbi böbreği kafa tasını beyni ciğerleri saçma delip geçecek ama anlamicak ?

karın boşluğu veya arka kısımlarını ben saymadım burda dikkat ettiyseniz..

hiçbir kuş bu saydığım yerlerden saçma aldığı zaman kanadını çekemez..Hayati organlarına tek saçma yeterli

teşekkürler

Kırık kemikleri saymıyorum
« Son Düzenleme: 29 Ekim 2016, 15:00:44 Gönderen: Samet BİRİCİK »
  • Kırklareli
  • İstanbul
1986-istanbul

Çevrimdışı Selim UYGUN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #78 : 29 Ekim 2016, 15:02:34 »
[
« Son Düzenleme: 18 Şubat 2017, 02:05:29 Gönderen: Selim UYGUN »

The following users thanked this post: Cüneyt ESMER, Samet BİRİCİK

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #79 : 29 Ekim 2016, 15:04:07 »
   ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D sabah sabah gülmek isteyenlere  özel  konu oku oku neşen yerine gelsin  o deyilde buna inanlarda onlara acıdım  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Valla inşallah yabancı forumlardan okumazlar bunu hani google translate yapsa adamlar zaten çeviremezde ingilizcede böyle terimler yoktur ne düşünürler acaba eğlence çıkar adamlarada  ;D ;D ;D ;D
  • Kırklareli
  • İstanbul
1986-istanbul

The following users thanked this post: Mustafa AYDIN 54, Selim UYGUN

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #80 : 29 Ekim 2016, 17:15:57 »
   Samet hocam karın bölgesinden bahsettim çünkü insandan bir örnek verdiniz. Ayrıca insan değilki bu mahluk; zaten yumruk kadar bir vücudu var ve her yeri iç organ. Zaten sizin söylediğinizin aksini kimse iddia edemez. Hiç gördünüz mü acaba ya da gören var mı dediğiniz bölgelerden vurulup giden  kuş? Kimi 2 saniyede hisseder kimi 30-40 metre gider işi biter. 30-40 metre sonra düşen kuşlar için tüfek yakmıyor denir..  Çoğu kuşu yerken etlerden saçma çıkıyor... Acaba ölen kuşların içine bakan varmı merak edip, kaç tanesi iç organından yaralanmış?
« Son Düzenleme: 29 Ekim 2016, 17:18:22 Gönderen: Cüneyt ESMER »
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

The following users thanked this post: M.Cihad GÜL

Çevrimdışı M.Cihad GÜL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #81 : 29 Ekim 2016, 17:27:10 »
   Samet hocam karın bölgesinden bahsettim çünkü insandan bir örnek verdiniz. Ayrıca insan değilki bu mahluk; zaten yumruk kadar bir vücudu var ve her yeri iç organ. Zaten sizin söylediğinizin aksini kimse iddia edemez. Hiç gördünüz mü acaba ya da gören var mı dediğiniz bölgelerden vurulup giden  kuş? Kimi 2 saniyede hisseder kimi 30-40 metre gider işi biter. 30-40 metre sonra düşen kuşlar için tüfek yakmıyor denir..  Çoğu kuşu yerken etlerden saçma çıkıyor... Acaba ölen kuşların içine bakan varmı merak edip, kaç tanesi iç organından yaralanmış?

buna katılıyorum. benim rusun sıkısını bulana kadar bayaca başıma geldi. havada tüğ kalıyor hayvan gidiyor 80-100 metre anıza düşüyor. benim tüfeğin sigortalarımı attı acbaaa ??
Mustafa Cihad GÜL
A Rh +  1982 KONYA

The following users thanked this post: Cüneyt ESMER

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #82 : 29 Ekim 2016, 18:27:37 »
Bu yıl  bir üveyik vurdum 12 saçma  alıp 50 mt uçmuştu.
Kuşu meraktan yolup  12 saçmayı görünce şok olmuştum.

Öldürmeyen Allah  öldürmüyor.

• HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

The following users thanked this post: Özgür ATAŞ, Cüneyt ESMER, Selim UYGUN

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #83 : 29 Ekim 2016, 18:45:46 »

Benim Mantığım eğerki saçma kuşu delip geçiyorsa sizin tabirinizle X2 daha kuvvetlidir tesir açısından yanılıyormuyum ? Buda daha fazla hasara yol açar ben teknik olarak belki çoğu kişi kadar anlamam ama benim mantığım yakma yıkma gibi olayları anlamıyor bilimsel verilerle yol almaya çalışıyorum..kulaktan dolma eski avcıların şehir efsanelerine inanmam kesinlike Çünkü Dünyada Namlu üretim methodları belli yapılan çalışmalar ortada Yakmak yıkmak zehirlemek su gelmesi vs elektriklemek şoklamak gibi tabirler bu methodların dışında kalıyor çünkü hiçbir tüfek üreticisi bizim tüfeğimiz yakar yıkar yolar sular elektrik çarptırır diye birşey söylediğini ben duymadım..Hiçbir fişek üreticiside böyle bişey ima etmiyor veya kutuların üstünde yazmıyor bu tabirler öyle bir gerçek olsa yakan fişek yıkan tüfek diye satış yapılırdı mantık olarak..Önemli silah üreticileri silahlarını kendini kanıtlamış fişeklerle Test ediyorlar herzaman BP RC vs gibi..Çünkü kaliteli bir saçma kaliteli bir kovan kapsul barut tapa ortaya iyi bir grupman çıkarıyor o grupmanda avdaki etkisini diğer fişeklere göre belli ediyorki tercih ediliyor..

Saygılar Sevgiler Eğer yanlış bir laf ettiysem şimdiden affola  :)
  • Kırklareli
  • İstanbul
1986-istanbul

The following users thanked this post: Cüneyt ESMER, Mehmet USTATÜRK, Selim UYGUN

Çevrimiçi Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #84 : 29 Ekim 2016, 18:51:55 »
Benim Mantığım eğerki saçma kuşu delip geçiyorsa sizin tabirinizle X2 daha kuvvetlidir tesir açısından yanılıyormuyum ? Buda daha fazla hasara yol açar ben teknik olarak belki çoğu kişi kadar anlamam ama benim mantığım yakma yıkma gibi olayları anlamıyor bilimsel verilerle yol almaya çalışıyorum..kulaktan dolma eski avcıların şehir efsanelerine inanmam kesinlike Çünkü Dünyada Namlu üretim methodları belli yapılan çalışmalar ortada Yakmak yıkmak zehirlemek su gelmesi vs elektriklemek şoklamak gibi tabirler bu methodların dışında kalıyor çünkü hiçbir tüfek üreticisi bizim tüfeğimiz yakar yıkar yolar sular elektrik çarptırır diye birşey söylediğini ben duymadım..Hiçbir fişek üreticiside böyle bişey ima etmiyor veya kutuların üstünde yazmıyor bu tabirler öyle bir gerçek olsa yakan fişek yıkan tüfek diye satış yapılırdı mantık olarak..Önemli silah üreticileri silahlarını kendini kanıtlamış fişeklerle Test ediyorlar herzaman BP RC vs gibi..Çünkü kaliteli bir saçma kaliteli bir kovan kapsul barut tapa ortaya iyi bir grupman çıkarıyor o grupmanda avdaki etkisini diğer fişeklere göre belli ediyorki tercih ediliyor..

Saygılar Sevgiler Eğer yanlış bir laf ettiysem şimdiden affola  :)
''Kurutanı'' varda neden ''yakanı,yıkanı,çarpanı'' olmasın ?  ;D Şimdi bu işin ''duayeni'' İbrahim AYSU bu işi bilmiyormu yani ?  ;D
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

The following users thanked this post: Cüneyt ESMER, Mustafa AYDIN 54, Selim UYGUN

Çevrimdışı Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #85 : 29 Ekim 2016, 19:04:54 »
Bu yıl  bir üveyik vurdum 12 saçma  alıp 50 mt uçmuştu.
Kuşu meraktan yolup  12 saçmayı görünce şok olmuştum.

