Gönderen Konu: Yıldız hakkında  (Okunma sayısı 99351 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Yıldız hakkında
« Yanıtla #100 : 31 Ocak 2012, 15:42:11 »
Neyse fazla uzatmayayım ben yazılıp çizilenlerden anlayacağımı anladım zaten ,,umarım geçen zaman beni yanıltır bende ÜLKEM ADINA SEVİNİRİM......
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #101 : 31 Ocak 2012, 16:31:01 »
Alüm. alaşım tüfekler kullanıcıların ve dışarıdaki dergilerin yorumlarına göre, fiyatlarını da hesaba katarak oldukça iyi görünüyor. Ben de almak istemiştim ama elime aldığım her Yıldız poze yukarı bakıyordu. Tam trap tüfeği havasında veya parlama avlarının bazısında bana uyabilirdi ama ya olmazsa. Gerçi şimdi isteğe göre dipçik ölçüsü olacağını öğrendim ama geç oldu. Bir Kral poze almıştım :) O da alüm. alaşım. Şİmdilik sadece deneme atışı yaptım o kadar. Dağılım güzel ve çırpıyor :)

Asıl diyeceğim, bence hafif yapılı çelik kubuz tüfeklerden de üretmeye başlayabilirler. Görmek isterdim. Çelik kubuzlu çifteleri ise çok beğendim. Neden poze de çelik ve hafif olmasın...
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Halil KARA

• *
« Yanıtla #102 : 31 Ocak 2012, 18:33:53 »
Merhaba sevgili avcı ve atıcı forum severler;
Bugün biraz yoğundum, forum için fazla vaktim olmadı. Fakat fabrikada çay saati arasında fabrika sahibi Hüseyin Bey’ den rica ettim, kendisi de beni kırmadı amatörce ayak üstü birkaç video çekme fırsatım oldu. Bu tür videoları geniş zamanda ve havaların biraz daha ısınmasıyla fabrikanın açık alanında test ettiğimiz yerlerde detaylı çalışmasını yapacağım. Sadece biraz zamana ihtiyacım olacak.

Bugün üretimde olan Spz Me (aliminyum alaşım) 12 cal ve Plastik dipçik Yarı Otomatik 12 cal. Professional P71 ürünümüzün herhangi birini alarak, 50 gram magnum ve 1400 bar (+150 bar tolerans olabiliyor) test fişeği ile 10’ ar atış yaptık. Videolarını ekliyorum;

P71 Professional 12/76 cal Yıldız Silah Sanayi Yarı otomatik Av tüfeği
50 gram 1050 bar RC 50 Magnum av fişeği ile ard arda 10 atış

Spz Me (alüminyum alaşım) 12/17 cal. Yıldız Silah Sanayi Süperpoze Av Tüfeği
50 gram 1050 bar RC 50 Magnum av fişeği ard arda 10 atış

Spz Me (alüminyum alaşım) 12/17 cal. Yıldız Silah Sanayi Süperpoze Av Tüfeği
1400 bar kg/cm2  basınçlı test fişeği ile ard arda 10 atış

Denemelerle ilgili birkaç foto;

Halil KARA
1987 BURDUR
Yıldız Silah Paz.
www.yildizsilahpazarlama.com

Çevrimdışı Halil KARA

• *
« Yanıtla #103 : 31 Ocak 2012, 18:45:05 »
Alüm. alaşım tüfekler kullanıcıların ve dışarıdaki dergilerin yorumlarına göre, fiyatlarını da hesaba katarak oldukça iyi görünüyor. Ben de almak istemiştim ama elime aldığım her Yıldız poze yukarı bakıyordu. Tam trap tüfeği havasında veya parlama avlarının bazısında bana uyabilirdi ama ya olmazsa. Gerçi şimdi isteğe göre dipçik ölçüsü olacağını öğrendim ama geç oldu. Bir Kral poze almıştım :) O da alüm. alaşım. Şİmdilik sadece deneme atışı yaptım o kadar. Dağılım güzel ve çırpıyor :)

Asıl diyeceğim, bence hafif yapılı çelik kubuz tüfeklerden de üretmeye başlayabilirler. Görmek isterdim. Çelik kubuzlu çifteleri ise çok beğendim. Neden poze de çelik ve hafif olmasın...

