Gönderen Konu: Yıldız hakkında  (Okunma sayısı 99444 defa)

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hüseyin SÖNMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • cesi ve ıkon
Ynt: Yıldız hakkında
« Yanıtla #125 : 17 Şubat 2012, 21:57:28 »
volkan bey   iyi bir   konuyu   değindin    benimde kafamda    bu soru vardı     almuyum   alışımlı    kasalarda   enjektörlü
tüfeklerde    aşınma olayını   bende düydum    ama   yıldızda    diye   deyil   genelde    acaba   aşınma oluyormu   bende    merak ediyorum
böyle bir tüfek alacağım için   halil bey bu konuda    bir açıklık getirirse   herkesin kafasındaki soru aydınlan mış olur    saygılar
Hüseyin SÖNMEZ
1952 DENİZLİ

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #126 : 18 Şubat 2012, 01:07:44 »
Dur şimdi hatırladım, hemen yazayım. Bir öneri. Bu alüm alaşım kubuzlu tüfeklerde ejektör olduğunda(Yıldız için duymadım ama) kubuzun içindeki ejektöre ait milin geçtiği yatak(yuva) içinde aşınma oluyormuş. Ama tekrar edeyim, özelikle Yıldız diye duymadım; alüm kasalarda diye duydum. İşte böyle bir şey gerçekten olası ise, o milin geçtiği yatağa önce çelik bir boru ve onun içinden de milin geçmesi hem zor değil hem de -eğer böyle sorun varsa- kesinlikle çözer bence. Sadece varsayıma dayalı bir öneri. İlk duyduğumdan beri aklımdaydı, şimdi hatırladım.

Benelli Crio bildiğime göre, ısıl işlem sonunda uygulanan uzun süreçli soğutma aşamasında, soğutma sıcaklığını çok çok düşürmüş. Siz de soğutuyorsunuz, diğer namlu üreten de. Fakat bunlar daha daha soğutuyor :) Gayet masraflı bir iş.

Şimdi aklıma geldi, zahmet olmazsa tüfeklerinizde denediğiniz çelik saçmalar hangi irilikte ve hangi şoklarla olabiliyor, öğrenmek isterim. Şundan dolayı, birincisi çelik saçmaların sertlikleri farklı farklı. İkincisi her irilikte çelik saçma, her şokla atılmamalı diye biliyorum. Yani sınırları var. Olaki bu tüfekten alan biri çelik saçma atayım derse, bir uyarınız, ikazınız olur mu?

Selamlar

volkan bu aşınma konusu yıllar önce yıldızın igne yataklarında olmuş,ve çok fazla igne kırma kusurları yaşanmış,çözümüde yine yıldız bulmuş :)) senin bahsettigin çelik koruma işe yaramış... yıldızın igne yatakları çeliktir....
ejektörde böyle bir uygulama varmı yada gerek varmı bilgim yok..... buzamana kadar ejektör konusunda memnuniyetsizlik olsaydı oda çoktan halledilmiş olurdu.......
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Halil KARA

• *
« Yanıtla #127 : 18 Şubat 2012, 10:25:00 »
Merhaba sevgili forum severler;

Alüminyum alaşım ürünlerimizi yıllardır kullanıyoruz, ısrarla üzerinde durduğumuz ürünlerdir ve yıllardır ejektör bulunuyor ürünlerimizde.
Her yaşadığımız arıza bizi biraz daha kendimizi geliştirmeye yöneltti, şu an bu ürünler tabiri caizse ''kusursuz'' çalışıyor. Ejektörde de yine kolay kolay sıkıntı yaşanmaz. Bizim en çok sattığımız ürünlerin başında gelir SPZ ME (ejektörlü).
Tavsiyeleriniz için teşekkürler, gerekli mercilere iletirim...

Yine bizim ürünlerimizdeki iğneler de kolay kolay kırılmaz, belli aralıklarla teste tabi tutulur. Mukavemeti güçlendirilmiş parçalardır..

Volkan bey çelik saçma konusunda daha önce de söylediğim gibi, istediğiniz çelik saçma ürünlerini kullanabilirsiniz. Sadece dikkat etmeniz gereken şey, mobil şok ürünlerimizde eğer sürekli çelik saçma kullanılacaksa 1 yada 2 nolu şok değilde daha geniş 4 ve 5 gibi şokları kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Tabi sürekli ise... Yoksa 10-20 atımdan hiçbir problem yaşanmaz. Ürünlerimizi alıp istediğiniz şekilde deneyebilirsiniz...

