Gönderen Konu: Silah Temizlikte bir fikir bir soru  (Okunma sayısı 1375 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Volkan GÜNEŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Silah Temizlikte bir fikir bir soru
« : 08 Ağustos 2017, 15:43:02 »
evvela selamün aleyküm herkese hayırlı günler dilerim.
benım sorum temizlik ile alakalı olacak
ben mobilya sektöründe çalışıyorum ve işim gereği solvent kullanıyorum mobilyaları silerken .
acaba diyorum bora br20 tüfeğimi atıştan sonra namlu içini sadece solvent ile temızlesem zararı olur mu  .
peşine de yağlasam ve en son kurulasam
aklımda deli sorumlar
  • BORA BARAK BR20 SİYAH NİKEL
  • YENİ HUĞLU POMPALI GÜMÜŞ
09/10/1989
Kocaeli

Çevrimdışı İbrahim TUTKUN

• *
  • Dare in Brocca
Ynt: Silah Temizlikte bir fikir bir soru
« Yanıtla #1 : 08 Ağustos 2017, 15:55:33 »
Aleykum selam Volkan Bey, av tüfeklerinde benim yaptığım standart temizlik bu şekilde. Genel olarak da prosedür bu zaten. Temizle - Yağla - Yağın fazlasını topla (kurula). Bir de tüfek nem tutuyorsa yada uzun süre tüfeği kullanmayacaksanız film şeklinde ince tabaka koruyucu yağ iyi olur. Atışa gitmeden siler temizlersiniz.

Saygılar.
« Son Düzenleme: 08 Ağustos 2017, 16:02:58 Gönderen: İbrahim TUTKUN »
  • Beretta 686 Silver Pigeon I O/U
1988 Bornova/İzmir / İkamet: Bartın
A rh (-)

How can you turn back when you know in your heart that there is no real turning back?

The following users thanked this post: Volkan GÜNEŞ

Çevrimdışı Ahmet ÖZALP

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #2 : 08 Ağustos 2017, 16:49:03 »
  Temizlikte Namlu içi ayrı, mekanizma ve tetik tertibatı ayrı muamele gerektirir. Namlu içi için WD40, Balata spreyi ve çeşitli solventler kullanıldığını duydum ancak bunların hepsi uzun vadede sorun çıkarır. Doğrusu ateşli silah için üretilmiş, kurşun, bakır, ve karbon kalıntılarını temizleme amaçlı solventler kullanmaktır. Yine de son bağlamda namludaki kurşun kalıntısı ancak bronz harbi ile temizlenir. Kurşun temizleme iddiasındaki solventler bile harbilemeden kurşunu temizlemez çünkü Kurşun kimyasallardan zor etkilenen bir maddedir.
Namlu içini temizlemenin ucuz yolu harbi bir harbidir.

Pahallı yolu Ultrasonik bir temizleme cihazı kullanmaktır. Siz başka tarafta işinize bakıyorsunuz, makina temizliyor.

Kurşun temizlemenin bir yolu daha var ancak risklidir, namlu içinden başka yere değerse boyayı kaplamayı söker, pişman eder.
Namlunun ucunu kapatıp içine sirke ve peroksit karışımı doldurup 2-3 dakika bekleyip bir cam kaba boşaltıyoruz,  sonra toprağa, suya karışmayacak şekilde zararlı atık olarak defediyoruz. Bu yola ancak eski, yıllanmış kurşun kalıntılarını çıkarmak için başvurmak doğru olur. Kaplamaya değerse, cillop gibi kromaj bir yüzeyle kalırsınız.

Kaynar su, Karabarut kullanılıyorsa temizliğe yardımcı olur, yoksa karbonu temizlemek için birkaç kutu solvent harcamak gerekir.

Mekanizma ve Tetik için fazla söze gerek yok. Bu iş için üretilmiş bir solvetle temizleyip, silah yağı ile yağlayıp siliyoruz.

Saygılar
  • Beretta 1301 Tactical
Ahmet ÖZALP

The following users thanked this post: Volkan GÜNEŞ, Yaşar KÖKÇEN

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 09 Ağustos 2017, 04:45:44 »
bol mazota batırılmıs bez ile namluya sil 15 dk bekle sonra tel fırcalama yap. tekrar aynı işlemi yap.namlu ve dipciği mazotlu bez ile sonra kur bez  silebilirsiniz.mazot boya verniği besler parlatır.bu araclar içinde gecerlidir. aracın boyasına pasta  cila atmıs gibi olur
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

The following users thanked this post: Yaşar KÖKÇEN