Volkan bey ürün hayırlı olsun, güle güle kazasız belasız kullanırsınız inşallah..

Evet, kişiye özel sipariş alıyoruz, fakat biraz bekleme süresi olabiliyor.
Çelik kasa poze modellerimiz de var, tabiki alüminyumdan daha ağır, zaten çeliğin yapı özelliği alimunyumdan daha ağır, aynı ağırlıkta olmaları mümkün değil. Ağırlık olarak alüminyuma göre 700-800 gram daha ağırdır, özellikle ağır ürün isteyenlere veriyoruz... Fakat başta da dediğim gibi alüminyum alaşım bizim yıllardır kullanıp geliştirdiğimiz kalite anlamında güvendiğimiz ürünlerdir, herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız ki bugüne kadar alüminyum alaşımla ilgili müşteri şikayetimiz olmadı...
Alüminyum alaşım ( Hammedde alınırken istenilen elementlerin alaşım içinde olmasına dikkat ediyoruz. Alaşım içindeki elementler ile yüksek mukavemet değerleri sağlanmaktadır )
Fakat dediğim gibi çelik kasa ürünümüzde her zaman stoğumuzda bulunmaktadır, hemde alüminyum alaşım ile aynı fiyatta...

Saygılar...
Halil KARA
1987 BURDUR
Yıldız Silah Paz.

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #104 : 31 Ocak 2012, 19:59:14 »
Videolar gayet ikna edici bence.Dikkatimi çeken şeyler:birincisi testi gerçekleştiren elemanlar/ustalar gladyatör gibi maşallah 50 gr ve 1400 bar fişekleri o hafif alaşım tüfeklerle omza bile dayamadan herhangi bir zorlanma emaresi göstermeden atabiliyorlar artı ürünlerine güvenleri tam ki 1400 barları aparata bağlamadan direkt elle atıyorlar(bildiğim kadar bu fişekleri fabrikalar yarılma ihtimaline karşı mengeneye sabitleyip atıyorlar).
İkincisi o kadar güçlü fişek kullanılmasına rağmen çift patlatma olmaması çok güzel.
Üçüncüsü ejektör zamanları tam ve aynı güçte aynı noktaya fırlatıyor bu özen demek.
Zaten bir ürünü ingilizler beğendiyse tamamdır, yaş tahtaya basmayan bir millet.Ben şahsen geçeceklerinden emin olmakla birlikte yukarıda bahsedilen yüksek volüm atış denemelerinin dökümante edilmesi tabi ki güvenirlikte son nokta olur.hissiyatım odur ki ilerde bu tür testleri sonuçlarıyla beraber yayınlar bu firma.kendi şartlarımızda olabildiğince iyi ürünler bunlar kanaatimce,üreticiyi tebrik ediyorum.
Bir nokta daha dikkatimi çekti ki videonun ülkemiz sınırları içinde çekildiğinin delili:)Oradaki uyarıcı afişin önünde alay eder gibi kulaklık kullanılmaması.
« Son Düzenleme: 31 Ocak 2012, 20:02:03 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #105 : 31 Ocak 2012, 20:04:06 »
her tüfek 1400 bar fişekleri atabilir diyebiliriz ..ama elimizdeki tüfege güvenerek atış yapmak farklıdır....şahin doganda 160-170 km hız yapabilir ama kullanan şöför heran kontrolü kaybetme korkusu yaşar....
şahsen ben yıldıza bu konuda son derece güveniyorum... yılların birikimi tecrübesi teknolojisine sahip....
pekçok firmanın çelik kasasına güvenemezken yıldızın alaşım kasasına şahsen sonuna kadar güven duyuyorum... zaten tüfegi elinize aldıgınızda bu güveni hissediyorsunuz.....
çarpma çırpma konusuda kütük gibi işçilikten zerafetten yoksun agır tüfekler üreten firmaların anti propagandasından ibarettir... 34gr pekçok fişek attım üstelik 3-2 şoklarla enküçük  çarpma çırpma hissetmedim.....  yıldızı tebrik ediyorum sınıfında türkiyenin lider firmasıdır....
yukardaki gibi kesintisiz videolarında devamını bekliyoruz.... her fişek firması bu konuda yıldıza sponsor olmak için can atacaktır....... tşk
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #106 : 31 Ocak 2012, 20:24:19 »
Teşekkür ederim Halil Bey. Kullanıp göreceğiz. Çelik kasa olanda 3,5 kilo olanları kastettiniz. Demek isteğim, 3,1-3,3 kg arası idi. Olsun anladım.

