Gönderen Konu: Ata Arms ve Armsan Konkordato İlan Etti  (Okunma sayısı 114 defa)

Kutay KUT, Tahir KOSİF, Gökhan AKDOĞAN, Fatih S.M.YAPAR, Kaan ÖZTÜRK, Sebahattin ÖZTÜRK, Ömür DURMUŞ, Selahattin AKDAĞ, B.Kemal ÖZEN ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi Muhammet ACAR

• *
Ata Arms ve Armsan Konkordato İlan Etti
« : 14 Eylül 2025, 09:42:13 »
Merhabalar sevgili abilerim ve kardeşlerim. Herkese sağlıklı günler dilerim.
Geçtiğimiz günlerde bir habere denk geldim, Ata Arms ve Armsan Konkordato ilan etti diye. Bu habere hem şaşırdım hem de ya doğru mu diye doğruluğunu teyit etmek için araştırdım. Malesef haber doğru.  Markası ne olursa olsun yerli bir firmamızın bu duruma gelmesine üzüldüm. Hep hayalimizdi Avrupa ve Amerikan standartlarında üretim yapan, hatta onlardan daha iyi olmasını beklediğimiz yerli bir markamızın olmasını çok istedik. Belki şimdi yazınca hayal gibi geliyor olabilir, neticede örnek verdiğimiz firmalar yüzyıllar boyu üretim ve arge yapmış firmalar. Öyle kolay değil tabi belirli bir kalite standartı yakalamak. Ancak ben şuna inanıyorum ki şuan Türkiye Cumhuriyeti’nde yerli silah sanayisine gereken destek veriliyor. Gerek politik, gerek maddi destek. Ancak firmalarımız bunu nasıl değerlendiriyor ? Gerçekten işine yatırım yapıyor mu ? Bunlar tartışmaya açık konular. Ben sizlerden bu konuda ki düşüncelerinizi ve yorumlarınızı merak ediyorum. Sizce ne olmuş olabilir veya biz avcı ve atıcılar olarak mevcut envanterimizdeki bir Ata silahına destek alabilecek miyiz ? Diğer yerli firmalarımızın da bu duruma düşmemesini temenni ediyorum. Herkese Saygılarla.
« Son Düzenleme: 14 Eylül 2025, 09:43:30 Gönderen: Muhammet ACAR »
  • ATA ARMS SP
  • Winchester SXP
🇹🇷

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Ata Arms ve Armsan Konkordato İlan Etti
« Yanıtla #1 : 14 Eylül 2025, 23:26:12 »
Hiç bir şey olmaz,yüklü borcun ödemesi gelmiştir yada kredi verenler mala çökmeye çalışmıştır,stratejik bir mekanizmadır kondordato.
Şu bir gerçek Türkiye’de firmalar batar patronlar değil.
1978 Eğirdir-Isparta

Çevrimiçi Muhammet ACAR

• *
Ynt: Ata Arms ve Armsan Konkordato İlan Etti
« Yanıtla #2 : Bugün, 11:17:13 »
Hiç bir şey olmaz,yüklü borcun ödemesi gelmiştir yada kredi verenler mala çökmeye çalışmıştır,stratejik bir mekanizmadır kondordato.
Şu bir gerçek Türkiye’de firmalar batar patronlar değil.

Son cümleniz çok hoşuma gitti, acı ama gerçek. Memleketimizin adalet anlayışı değişik diyeceğim ama olmayacak, en iyisi yok diyeyim. Umarım bu ve benzeri süreçlerden firmalarımız alnının akıyla çıkar, avcı ve atıcı olan bizler bundan zarar görmeyiz.
  • ATA ARMS SP
  • Winchester SXP
🇹🇷