Öldürmeyen Allah  öldürmüyor.

benim hala aklımda kalan tahtali avında ki yaşadığım ilginç durumdur 4 sene önce keklik avında iken tepeden tahmini 20-25 mt gibi iki tahtali geçiyordu ikisininde aynı pozisyonda çok kısa zaman aralığıyla vurdum biri hemen dustu cansız ve temiz diğeri yaklaşık 150-200 mt daha ucup aniden dusmesiydi tufek 66 namlu 612 armsan 3 şok fişeklerde s4 6 no idi  ve ikinci düşende bayağı kanda akmış
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Browning maxus, , retay Antalya ss,Akkar 206 orcap, aselkon silver elegant, Özkanlar fx19 Gold, tuka  çifte, dcx26  ve akus ırys lux

The following users thanked this post: Cüneyt ESMER, Selim UYGUN

Çevrimdışı Selim UYGUN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #86 : 29 Ekim 2016, 19:07:47 »
.
« Son Düzenleme: 01 Kasım 2016, 18:21:10 Gönderen: Selim UYGUN »

The following users thanked this post: Cüneyt ESMER, Samet BİRİCİK

Çevrimdışı Selim UYGUN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #87 : 29 Ekim 2016, 19:11:55 »
 HİKÂYE ETME BİLİMİ. (NARATOLOJİ) ve   yarıyaten antropoloji, sosyoloji ,psikololoji,nin vs alakalı  bir konu
« Son Düzenleme: 01 Kasım 2016, 18:24:52 Gönderen: Selim UYGUN »

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #88 : 29 Ekim 2016, 19:19:43 »
   Samet hocam hızlı kurşun ve saçmalar nokta gibi delerken daha yavaş olan saçmaların vurduğu yerlerin etrafıda çukurlaşır. Kimi saçmanın tesiri az kiminin fazla gelir. Domuzu nasıl geçip gidiyorsa kurşun kuşta da öyle oluyor. Domuz kadar dirayetli hayvanlar değiller ama 20metre fazla gitmesi bizi zora sokuyor, Kuş ara bul her attığının peşinden git gel. Zahmet veriyor. Bu sefer tüfeğin sevdiği fişekleri buluyoruz. İyi penetre olan ne delip geçen ne kuşun kabasında kalan.
   Aynı iğne vurdurmak gibi. Hepimiz iğne vurdurmuşuzdur. Deriz hep "eli çok ağırmış anam, çok fena yaktı" diye  ;D Ben yıllardır iğne vuruyorum. İğneyi ne kadar hızlı sokarsam insanlar bir okadar mutlu oluyor. "Ya hiç hissettmedim ilacı verene kadar ne ara yaptın iğneyi" diyorlar. Bazılarına yavaşça yapıyorum "off çok acıdı bee" diyorlar  ;D ;D ;D
  Yakan tüfeklerde işte buna benziyor, her tüfek her fişeği sevmiyor. Siz Bp atıyorsunuz doğruyorsunuz, ben S4 atıyorum doğuruyorum. Her namlu her fişeği atmıyor. İş böyle olunca tüfek yakmıyor ya da elektrik çarptı buruş buruş oldu kuş deniliyor. ;D
   Yanlış anlaşılma derken sözün bana ise ben aksine memnun oldum. Çünkü bana göre tartışma insanların kendi fikirlerini birbirilerinin fikirleri ile karşılaştırarak daha doğru deneyimleri etmek demektir. Gerçi sen benden daha uzmansındır kuş konusunda. Kavaklı' nın tahtalıları meşhur  ;D ;D Ayrıca yanlış anlaşılmaya neden olacak bir yorumum olduysa affola. Ben özür dilerim toprağım...
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