1400 Bar. Büyük basınç. Aklıma çelik saçma konusunu getirdi. Yıldız'ın çelik saçma atabilen tüfekleri var mı? Varsa hangi tür çeilk saçma? Hangi tür derken, türlü türlü çelik saçma var. Lalektayn çelik saçma şoka veya fişek yatağı çıkışına zarar verebilir. Soruyorum çünkü çelik saçma denemek isteyenler artıyor. Denemeleriniz, garantileriniz, önerileriniz var mı?
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Mustafa KUZU

• *
« Yanıtla #107 : 31 Ocak 2012, 20:44:43 »
Teşekkür ederim Halil Bey. Kullanıp göreceğiz. Çelik kasa olanda 3,5 kilo olanları kastettiniz. Demek isteğim, 3,1-3,3 kg arası idi. Olsun anladım.

1400 Bar. Büyük basınç. Aklıma çelik saçma konusunu getirdi. Yıldız'ın çelik saçma atabilen tüfekleri var mı? Varsa hangi tür çeilk saçma? Hangi tür derken, türlü türlü çelik saçma var. Lalektayn çelik saçma şoka veya fişek yatağı çıkışına zarar verebilir. Soruyorum çünkü çelik saçma denemek isteyenler artıyor. Denemeleriniz, garantileriniz, önerileriniz var mı?

Volkan bey, kurşunun çevreye olumsuz etkilerinden dolayı çelik saçmaya talep artmaktadır. Bu talepler doğrultusunda yapılan çalışma ve denemeler sonucu ürünlerimiz güvenli bir şekilde çelik saçma atabilmektedir. Ne şoklarda ne de fişek yatağında herhangi bir sorun oluşmamaktadır. Güvenle çelik saçma kullanabilirsiniz...
Mustafa KUZU
1990 Burdur
Yıldız Teknik Üniversitesi
Makine Mühendisliği

Çevrimdışı Kamil YAZGAN

• *
  • Genç Avcı
« Yanıtla #108 : 31 Ocak 2012, 22:13:36 »
 O0Yıldız av tüfekleri firmasına helal olsun diyorum.Görüntüler bence gayet ikna edici.Yıldızın bir Türk firması olarakta bu seviyelere gelmesi beni gerçekten gururlandırdı.Kamil abinin dediği gibi İngilizler boşuna beğenmemişler Yıldızı. O0
  • Ata Neo 12
Kamil YAZGAN
1995 ADANA

Çevrimdışı Davut KONUŞ

• *
« Yanıtla #109 : 31 Ocak 2012, 22:13:39 »
Merhaba Halil Bey,
Böyle bir konu açarak bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Sizin yaptığınızı diğer firmalarımızında yapması gerekir diye düşünüyorum. Kendim için bir adet trap tüfeği yaptırmak istiyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?
Davut KONUŞ - 1975-Afyon - 0 RH (-) Negatif - 0.507.603 00 39