Saygılar.
Halil KARA
1987 BURDUR
Yıldız Silah Paz.
www.yildizsilahpazarlama.com

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #128 : 18 Şubat 2012, 15:48:19 »
Güzel. Tatmin edici cevap. Selamlar
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Hüseyin SÖNMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • cesi ve ıkon
« Yanıtla #129 : 18 Şubat 2012, 22:16:49 »
halil bey        gerekli bilgileri    verdiniz   kafamızda    bir soru    kalmadı   alıp   kullanmak   kaldı   teşekürler
görüşmek üzere   saygılar...
Hüseyin SÖNMEZ
1952 DENİZLİ

Çevrimdışı Halil KARA

• *
« Yanıtla #130 : 22 Şubat 2012, 09:15:09 »
Ben teşekkür ederim.
Hayırlı günler...
Halil KARA
1987 BURDUR
Yıldız Silah Paz.

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #131 : 22 Şubat 2012, 15:23:31 »
Halil KARA Kardeşimizi gösterdiği sabır ve ısrarla tekrar tekrar verdiği cevaplar için kutluyorum. Hangi yerli marka bu kadar aydınlatıcı bilgileri bizimle paylaştı ki?
Hele de avcı forumlarında...
Beretta ya da Browning gibi 4 - 5 yüz yıllık firmaların uygulamalarını ya da tecrübesini beklemek haksızlık olmaz mı? Onların testlerini görmek için biraz daha desteklenmiş firmalarımızın olması gerekmez mi? "Destek" derken neyin, kimin desteği olması gerektiği anlaşılmıştır sanırım. :)
Yıllardır Huğlu kullanıyorum ama Halil Kardeşim; (kardeşim diyorum umarım alınmazsınız) buradaki sabırlı ve açıklayıcı bilgileri ile bir Yıldız sahibi yapacak beni sanırım :)
Başarılarınızın ve sağlığınızın devamını dilerim.
Yüreğinize ve emeğinize sağlık.
Rast Gele

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #132 : 22 Şubat 2012, 15:58:13 »
Ben de, Bir Yıldız SPZME Sahibi olarak, Halil Beye ilgisi ve cevapları için teşekkür ederim...
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Halil KARA

• *
« Yanıtla #133 : 23 Şubat 2012, 09:47:07 »
Tolga bey ve Alkan bey ben teşekkür ederim sizlere, elimden geldiğince bilgi vermeye çalışıyorum...
Halil KARA
1987 BURDUR
Yıldız Silah Paz.

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #134 : 23 Şubat 2012, 12:18:40 »
Halil bey görüşlerinizi yazın demiş,otomatiklerin resimlerinden gördüğüm kadarıyla kabze çok kalın geldi bana,inceltilemezmi,biraz daha estetik olsa,kaba duruyor,teknik bir sebebimi var?
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Halil KARA

• *
« Yanıtla #135 : 23 Şubat 2012, 16:58:07 »
Halil bey görüşlerinizi yazın demiş,otomatiklerin resimlerinden gördüğüm kadarıyla kabze çok kalın geldi bana,inceltilemezmi,biraz daha estetik olsa,kaba duruyor,teknik bir sebebimi var?

Evet Raha bey bu konuda telefonda da konuştuğumuz gibi eleştiriler alıyoruz, üretimden sorumlu fabrika sahibi Hüseyin Bey' in yaptığı açıklama şu; yarı otomatik tüfekte nişan alma pozisyonunda kalın el kundağı tüfeği daha iyi kavramada yardımcı olduğunu, el kundağı üretirken aslında diğer firmalardaki gibi daha ince el kundağı üretmenin aslında çok daha kolay olduğunu, yarı otomatik professional modellerimizin son yıllarda yapılan iyileştirme ve yatırımlarla şuan çok iyi bir seviyede olduğunu, otomatik tüfeklerde görsellikten çok sistemin düzgün çalışması gerekliliğini vurguladı...
Tabiki görsellikte önemlidir, fakat şu an ürünü görselleştirme derdine düşüp çalışma sistemine zarar verecek bir çalışmada bulunmak istenmiyor. Ürünün çalışma performansı, av fişeği gramajına göre mükemmel ayarlanmış gaz odası sayesinde minimum kaçak yapması ve nunun da doğrudan grupmanla ilgili olması, Yıldız ismini tercih etmenizde önemli rol oynayacaktır.
Telefonda söylediğim gibi, ürünü alıp, bildiğiniz kalitesine inandığınız hem yerli üretim hem de ithal ürünlerle kıyasıya karşılaştırma yapabilirsiniz.
30 metre mesafeden 75 cm çapındaki dairesel hedefe atış yapacaksınız. Ürünü sabitleyip yada düzgün bir atıclıkla deneyeceksiniz. Atacağınız av fişeğinin içindeki saçmaları sayacaksınız. Atış yaptıktan sonra hedefe gidip bakacaksınız. Kullandığınız şoka göre attığınız av fişeğindeki saçma sayısının %80 ile %95' ini hedefte göreceksiniz... Aynı şekilde diğer ithal ve yerli firmaları deneyeceksiniz, farkı göreceksiniz...