The following users thanked this post: Samet BİRİCİK, Selim UYGUN

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #89 : 29 Ekim 2016, 19:21:53 »
   ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D yakmıyorsa  elektirkli saçma var  çarpan siz elektirkli saçma tüfeklerden alın  ama markaları çok gizli söylemiyorlar  ;D ;D ;D ;D ;D ;D yokki böyle bir şey söylesinlerki  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
He valla öyle... Ama maymun gözünü açtı diye bir laf var... Millet artık gözünü açtı. Bundan 10-15 sene önce ağzımız açık dinlediğimiz hurafelere şimdi gülüyoruz.  ;D ;D ;D
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #90 : 29 Ekim 2016, 19:46:31 »
   Samet hocam hızlı kurşun ve saçmalar nokta gibi delerken daha yavaş olan saçmaların vurduğu yerlerin etrafıda çukurlaşır. Kimi saçmanın tesiri az kiminin fazla gelir. Domuzu nasıl geçip gidiyorsa kurşun kuşta da öyle oluyor. Domuz kadar dirayetli hayvanlar değiller ama 20metre fazla gitmesi bizi zora sokuyor, Kuş ara bul her attığının peşinden git gel. Zahmet veriyor. Bu sefer tüfeğin sevdiği fişekleri buluyoruz. İyi penetre olan ne delip geçen ne kuşun kabasında kalan.
   Aynı iğne vurdurmak gibi. Hepimiz iğne vurdurmuşuzdur. Deriz hep "eli çok ağırmış anam, çok fena yaktı" diye  ;D Ben yıllardır iğne vuruyorum. İğneyi ne kadar hızlı sokarsam insanlar bir okadar mutlu oluyor. "Ya hiç hissettmedim ilacı verene kadar ne ara yaptın iğneyi" diyorlar. Bazılarına yavaşça yapıyorum "off çok acıdı bee" diyorlar  ;D ;D ;D
  Yakan tüfeklerde işte buna benziyor, her tüfek her fişeği sevmiyor. Siz Bp atıyorsunuz doğruyorsunuz, ben S4 atıyorum doğuruyorum. Her namlu her fişeği atmıyor. İş böyle olunca tüfek yakmıyor ya da elektrik çarptı buruş buruş oldu kuş deniliyor. ;D
   Yanlış anlaşılma derken sözün bana ise ben aksine memnun oldum. Çünkü bana göre tartışma insanların kendi fikirlerini birbirilerinin fikirleri ile karşılaştırarak daha doğru deneyimleri etmek demektir. Gerçi sen benden daha uzmansındır kuş konusunda. Kavaklı' nın tahtalıları meşhur  ;D ;D Ayrıca yanlış anlaşılmaya neden olacak bir yorumum olduysa affola. Ben özür dilerim toprağım...

Valla Tahtalıyla yatıp kalkıyorum cüneyt bey kış gelsin diye dua ediyoruz  =)

Herzaman kırklareline gidemiyoruz malum daha yakınlara bakıyorum keşif bölge olarak istanbuldaki tahtalı popülasyonu kırklareliyi aratmıyor bu aralar açıkçası bugun gene keşifteydim inanılmazdı sabah ziyaret edicez bakalım kendilerini

bu sürü bugun çektim % 10 luk kısmıdır anca

• Kırklareli
  • İstanbul
1986-istanbul

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #91 : 29 Ekim 2016, 19:54:30 »
Takip ediyordum bunun videosuda var. ;D  Rastgelsin gani gani İnşallah. Çerkezköyde popülasyon 0 denecek kadar az. Bizde Kırklareli taraflarına kaçıyorduk ama Hatunun karnı burnunda olunca bu sene kahve atıcısı olduk  ;D Yalnız tam 7/0' lık pozisyondalar  ;D ;D ;D
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

The following users thanked this post: Samet BİRİCİK

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #92 : 29 Ekim 2016, 19:57:50 »
Takip ediyordum bunun videosuda var. ;D  Rastgelsin gani gani İnşallah. Çerkezköyde popülasyon 0 denecek kadar az. Bizde Kırklareli taraflarına kaçıyorduk ama Hatunun karnı burnunda olunca bu sene kahve atıcısı olduk  ;D Yalnız tam 7/0' lık pozisyondalar  ;D ;D ;D