Çevrimdışı Lütfi TÜRE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #110 : 01 Şubat 2012, 01:52:08 »
İngilterede yapılan ve sınıfının en iyisi seçilen Yıldız silah sanayi nin süper pozesi tamamiyle fabrikasyondur.
Bu değerlendirmeyi yapıyorken,silah sahibinin rızasıyla ingilteredeki herhangi bir av bayinden rasgele bir
silahını alıyorlar. Bu her firma için aynı.Sonrada hepsini en ince ayrıntısına kadar inceliyorlar,gurupman,
airodinamik,hafiflik,dayanıklılık,fiyat,vs,vs,
  İşte bu kıriterler neticesinde avrupanın ve dünyanın en iyi firmaları içerisinde bir türk markası olan Yıldız
markalı süperpozeyi  İngiltereye giren en iyi av  tüfeği ödülüne layık görüyorlar.Bildiğim kadarıyla bu ödüle
layık görülen ilk türk tüfeğide yıldız.
  Yıldız silah sanayinin aldığı bu ödülün ne ilk olduğunu nede son alacağınıda zannetmiyorum.Senelerdir
avlanırım bir okadarda trap attım ,müsabakalarda o ulaşılmaz gördüğümüz markaların silahlarının nasıl
arızalar çıkardığını ,atıcıların ellerinde parçalandığına kaçkere şahit oldum.
   Bu kadar genç bir firmanın bu kadar kısa bir zamanda sektörün en önemli markalarıyla yarışmasını keyifle
 izliyorum.Geleceğe dair hızlı ve emin adımlarla yürüyen bu Türk markasıylada gurur duyuyorum

O0                        O0                          O0                               
Lütfi Türe
1971 Burdur

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #111 : 01 Şubat 2012, 10:32:10 »
Şu an şehir dışındayım ve internet imkanlarım kısıtlı olduğu için fazla giriş yapamıyorum.
Görüyorum ki giremediğim bu süre zarfında konu oldukça ilerlemiş.
Daha önce de belirttiğim gibi iki sezondur Yıldız SPZ ME kullanıyorum. Bu süre zarfında 24 gr. - 34 gr. arasında pek çok fişek kullandım. Ne çırpma, ne çift patlatma, ne deejektör arızası vb. bir problemle karşılaşmadım.
Benim karşılaştığım tek problem Kundak uyumsuzluğu. Bu konuyu da http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,135480.0.html burada uzun uzadıya tartıştık. Bence Yıldız Silah Sanayii yetkililerinin kundak ölçülerini ve Pithch ölçülerini tekrar gözden geçirmeleri gerekir.
Gerçi sağolsunlar, Yıldız fabrik yetkilileri bu konuda özel taleplere cevap veriliyor ama, her kullanıcının fabrikaya ulaşıp özel talepte bulunma imkanlarının olmadığını gözardı etmemek gerekir.
[/color]
« Son Düzenleme: 01 Şubat 2012, 10:39:36 Gönderen: Alkan YOKSUL »
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Halil KARA

• *
« Yanıtla #112 : 01 Şubat 2012, 10:44:08 »
Yorumlar için teşekkür ederim, amatörce, çay saatinde çekilen ayaküstü bir video idi, havaların biraz düzelmesiyle bir pazar günümü size ayırıp detaylı denemeleri yapacağız ki kendimiz zaten sürekli bu denemeleri yapıyoruz.
En başta söylediğim gibi Yıldız ürünü alan bir kimse bilsin ki aldığı her ürün 76 yatak için 50 gr. magnum, 1400 bar basınçlı fişek ve av sırasında kullandığımız 36-34-30-28-24 gram gibi fişeklerle ürünü kalite kontrol edilmiştir.
Yine gönül rahatlığı ile Yıldız marka ürünlerinizi deneyebilirsiniz...

