"sayın Emrah bey yazınızdan renovanın bir yerinden memnun değilsiniz ben bunu anlıyorum söyleyinde kurtulun bence kooperatife ayıp olmasın diye sanki susuyormuşunuz gibime geliyor"Kamil Bey, benim yukarıdaki yazdığım yorumun neresinden tuttunuz da böyle bir çıkarım yaptınız gerçekten merak ettim
Ben memnun olmadığım şeyleri neden söylemiyeyim ? Yeri geliyor memnun olmadığım yanlarını da yazıyorum.
Mesela en son yaptığım av paylaşımında, tüfeğin 30,5 gr mirage fişeklerde 1-2 kez tutukluk yaptığını ifade ettim. Ama bunu yazarken "elimde ki tüfeğimi ve fişeği iyi tanıdığım ve neden yaptığını bildiğim için" gerekçeleri ile birlikte anlattım. İstesem tüfek tıkanıyor çalışmıyor da diyebilirdim.. Veya hiç bahsetmezdim..!
Tüfeğin beğenmediğim yanlarını, geri dönüş babında önce Kooperatiftakilere aktardım. En basitinden, 2018 düzenlemesi ile "şok ölçülerinin olması gereken hale getirilmesi" bizzat benim tavsiyemdir mesela..
Elinize iyi bir örneği denk gelir, tüfeği beğenir sever kullanırsınız. Kötü örnek denk gelir, tüfekten ve/veya markadan soğursunuz.
Bunlar göreceli şeyler ve en nihayetinde tercih meselesidir..
Şimdi ben yukarıda ne yazdım ? Bana tüfek soranlara, "sırf gördüğünüz için değil içinize siniyorsa alın, deneyerek alın" dediysem, bu benim tüfekten memnun olmadığım anlamına mı geliyor ?
Soranlara ne yazmam lazım ozaman ? Ooo renova harika tüfektir gözünüz kapalı alın, tek saçması yeter, zehir kusar yakar yıkar..
Bu tür cümleler kuranlar, firmalardan sponsorluk alıp reklam yapan arkadaşlar.. Onların çoğuna tüfek soruduğunuzda bile doğru düzgün cevap alamazsınız..
Sosyal medyada, 35 bin üyelik bir grup yönetiyoruz. Yaptığımız her paylaşım Türkiye genelinde beğeniyle ve sevilerek takip ediliyor.
Haliyle, tüfek-fişek konusunda bir paylaşım yaptığım zaman, özelden mesaj olarak yoğun bir şekilde geri dönüşleri oluyor..
Ben de bir "avcı" olarak, bana soru soran "avcı" dostlarıma, vaktim/bilgim yettiği ve imkanım elverdiği sürece hep yardımcı olmaya çalışmışımdır. Ama öyle uçuk cümlelerle tüfek anlatacak/övecek bir karaktere sahip değilim. Beğenmişsem beğendiğim yanlarını, beğenmemişsem beğenmedğim yanlarını soran herkesle paylaşırım.. Kimseden de çekinmem.
Zira, kullanıcı nezdinde yapıcı eleştriye her firmanın ihtiyacı var.. Olay bukadar basit..