Bunlar alçalıp yükseliyor hiç ürkütmeedim geldiler kondular kalktılar yemlendiler  >:D Sabah aksiyonu daha fazla olacak pazar avcı bol olunca kuş geziyor limitleri doldururuz inşallah rahat rahat herkese bol bereketli avlar rastgele
  • Kırklareli
  • İstanbul
1986-istanbul

Çevrimiçi Davut ATACA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #93 : 29 Ekim 2016, 20:15:39 »
Abi ben bilmem elektiriği suyu, ama bazı tüfeğin saçma yarası resmen yanık oluyor bazısı su gibi kan akıyor. Bazı yarı otomatikle 8tane saydırnca ısındığı kadar ,benim stoeger  tek atışta namlu alev gibi yanıyor.

GT-I9301Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1993 Ankara

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #94 : 29 Ekim 2016, 20:21:51 »
Abi ben bilmem elektiriği suyu, ama bazı tüfeğin saçma yarası resmen yanık oluyor bazısı su gibi kan akıyor. Bazı yarı otomatikle 8tane saydırnca ısındığı kadar ,benim stoeger  tek atışta namlu alev gibi yanıyor.

iyide kardeşim hayvandan kan akması gayet normal değilmi ? vurulunca kan akar doğal olarak zateen bu konu dönüp dolaşıp hep aynı yere geliyor =))
  • Kırklareli
  • İstanbul
1986-istanbul

Çevrimiçi Davut ATACA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #95 : 29 Ekim 2016, 20:48:47 »
iyide kardeşim hayvandan kan akması gayet normal değilmi ? vurulunca kan akar doğal olarak zateen bu konu dönüp dolaşıp hep aynı yere geliyor =))
Bazı tüfekle vurulanlar da saçma yaraları yanık gibi  oluyor kan falan akmıyor.

1993 Ankara

The following users thanked this post: M.Cihad GÜL, Selim UYGUN

Çevrimdışı M.Cihad GÜL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #96 : 29 Ekim 2016, 21:29:23 »
Bazı tüfekle vurulanlar da saçma yaraları yanık gibi  oluyor kan falan akmıyor.

amperi yüksek demek ki o tüfeklerin ;)
Mustafa Cihad GÜL
A Rh +  1982 KONYA

The following users thanked this post: Cüneyt ESMER, Samet BİRİCİK, Selim UYGUN

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #97 : 29 Ekim 2016, 21:51:11 »
Kurutucudan bir tane var, başka yok.  8)  Dolayısıyla ne tırnak içinde, ne de tırnak dışında referans olarak kullanmayın, yanılırsınız...  ^-^

''Kurutanı'' varda neden ''yakanı,yıkanı,çarpanı'' olmasın ?  ;D Şimdi bu işin ''duayeni'' İbrahim AYSU bu işi bilmiyormu yani ?  ;D
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Cüneyt ESMER, Samet BİRİCİK, Selim UYGUN

Çevrimiçi Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #98 : 29 Ekim 2016, 22:12:38 »
Kurutucudan bir tane var, başka yok.  8)  Dolayısıyla ne tırnak içinde, ne de tırnak dışında referans olarak kullanmayın, yanılırsınız...  ^-^

;D ;D ;D
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Dur Hasan GÖNEN

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #99 : 12 Kasım 2016, 23:17:22 »
     Şu yakıcı, yıkıcı, saçması zehirli yivsizi bulabilmek için 13 adet farklı marka tüfeği 23 yaşıma gelmeden değiştirmiştim ;))
   Lakin bana denkgelmedi bu cengaverler..
   Hele ki şu elektrikliler; çuvalla da para harcasam nafile ;))
   Ratgele..
1977 Mersin

The following users thanked this post: Cüneyt ESMER, Selim UYGUN