Volkan bey çelik saçma ve tek kurşunla ürünü istediğiniz gibi deneyebilirsiniz, Mustafa Bey' in de söylediği gibi.
Fakat sürekli çelik saçma atılacaksa full choke değil de daha geniş choke larda atılması ürünün ömrü için daha sağlıklı olacaktır.
Yine sadece kurşun atıcak müşterilerimiz için de silindir şoklu ürünler yapıyoruz.

Davut bey trap tüfeği konusunda tabiki bende yardımcı olmak isterim. Trap ve Mx trap modellerimiz bulunuyor. Mx modelimiz ayarlı dipçik olup kendinize göre ayar yapabiliyorsunuz.
Tabi ki yine siz müşterilerimizin özel isteklerini de değerlendirip ürün konusunda yardımcı oluyoruz.

Paylaşımlar zamanla devam edecek, bizi takip edin :)

Selamlar, saygılar...
Halil KARA
1987 BURDUR
Yıldız Silah Paz.

Çevrimdışı Halil KARA

• *
« Yanıtla #113 : 01 Şubat 2012, 10:50:30 »
Şu an şehir dışındayım ve internet imkanlarım kısıtlı olduğu için fazla giriş yapamıyorum.
Görüyorum ki giremediğim bu süre zarfında konu oldukça ilerlemiş.
Daha önce de belirttiğim gibi iki sezondur Yıldız SPZ ME kullanıyorum. Bu süre zarfında 24 gr. - 34 gr. arasında pek çok fişek kullandım. Ne çırpma, ne çift patlatma, ne deejektör arızası vb. bir problemle karşılaşmadım.
Benim karşılaştığım tek problem Kundak uyumsuzluğu. Bu konuyu da http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,135480.0.html burada uzun uzadıya tartıştık. Bence Yıldız Silah Sanayii yetkililerinin kundak ölçülerini ve Pithch ölçülerini tekrar gözden geçirmeleri gerekir.
Gerçi sağolsunlar, Yıldız fabrik yetkilileri bu konuda özel taleplere cevap veriliyor ama, her kullanıcının fabrikaya ulaşıp özel talepte bulunma imkanlarının olmadığını gözardı etmemek gerekir.
[/color]

Alkan bey görüş ve yorumlarınız için teşekkür ederim.
Ürünlerimiz bazı standartlara göre yapılıyor, kundak konusunda ise uzun ve kısa olmak üzere çeşitlerimiz bulunuyor. Tabi ki herkese uyacak bir standartı yakalamak imkansız, bunun içinde özel istekleri değerlendiriyoruz, müşteri nasıl memnun kalıp kullanacaksa ona göre üretiyoruz.
İsteklerinizi ve önerilerinizi üst mercilere iletiyorum, değerlendirmeye alacaklardır.

Saygılar, selamlar...
Halil KARA
1987 BURDUR
Yıldız Silah Paz.

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #114 : 02 Şubat 2012, 00:08:59 »
Halil kardeşim herşey çok güzel,ama artık avcılarımızda çok bilinçli eskisi gibi kara düzen tüfeklerden hoşlanmıyorlar
bu çıtayı aşmamız lazım,artık aktif valfli(çalışan bir valf yalnız),crio şoklu(öle uzun şok yapmakla değil,
gerçekten fonksiyonel)tüfekler bekliyoruz.Birinin artık bu devrimi gerçekleştimesi lazım.
« Son Düzenleme: 02 Şubat 2012, 00:10:16 Gönderen: Raha BOLAT »
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Fatih KARAKOÇ

• *
« Yanıtla #115 : 16 Şubat 2012, 10:54:20 »
selam halil abi canı gönülden tebrik ediyorum.ayak üstü yaptıgınız testler bile biz avcılara yıldız tüfekleri hakkında olumlu görüsler katıyor..balıkesirde amcam var FAZLI CETİN onunla gecen sene tüfek konusunu tartısır iken yıldızın söyle böyle güzel tüfekleri var demisti bana fazlasıyla övmüstü.simdi burdaki ayak üstü testlere baktıgımız zaman ve genel yorumlara  tartısılamıyacak isler yaptıgınızı görüyorum.
RAHA BOLAT IN  dedigi gibi crio soklu calısmalarınızıda bekiliyoruz.ve hattta halil abi crio sokta ilk müsterinde ben olayım abi insallah.