Eleştiriniz içinde teşekkürler.

Hayırlı günler, iyi çalışmalar...
Halil KARA
1987 BURDUR
Yıldız Silah Paz.

Çevrimdışı Fatih KARAKOÇ

• *
« Yanıtla #136 : 24 Şubat 2012, 10:20:24 »
halil abi helal olsun sana.bilgilerini bizlerle formda paylasıyosun ve her soruyada cok güzel birsekilde cevabını veriyosun abi.ama gözlemledigim en güzel olay sudur.form`da daha önce baslıklara baktıgımızda yıldız tüfeklerinin yazısını görmek zordu.simdi ise baktıgımızda  form daki abilerimiz kardeslerimiz  yıldız tüfeğimi aldım,bir digeri yıldız pompalı veya yıldız otamatikten hangisini tavsiye edersiniz diye baslıklar göre biliyoruz.bir gercektirki bunun en büyük payı sizin sabırla verdiginiz cevaplardır.benıde bir yıldız tüfek sahibi yapacaksınız abi.
  • Ata mp bore poze
  • Beratta 1200 gs
  • Belçika çifte 16 call

Çevrimdışı Halil KARA

• *
« Yanıtla #137 : 24 Şubat 2012, 12:00:58 »
halil abi helal olsun sana.bilgilerini bizlerle formda paylasıyosun ve her soruyada cok güzel birsekilde cevabını veriyosun abi.ama gözlemledigim en güzel olay sudur.form`da daha önce baslıklara baktıgımızda yıldız tüfeklerinin yazısını görmek zordu.simdi ise baktıgımızda  form daki abilerimiz kardeslerimiz  yıldız tüfeğimi aldım,bir digeri yıldız pompalı veya yıldız otamatikten hangisini tavsiye edersiniz diye baslıklar göre biliyoruz.bir gercektirki bunun en büyük payı sizin sabırla verdiginiz cevaplardır.benıde bir yıldız tüfek sahibi yapacaksınız abi.

Fatih bey ilgi ve alakanız için ben teşekkür ederim, dilimiz döndüğünce, amacımız bilgi vermek...
Sağlıcakla kalın.
Halil KARA
1987 BURDUR
Yıldız Silah Paz.

Çevrimdışı Metin GÖRGÜLÜ

• Müdavim Üyemiz
  • yelkili
« Yanıtla #138 : 29 Şubat 2012, 14:39:47 »

image host
        KALİBRE=12
FİŞEK YATAĞI=76mm
 NAMLU BOYU=71cm
        EMNİYET= ELLE (Tüfeği her açışta değil ! ben isteyince emniyete almalıyım yada açmalıyım.)
      TETİK TİPİ= ÇİF TETİK
         ŞOKLAR=3/4 - 3/4 FİX  (SABİT ŞOK)
DİPÇİK EL KUNDAĞI (İNGİLİZ SİTİLİ)
         AĞIRLIK=MAXIMUM 2.8 Kg.

YEDEK NAMLU
        KALİBRE=12
FİŞEK YATAĞI=76mm
 NAMLU BOYU=61cm
ŞOKLAR=1/4 - 1/4 FİX  (SABİT ŞOK)

image hosting jpg

SPZ I 71 Dipçiği tipinde   SPZ ME     AV TÜFEĞİ nizi  yazdığım özelliklerde istesem olabilirmi ? Halil bey çok mu özel olur cevabızı merakla bekleyeceğim özel mesajda atabilirsiniz.  İyi çalışmalar Halil bey selamlar.
METİN GÖRGÜLÜ-1969- YELKİ KÖYÜ-İZMİR
TECRÜBE ÖĞRETMEN'LERİN EN İYİSİDİR.
YALNIZ OKUL MASRAFI AĞIRDIR.

resim yükle

Çevrimdışı Halil KARA

• *
« Yanıtla #139 : 29 Şubat 2012, 17:19:35 »
        KALİBRE=12
FİŞEK YATAĞI=76mm
 NAMLU BOYU=71cm
        EMNİYET= ELLE (Tüfeği her açışta değil ! ben isteyince emniyete almalıyım yada açmalıyım.)
      TETİK TİPİ= ÇİF TETİK
         ŞOKLAR=3/4 - 3/4 FİX  (SABİT ŞOK)
DİPÇİK EL KUNDAĞI (İNGİLİZ SİTİLİ)
         AĞIRLIK=MAXIMUM 2.8 Kg.

