Gönderen Konu: ÖZKURSAN KAMA KURŞUN Gülmekten karnınıza kramplar girebilir  (Okunma sayısı 16176 defa)

0 Üye ve 13 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Taner YENİGÜN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ÖZKURSAN KAMA KURŞUN Gülmekten karnınıza kramplar girebilir
« Yanıtla #25 : 29 Mart 2013, 08:18:29 »
al malın iyisini çekme kaygısını.
Taner YENİGÜN
1974 SİVAS

Çevrimdışı Halil KARADENİZ

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #26 : 29 Mart 2013, 09:22:34 »

image upload

image sharing

Kama kurşun sert çelik alaşım ile yapıldığının testi kaya ve toprağa saplanmış hiç ezilmemiş

Tüfeğin hatası olmadığını düşünüyorum

Hata kullanıcıda olabilir 1-2 numara mobil şok kullanmış olabilir kurşunda sert olunca sonuş ortada

Belki normal yumuşak kurşunlu fişekler olsaydı tüfeğe bişey olmaya bilirdi benim vursan 95 a tüfeğim vardı 2 numara şok üzerinde kaynamış sökülmüyordu çok kurşun attım böyle birşeyle karşılaşmadım.

Remigton Winchester Federal gibi kurşun üretimi yapan firmalar acaba neden bu kama tabiri edilen sert alaşımlı kurşunları üretmiyorlar yoksa akılarınamı gelmedi.
« Son Düzenleme: 29 Mart 2013, 09:23:47 Gönderen: Halil KARADENİZ »
Halil KARADENİZ 1982-ORDU

resim

Çevrimiçi Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #27 : 29 Mart 2013, 09:29:08 »
bence kabahat hem tüfekte hem fişekte fişekte %80 çeliktir yazıyo hiç ezilme payı yok, tüfekte yarılan yere dikkatli bakınca şok yuvası gözükmüyor dar fix şoklu demekki
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı Fatih EROL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #28 : 29 Mart 2013, 10:10:34 »
Remigton Winchester Federal gibi kurşun üretimi yapan firmalar acaba neden bu kama tabiri edilen sert alaşımlı kurşunları üretmiyorlar yoksa akılarınamı gelmedi.
Fatih EROL
1983 istanbul

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #29 : 29 Mart 2013, 19:53:03 »
 O0 O0 bu tür fişeklerin slug namlu ile atılması gerektiğini düşünüyorum ..buna  en güzel örnek bu video olsa gerek .. her ne kadar 5 nolu şok takılı olsada , yinede namluya , şaçmaya göre daha çok yük bindiği kanısındayım .. kaldıki , bu fişek kurşun değil , çelik alaşımlı  :( :( :( tüfek ne yapsın ...  O0 O0
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #30 : 29 Mart 2013, 20:31:31 »
Ucuz atlatmışlar. Silahın namlu ucundan açılmış. Şoku ya fazla dardı ya gevşemişti. Ya da ikisi birden. Bir de sert kurşun..

O fişeği yarım şok dahil atabilirsiniz demişler. Demekki * ve ** olmuyor. Bizim millet kutulardaki uyarıları okur mu! Sallar geçer. Sonra neden o kadar sert malzeme anlamadım. Deler geçer, enerji bırakmaz bir.. Şokta sıkışma tehlikesi iki.. Yine de söylendiği şekilde kulansalar "o tüfek bile" atardı.

Valla güleyim dedim ama gülemedim. Allah saklasın. Eline sağlık Halil kardeşim.
AYNEN KATILIYORUM VOLKAN BEY....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Yener HACIOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #31 : 29 Mart 2013, 21:21:29 »
Özkursan farklılık olsun derken çelik kullanıyor bu da öyle bişey olsa gerek.Her 300 lük tüfek parçalansa köyde kimsede tüfek kalmaz bizim köyde 10 tüfek varsa 7 si 300 lük.
lYener.HACIOĞLU-1977-SAKARYA_İSTANBUL

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #32 : 29 Mart 2013, 21:29:25 »
hiç komik degil can pazarı aslında... namlu ucu degilde fişek yatagı dagılsaydı her türlü acı yaşanabilirdi.... dermeçatma tüfeklerden uzak durmak lazım... agır dolu saçma atmak bile tehlikeli olabilir....
« Son Düzenleme: 29 Mart 2013, 21:30:52 Gönderen: M.Birol DEMİRTAŞ »
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

selçukkaygısız

• Ziyaretçi
« Yanıtla #33 : 29 Mart 2013, 21:42:27 »
benim anlamadığım kurşunda neden çelik kullanıyorlar ki,mesafeye etki ettiğini sanmıyorum,büyük ihtimalle daha ucuza mal ediyorlardır ama insanların canını hiçe sayıyorlar bence bu tür fişekleri kullanmaya hiç gerek yok,