FARKLI TÜRK FİRMALARINDA TESTLERİNİ GÖRMEK İSTERİZ.
  • Ata mp bore poze
  • Beratta 1200 gs
  • Belçika çifte 16 call

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #116 : 16 Şubat 2012, 11:30:00 »
ustalar falan yazdıklarımıza baya içerlemiş herhalde.birde atış yapan 2. videodaki usta 1400 barlık  fişekleri atarken sanki bazuka atıyormuş gibi kendini  kasmış.tamam testler yapılmış.ama on fişek asla  bu test için kafi derece değildir. temennimiz tabiki başarınızın haklı gururunu yaşamanızdır.sizi izlemeye devam edicez ancak daha şaşırtıcı bişeyler bekliyoruz haberiniz olsun.ayrıca devamlı takip ettiğim bir firmada fiyatlarınızın  yüzde 10 arttığını gördüm.bu artış bayii kar payımı yoksa fiyatları fabrika mı  arttırdı. selamlar
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Serkan ÇAKAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #117 : 16 Şubat 2012, 11:45:09 »
2006 dan bu yana yıldız spz me kullanıyorum....

çok memnunum....

tüfekteki tek problem kubuzda kararma oldu....biraz kötü gözüküyor ama olsun....
serkan çakar 1979 MERZİFON / AMASYA
05423436587

Çevrimdışı Süleyman DALAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #118 : 16 Şubat 2012, 15:44:57 »
yildiz silah saniyi tebrik ederim fransada bir kac modelini inceleme firsatim oldu
cifte ve poze en iyi yerli uretim bence emeyinize saglik
Süleyman DALAR
1973 FRANSA afyon

Çevrimdışı Halil KARA

• *
« Yanıtla #119 : 17 Şubat 2012, 09:40:31 »
Değerli görüş ve yorumlarınız için teşekkür ederim.

Ürünlerimizde crio olarak adlandıraln şoklardan mevcut değil. Fakat aynen crio gibi uzatma şoklarımız mevcut. Yurtdışında talep var, fakat Türkiye pazarında bu şekilde bir talep gelmedi bugüne kadar.
Crio şok hakkında çok detaylı bilgim yok fakat aşağıdaki linkten incelediğim kadarı ile;
http://www.benelliusa.com/innovations/crio-system.php

Şoklar belli ısıl işlem uygulanarak yapılıyor, anladığım kadarıyla Benelli bu işlemi biraz daha farklı yapmış -300 Fahrenheit ısıya düşürüp tekrar ısıtılmış, ürünü mukavemet değerlerini ayarlamış ve bu şekilde yaptığı ısıl işlem adına da Crio system ismini vermiş. En kötü şoklara göre %13.2 daha iyi sonuç verdiğini söylemişler. Tabi bunu denemek lazım ki en kötü ürünler olarak belirtilmiş. Demekki iyi ürünlerdeki fark çok daha az.

Benelli' nin bu ürünü ile Yıldız'ın ürünü denenerek grupman bakılabilir ki en sağlıklı sonuç bu olur.

Nisan ayına kadar biraz sabredin, havalar iyice düzelsin, yerdeki çamur - kar kalksın, açık alanda detaylı denemeler yaparız, hatta söz vermeyeyim ama bir adet Benelli Crio sistem alıp deneme yapma imkanımız da olabilir, karşılıklı grupmana bakabiliriz.