YEDEK NAMLU
        KALİBRE=12
FİŞEK YATAĞI=76mm
 NAMLU BOYU=61cm
ŞOKLAR=1/4 - 1/4 FİX  (SABİT ŞOK)

SPZ I 71 Dipçiği tipinde   SPZ ME     AV TÜFEĞİ nizi  yazdığım özelliklerde istesem olabilirmi ? Halil bey çok mu özel olur cevabızı merakla bekleyeceğim özel mesajda atabilirsiniz.  İyi çalışmalar Halil bey selamlar.

Metin bey istediğiniz ürünü nisanda teslim yapabilirim. (muhtemelen nisan ayının ilk haftası)
Tetik tercihini çift olarak yapmıyoruz, tek tetik üretiyoruz, selektör standart.
İngiliz dipçik ekstra ücrete girmiyor, aynı fiyat.
Namlunun fix olması da yine aynı şekilde ekstra ücrete girmiyor.
Sadece yedek namlu ekstra ücrete dahil oluyor...

Hayırlı günler...
« Son Düzenleme: 29 Şubat 2012, 17:21:54 Gönderen: Halil KARA »
Halil KARA
1987 BURDUR
Yıldız Silah Paz.

Çevrimdışı Metin GÖRGÜLÜ

• Müdavim Üyemiz
  • yelkili
« Yanıtla #140 : 01 Mart 2012, 10:21:16 »
Biz dört arkadaş almayı düşünüyoruz herkes düşüncesini eklesin ölçülerini yazsın sizinle telefonda ayrıntıları daha sonra görüşürüz belki birimiz yanınıza gelebilirde daha yeni sezonun açılmasına çok var hele bir yaz gelsin nasipse bakarız (okullar tatil olmadan bizde masraflar bitmiyor malumunuz) cevabınıza teşekkür ederim iyi çalışmalar diliyorum.
« Son Düzenleme: 01 Mart 2012, 10:23:29 Gönderen: Metin GÖRGÜLÜ »
METİN GÖRGÜLÜ-1969- YELKİ KÖYÜ-İZMİR
TECRÜBE ÖĞRETMEN'LERİN EN İYİSİDİR.
YALNIZ OKUL MASRAFI AĞIRDIR.

resim yükle

Çevrimdışı Kadir ÇALIKLI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #141 : 01 Mart 2012, 10:55:29 »
20 no 66 namlu şokları 4 2 fix ağırlığı 2600 civarı spzme spariş versek nekadar sürede çıkar fiat farkı olurmu
Kadir ÇALIKLI
1972 UŞAK

Çevrimdışı Halil KARA

• *
« Yanıtla #142 : 01 Mart 2012, 12:04:31 »
Biz dört arkadaş almayı düşünüyoruz herkes düşüncesini eklesin ölçülerini yazsın sizinle telefonda ayrıntıları daha sonra görüşürüz belki birimiz yanınıza gelebilirde daha yeni sezonun açılmasına çok var hele bir yaz gelsin nasipse bakarız (okullar tatil olmadan bizde masraflar bitmiyor malumunuz) cevabınıza teşekkür ederim iyi çalışmalar diliyorum.

Metin bey ne zaman isterseniz yardımcı olurum.

Selamlar...
Halil KARA
1987 BURDUR
Yıldız Silah Paz.

Çevrimdışı Halil KARA

• *
« Yanıtla #143 : 01 Mart 2012, 12:09:37 »
20 no 66 namlu şokları 4 2 fix ağırlığı 2600 civarı spzme spariş versek nekadar sürede çıkar fiat farkı olurmu

Kadir bey fiyat farkı yok. Mart stoğum doldu, yurtdışına da yoğun çalışma olduğundan dolayı özel istekler (fix namlu gibi) ancak Nisan ayı içerisinde teslim olur, muhtemelen Nisan ilk haftası.
İsterseniz şu an stoklarımda 20 cal. Spz M (ejektörsüz) 66 cm Mobil choke ve 20 cal. Spz ME (ejektörlü) 71 cm. Mobil choke ürünlerimiz mevcut.
Mobil choke olmayan ürünlerin çeşitliliği çok arttığı için stoğumda her zaman bulunmuyor, genellikle istek üzerine sipariş alıyoruz.

