Sipariþ verdiðim yeni tüfeðim Renova, uzun bir bekleyiþten sonra bugün elime ulaþtý.
Gt1 le çok güzel avlar yapmak nasip oldu. O tüfeði, amcaoðluna devredip yeni tüfek almaya niyetlendim.
Renovayý bayide incelemiþtim ve çok hoþuma gitmiþti. Zaten bildiðim güvendiðim bir firma. Ayný yerden devam edelim dedim.
@Þevki MÝRZA Gt1 tüfeðini satmýþtý onunla istiþare edip beraber sipariþleri verdik.
Tüfekteki iþçilik oldukça güzel. Hafif ve çok dengeli. Mekanizmasý diðer kinetiklere göre daha hýzlý kapanýyor. Seri çalýþan bir yapýsý var. 21 ve 22 gr fiþek testleri, kinetik bir tüfeðe göre oldukça hýzlý. Ben zaten avda 28 den aþþaðýsýný pek kullanmýyorum.
Bugün hava muhalefetinden dolayý test falan yapamadým ama en kýsa zamanda paylaþmaya çalýþýrým inþallah.
Tüfek 3 namlu combo set olarak geldi. Ben aslýnda 76-61 sipariþ ettim. Standart 71 namlusu da özel olarak bayiden hediye oldu, hediyeyi geri çevirmek olmaz Ýzzet abim saðolsun

Teknik kýsýmlara gelirsek, servisten aldýðým bilgi; Renova namlu iç çaplarý, fiþek yataðý çýkýþýndan 18,80 ile baþlayýp uca doðru konik bir daralma gösterip þok yataðýna girerken 18,65 lerde bitiyor. Gt1 gibi silindirik geniþ namlu deðil ve birleþtirme konisi daha uzun.
61 namluyu da 18,20 mm sabit çýkýþlý istemiþtim. Býldýrcýn-çulluk avlarý ve tekkurþun atýmý için. Namlu et kalýnlýðý 1,7 mm
Þoklarýn yapýsý yine ayný. 7 cm uzunluðunda. Çýkýþ ölçüleri de öbür þoklarla birbirine çok yakýn.
61 namlu çapý : 18,78 -- 18,21 çýkýþ
71 namlu çapý : 18,80 -- 18,62
76 namlu çapý : 18,79 -- 18,65
Bayi fiyatý 1750 tl. Tanýdýk bayilerde biraz daha indirim þansýnýz olur. Yedek namlular 440 tl.
Gezli slug namlu olacaksa 40 lira fiyat farký varmýþ.
Kutu içeriðinde, zaten olmasý gereken açý ayar pullarý var. Þoklar plastik kutu içerisinde geliyor. Yakýnda kutu içeriðine güzel bir þapka ve aský kayýþý da eklenecekmiþ diye duydum.
Tüfeðin dipçiði, Abdullah ustamýn aldýðý ölçülere göre birebir yapýldý. Gerçekten çok farkediyor. Tüfek alacaðýnýz zaman marka modelden önce ölçülü yaptýrýp ona göre almanýzý tavsiye ederim. Omuzlayýnca farký bariz þekilde anlýyosunuz.
76 namluyu da geçit avlarý için tercih ettim. Serkan Çimen ustamýn verdiði Tepe mod þoku da takýnca namlu 80 cm oluyor

Artýk avda durum nasýl olur bilemiyorum. Tüfek toplu atacak sevdasýna bol bol karavana çekerim gibi

Otomatik servisinde nazýmý çeken Mehmet Yayla ustaya ve diðer emeði geçen ustalara, dipçik ölçülerimi alan Abdullah Kara ustaya ve av bayii Ýzzet Uzunca abime ilgilerinden dolayý çok teþekkür ediyorum.
Daha güzelleri sizlere nasip olsun inþallah.
Rast gele..