Ürünlerimizde en çok; namlu kalitemiz ve grupmanımızla birlikte, standart ürünlerimizde bile kullandığımız kaliteli ceviz dipçik-el kundaklarımız beğeniliyor. Sadece bizim değil, sizlerinde denemenizi isteriz, kaldı ki daha iyi çalışan bir sistem varsa da Arge ekibimiz bunun için her geçen gün çalışıp yapılması gerekenleri yapmaya çalışıyor. İnşallah her geçen gün kendimizi bir adım daha geliştirir, ürünlerimizi kalite anlamında zirveye taşırız. Tabi burada siz kullanıcı avcı ve atıcı forum severlerinde ürünlerimiz hakkında yapacağı eleştirilere de canı gönülden değer vermek istiyoruz.

Suat bey; 1400 bar (fişek üreticisi %10 sapma ile 1550' ye kadar adlandırıyor) basınç çok ciddi bir rakam. Magnum fişeklere göre çok daha serttir ve tepme hissi maksimum seviyede. Bu ürünleri atarken elinizin uyuştuğunu hissedebilirsiniz. Piyasada test fişeği edinmeniz biraz zor, genellikle firmalar ürünlerin dayanıklılığı için bu ürünleri kullanıyor, fakat olurda biryerde test fişeklerine rastlarsanız hele ki 1400+ bar olursa muhakkak deneyin ve farkı hissedin. Bundan dolayı ustamız ürünü bazuka gibi tutmuş olabilir, kaldı ki o ustamız günde minimum 750 adet kadar fişek sıkıyor, montajı tamamlanan ürünlerin denemesini yapıyor.

Fiyatlar hakkında bir değişme söz konusu oldu.
2 senedir zam uygulaması yoktu, fakat 2012 şubat ayı itibari ile fabrika ne yazıkki maliyetlerin artmasından dolayı zam uygulamak zorunda kaldı. Fiyatları pazarlamacılar yada av bayileri belirlemiyor, fabrika belirliyor, fabrikaya telefon açıp fiyatları teyit edebilirsiniz. Alacağınız 2012 model ürünler yeni fiyatından verilecek. Eski fiyatlarla Yıldız ürünlerini de piyasada az da olsa bulabilirsiniz, bu ürünler bayilerin elinde kalmış 2011 ve daha öncesi ürünler olacaktır...

Serkan bey, kubuzdaki kararma için ürünü bize gönderirseniz ben kendim özel olarak ilgilenir, ne yapılması gerekiyorsa onu yaparız, sadece ürünü gönderirken bana haber vermeniz yeterli.

Firmamıza gösterdiğiniz ilgi ve alaka için teşekkür eder, hayırlı günler, cumalar dilerim...
Halil KARA
1987 BURDUR
Yıldız Silah Paz.

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #120 : 17 Şubat 2012, 16:08:56 »
sn KARA  ustalarınız tüfekleri bazuka gibi tutmuş derken  niyetim mizahla beraber bir düşünceyi yansıtabilmekti.tamamen masumhane bir düşünceydi.inanın kırıcı olması aşağılayıcı yada rencide edici bir şeyler düşünerek yazmadım.dediğiniz gibi çok fazla basınçlı fişekler  bu etkiyi yapabilir.sonucunda ben bir avcı olarak şuan 1050 bar dan daha yüksek fişekle atış yapmadım.ustaların duruş şeklini görünce  bende böyle gelişi güzel olarak yazdım vesselam.ama bu hitap sizi ve ustalarımızı rahatsız ettiyse ben bütün arkadaşların önünde sizden  ve değerli ustalarımdan özür dilerim.ayrıca  fiyat konusundada bizi aydınlattığınız için teşekkür eder başarılı çalışmalarınızın devamını  dilerim.selamlar.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Halil KARA