Selamlar...
Halil KARA
1987 BURDUR
Yıldız Silah Paz.

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #144 : 01 Mart 2012, 12:14:59 »
Halil ben çift tetik kullanıcısıyım hiç çift tetik üretmiyormusunuz, benim gibi çift tetikçilere verecek tüfeğiniz yokmu.
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Halil KARA

• *
« Yanıtla #145 : 01 Mart 2012, 12:41:31 »
Halil ben çift tetik kullanıcısıyım hiç çift tetik üretmiyormusunuz, benim gibi çift tetikçilere verecek tüfeğiniz yokmu.

Hasan bey son birkaç senedir hiç üretmiyoruz. En son çifte kırmalarda çift tetik yapıyorduk, pozelerde zaten çok uzun süredir yapmıyoruz.
Fakat çift tetik için hazırlık yapılıp, parça üretirsek yapılabilir, tabi onun için de zaman-süre vermem çok zor...,

Saygılar.
Halil KARA
1987 BURDUR
Yıldız Silah Paz.

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #146 : 01 Mart 2012, 13:14:15 »
Hasan bey son birkaç senedir hiç üretmiyoruz. En son çifte kırmalarda çift tetik yapıyorduk, pozelerde zaten çok uzun süredir yapmıyoruz.
Fakat çift tetik için hazırlık yapılıp, parça üretirsek yapılabilir, tabi onun için de zaman-süre vermem çok zor...,

Saygılar.

tamam yapmıyorsunuz, bütün poze ve çiftelerden çift tetik uygulamasını çekmenizin sebebi nedir?
ayrıca tek tetikte çift patlama arızasını önleyici bir teknik yapıyormusunuz, bunu soran olmuştur ama konu 6 sayfaya ulaşığı için gerilerde kalmıştır bulmak zor.
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Halil KARA

• *
« Yanıtla #147 : 01 Mart 2012, 13:29:10 »
tamam yapmıyorsunuz, bütün poze ve çiftelerden çift tetik uygulamasını çekmenizin sebebi nedir?
ayrıca tek tetikte çift patlama arızasını önleyici bir teknik yapıyormusunuz, bunu soran olmuştur ama konu 6 sayfaya ulaşığı için gerilerde kalmıştır bulmak zor.

Hasan bey tek tetikte önemli bir yol kat etmeseydik çift tetik ürünlere devam ederdik. Çift patlatma ve ejektör arızası normal şartlar altında yaşamanız çok zor, fakat bu ihtimal yok anlamına gelmez. Kolay kolay böyle bir sıkıntı ile karşılaşmazsınız ki böyle durumlarda garanti işin içine girer ücretsiz halledilir. Fakat yerli-ithal üretici farketmez %100 böyle bir problem yaşamazsınız derlerse yalan atmış olurlar :)
Halil KARA
1987 BURDUR
Yıldız Silah Paz.

Çevrimdışı Levent KAHYA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #148 : 21 Mart 2012, 23:16:12 »
Bu gün,izmirdeki haldün savut ağbinin tavsiyesiyle yıdızçifte 12 kalibre ELEGANT merkury lıyht modeli tüfek aldım almışken yine yıdızçifte 36 kalibresine aldım,yorumlarınızı da okudukça doğru karar verdiğim kanatındayım.TEŞEKKÜRLER......   
Levent KAHYA
1972 AYDIN SÖKE

Çevrimdışı Halil KARA

• *
« Yanıtla #149 : 22 Mart 2012, 18:04:49 »
Bu gün,izmirdeki haldün savut ağbinin tavsiyesiyle yıdızçifte 12 kalibre ELEGANT merkury lıyht modeli tüfek aldım almışken yine yıdızçifte 36 kalibresine aldım,yorumlarınızı da okudukça doğru karar verdiğim kanatındayım.TEŞEKKÜRLER......   

Hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız güzel günlerde kullanırsınız inşallah.
Herhangi bir problem, sıkıntı yada sormak istediğiniz birşey olursa benimle iletişime geçebilirsiniz.
Haldun abime selamlar :)
Halil KARA
1987 BURDUR
Yıldız Silah Paz.