Gönderen Konu: Çulluk şoku(paradoks) mermi yolu testleri.  (Okunma sayısı 223 defa)

Emre POLAT ve 16 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Çulluk şoku(paradoks) mermi yolu testleri.
« : 03 Eylül 2025, 01:40:40 »
Değerli arkadaşlar konu daha derli toplu olsun diye çulluk(paradoks) şoku ile yaptığım testleri bu başlık altında bulunsun istedim umarım ilgilisine faydalı olur.

https://youtu.be/TWrzHCmcUGY?si=k3O1PLvBSVBuNI9j

https://youtu.be/3Tv1SjW1o38?si=qwjxyok45sarzWSk
1978 Eğirdir-Isparta

The following users thanked this post: Fatih S.M.YAPAR

Çevrimiçi Emre POLAT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Çulluk şoku(paradoks) mermi yolu testleri.
« Yanıtla #1 : 03 Eylül 2025, 15:25:57 »
Muazzam bir bilgi birikimi ve bir araya gelen iki ışık bu yolu aydınlatmış ne denebilir ki Ödüllük bir iş çıkmış ortaya.Bende kendimce araştırma geliştirme yapıyorum ama ben çok acemi kalırım sizin yanınızda hocam.İmalati yapan Ömer Koptur arkadaş zaten eser çıkarmış ve imzasını da atmış.Buyuk başarı onunda buradan tebrik ederim.Ben ulaşabilirsem standart şok içinde (üst kısımdan vidalanan) yapmasını ve almayı da istiyorum.iletisim bilgileri varsa bana yazarsanız da çok minnettar olurum.Mutlaka bir parçası olmak ve sahip olunacak bir paradoksum olsun istiyorum.Tesekurrler
  • Armsan Phenoma Cantilever
  • Ata Arms Sp
  • Çifsan ÇSP 555
  • Genç Huğlu Sp 101
  • Sarsılmaz AR24
1985 BURSA

The following users thanked this post: Tevfik GÜN

Çevrimdışı Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 03 Eylül 2025, 21:03:58 »
şoku yapanı tebrik etmeden önce sizi kutlarım. bu mesafeler yivsiz tüfekler için çok  afaki,müthiş gerçekten.
  • Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

The following users thanked this post: Tevfik GÜN

Çevrimiçi Mustafa YAKAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 03 Eylül 2025, 21:25:10 »
kurşunlar  takla atarak gidiyor sanki yada  öylemi gözüküyor
  • Baikal 54 ussr
  • baikaltoz34 sscb
  • valmet finland
  • remington 11-87 premier
  • toztula 16 ussr vursan a92
  • franchi 48 al ,franchi prestij ,beretta 303 ,specıal poldi elektro
Mustafa YAKAR
1985 EDİRNE

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 03 Eylül 2025, 22:24:57 »
Muazzam bir bilgi birikimi ve bir araya gelen iki ışık bu yolu aydınlatmış ne denebilir ki Ödüllük bir iş çıkmış ortaya.Bende kendimce araştırma geliştirme yapıyorum ama ben çok acemi kalırım sizin yanınızda hocam.İmalati yapan Ömer Koptur arkadaş zaten eser çıkarmış ve imzasını da atmış.Buyuk başarı onunda buradan tebrik ederim.Ben ulaşabilirsem standart şok içinde (üst kısımdan vidalanan) yapmasını ve almayı da istiyorum.iletisim bilgileri varsa bana yazarsanız da çok minnettar olurum.Mutlaka bir parçası olmak ve sahip olunacak bir paradoksum olsun istiyorum.Tesekurrler

Teşekkür ederim Emre bey
Elimdeki kısıtlı imkanlar ölçüsünde ,bilgi birikimim ve tecrübem ölçüsünde test edip sonuçları görselleştirmeye çalıştım bana düşen kısmı bu ama Ömer bey güzel bir iş çıkarmış ve sonuçlarda o yönde. Esasında yivsiz için sessiz bir devrim yaşandı ama 3-5 kişi haricinde durumu farkeden olmadı. Bu arada Ömer beyi bir süre daha anca sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz iletişimi kapalı.
Saygılarımla.
« Son Düzenleme: 04 Eylül 2025, 09:52:09 Gönderen: Tevfik GÜN »
1978 Eğirdir-Isparta

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 03 Eylül 2025, 22:37:02 »
şoku yapanı tebrik etmeden önce sizi kutlarım. bu mesafeler yivsiz tüfekler için çok  afaki,müthiş gerçekten.

Teşekkür ederim Fatih Bey.
Mesafeler dediğiniz gibi yivsiz bir tüfek açısından  özellikle yalpasız mermi yolu ve dik açılı isabet için çok çok zor mesafeler lakin bu şok kurşunlara havada dengede kalacak kadar dönme sağladığından, bana sadece nişan alıp tetiğe basmak kaldı, yıllardır atış yapıyoruz kas ve göz hafızası bi noktada otomatik hale geliyor, şunu rahatlıkla söyleyebilirim170 metre gibi bir mesafede bu şok takılı iken atılan kurşunlar  yivsiz namludan çıkan bir kurşundan neredeyse 3 kat daha az düşme yapıyor.
Saygılarımla.
Not:sistem yine kafasına göre mesaj yazıyor, düzeltmede yapmıyor.
« Son Düzenleme: 04 Eylül 2025, 09:50:36 Gönderen: Tevfik GÜN »
1978 Eğirdir-Isparta

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 03 Eylül 2025, 22:44:46 »
kurşunlar  takla atarak gidiyor sanki yada  öylemi gözüküyor
Mustafa Bey görüntüleri özellikle 4K yükledim, takla atıyor dediğiniz seri hangi video ve hangi kurşunlar yazarsanız bilgi vermemiz kolaylaşır.
Saygılarımla.
« Son Düzenleme: 03 Eylül 2025, 22:54:12 Gönderen: Tevfik GÜN »
1978 Eğirdir-Isparta

Çevrimiçi Emre POLAT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : Bugün, 13:09:58 »
Yüklenen ilk link videosunda Ateşci foster 8.29 dakikada yakınlaştırmada takla atıyor gibi gözüküyor. Bu kamera ile görüntülemede net takla atıyor demek çok zor. Ama dikkatimi bir başka çeken şey 1.20 dakikada sizin yaptığınız lyman kurşun sanki sağ 'a dönüş yapıyor gözüküyor fakat 1.39 da ise sola dönüş gözüküyor. Göz yanılması mı anlamadım belki 10 kere izledim ama açıklık getiremedim.. Ama bunlar kameraya göz yanılmasına çok dayalı tespitler. Ortada çok güzel bir test ve değerlendirme var tekrar teşekkürler Tevfik bey. Denemek için bende talep ettim Ömer beyden ama henüz dönüş alamadım. İnşallah fırsat buluruz Saygı ve sevgi muhabbetle
  • Armsan Phenoma Cantilever
  • Ata Arms Sp
  • Çifsan ÇSP 555
  • Genç Huğlu Sp 101
  • Sarsılmaz AR24
1985 BURSA