• *
« Yanıtla #121 : 17 Şubat 2012, 18:38:09 »
sn KARA  ustalarınız tüfekleri bazuka gibi tutmuş derken  niyetim mizahla beraber bir düşünceyi yansıtabilmekti.tamamen masumhane bir düşünceydi.inanın kırıcı olması aşağılayıcı yada rencide edici bir şeyler düşünerek yazmadım.dediğiniz gibi çok fazla basınçlı fişekler  bu etkiyi yapabilir.sonucunda ben bir avcı olarak şuan 1050 bar dan daha yüksek fişekle atış yapmadım.ustaların duruş şeklini görünce  bende böyle gelişi güzel olarak yazdım vesselam.ama bu hitap sizi ve ustalarımızı rahatsız ettiyse ben bütün arkadaşların önünde sizden  ve değerli ustalarımdan özür dilerim.ayrıca  fiyat konusundada bizi aydınlattığınız için teşekkür eder başarılı çalışmalarınızın devamını  dilerim.selamlar.

Estağfurullah Suat bey, mizahi yazdığınızın farkındayım, yanlış anlamadım, sadece bilgi mahiyetli yazdım.
Sağlıcakla kalınız...
Halil KARA
1987 BURDUR
Yıldız Silah Paz.

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #122 : 17 Şubat 2012, 19:10:37 »
Estağfurullah Suat bey, mizahi yazdığınızın farkındayım, yanlış anlamadım, sadece bilgi mahiyetli yazdım.
Sağlıcakla kalınız...

halil bey sarı tetik sarı gravür yapabiliyormusunuz... ben yıldız me yi alırken yapamıyoruz denmişti....tşk
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Halil KARA

• *
« Yanıtla #123 : 17 Şubat 2012, 19:16:19 »
halil bey sarı tetik sarı gravür yapabiliyormusunuz... ben yıldız me yi alırken yapamıyoruz denmişti....tşk

Birol Bey, altın kaplama tetik yapıyoruz.
Gravürde bu sene içinde farklı modeller çıkaracağız, çalışmaları sürüyor, çok daha lüks ürünler olacak, tabi yüksek fiyatlı :)
Hayırlı akşamlar...
Halil KARA
1987 BURDUR
Yıldız Silah Paz.

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #124 : 17 Şubat 2012, 21:20:52 »
Dur şimdi hatırladım, hemen yazayım. Bir öneri. Bu alüm alaşım kubuzlu tüfeklerde ejektör olduğunda(Yıldız için duymadım ama) kubuzun içindeki ejektöre ait milin geçtiği yatak(yuva) içinde aşınma oluyormuş. Ama tekrar edeyim, özelikle Yıldız diye duymadım; alüm kasalarda diye duydum. İşte böyle bir şey gerçekten olası ise, o milin geçtiği yatağa önce çelik bir boru ve onun içinden de milin geçmesi hem zor değil hem de -eğer böyle sorun varsa- kesinlikle çözer bence. Sadece varsayıma dayalı bir öneri. İlk duyduğumdan beri aklımdaydı, şimdi hatırladım.

Benelli Crio bildiğime göre, ısıl işlem sonunda uygulanan uzun süreçli soğutma aşamasında, soğutma sıcaklığını çok çok düşürmüş. Siz de soğutuyorsunuz, diğer namlu üreten de. Fakat bunlar daha daha soğutuyor :) Gayet masraflı bir iş.

Şimdi aklıma geldi, zahmet olmazsa tüfeklerinizde denediğiniz çelik saçmalar hangi irilikte ve hangi şoklarla olabiliyor, öğrenmek isterim. Şundan dolayı, birincisi çelik saçmaların sertlikleri farklı farklı. İkincisi her irilikte çelik saçma, her şokla atılmamalı diye biliyorum. Yani sınırları var. Olaki bu tüfekten alan biri çelik saçma atayım derse, bir uyarınız, ikazınız olur mu?

Selamlar
1968