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #34 : 29 Mart 2013, 23:01:57 »
Bu fişek sabot yapılı. Yani kılıf içinde olduğu için namluya değmiyor. Çizmez etmez ama her şoktan geçecek şekilde üretilse iyi olurdu. Mesela Hexolit denen malum kurşun için full şoktan geçer ve ful şokla kullanılmasını öneririz demiş fabrikası. Burası önemli. Full şoktan geçebilecek kadar dar çaplı yapmış adamlar. Maksat ne? Şoka sıkışma kazalarına sebebiyet vermemek(bence). Peki neden full şok tavsiye etmişlerdir? Bence sebebi, daha geniş şokla atılırsa sağa sola çekme artacaktır. Buna rağmen atıcıya zarar vermeyecektir. Yani, ilk amaç atıcının emniyeti.. Kurşunun yana çekmesi, avı ıskalamak ikinci sırada. Hem satarken uyarmadı mı? Full şok öneririz demiş. Vuramazsa okumadğına yansın. Bu arada Hexolit muadili yerli olanda da benzer bir önlem ve uyarı var mıdır, yok mudur ben öğrenemedim daha. Öyle fişeği tüfeğe koyar mıyım!

Bizim fişekçiler boş durmuyor, bir yenilik değişiklik peşindeler. Bunu takdir etmemek olmaz ama kullancıyı uyaran bilgileri daha fazla vurgulamalılar. Çünkü fazla okumuyoruz. Bir de yukarıda yazdığım gibi, kullanıcı emniyetini ava isabet ve vuruş gücünden daha epey önde tutmalılar. Deminki örneğe ek olarak, mesela sert kurşun ve saçmaları sert yüzeylere atmayın, sekebilir, dikkat edin diye kocaman yazmaları gerek. Umarım burada yazdıklarımıza rastlarlar. Hak vereceklerini sanıyorum.
« Son Düzenleme: 29 Mart 2013, 23:03:01 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Oğuz ŞÜKRÜ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #35 : 29 Mart 2013, 23:11:47 »
You tube'de bu video tıklanma rekoru kıracağından eminim konuyu buraya açıyorum neden diyeceksiniz ben çok güldüm buna arkadaşlar reklam yapalım derken tüfeklerinden oldular geçmiş olsun kimsenin başına böyle bir kaza gelmesin ALLAH beterinden korusun

İyi güldüm akşam akşam ALLAH beterinden saklasın
Oğuz ŞÜKRÜ
1981 BAYBURT

Çevrimdışı Hüseyin ÖZEN 35

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #36 : 30 Mart 2013, 00:11:36 »
 1550 fps hizi gecen tum sabotlar hatta sacmali av fisekleri yivsiz namlulu tufeklere oldugu kadar aticiyada tehlike arz eder.Bu yuzden dunya devi fisek ureticileri sabot full yivli namlu yada yivli sok tupu ile atilmasini Soylet.Ayrica sabot yani kilifla sarilmis cekirdegi duz namlu ile atmanin mantigi yok.Uretici firma bence balistik kucuk,balistik jel bulamiyorsa agaca atip duz namlu ile sabotun bir ise yaramiyacagini kendi gozu ile gornesi lazim.
Hüseyin ÖZEN
1983 İZMİR KEMALPAŞA
0 rh +

Çevrimdışı Ahmet GÜÇLÜ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #37 : 30 Mart 2013, 00:32:59 »
Allah korumuş ..........
Ahmet GÜCLÜ
1980 DENIZLI
[email protected]

Çevrimdışı Halil KARADENİZ

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #38 : 30 Mart 2013, 11:06:08 »
al malın iyisini çekme kaygısını.
Yumuşak kurşun olduğu müddetce sorun yok
Halil KARADENİZ 1982-ORDU

resim

Çevrimdışı Canan GÖRÜR

• Müdavim Üyemiz
  • ADANA BELÇIKA HATTINDA GARİP BİR AVCI
« Yanıtla #39 : 31 Mart 2013, 02:47:19 »
Fişekten değil,tüfeğin dandikliğindendir.
Allah korumuş,daha kötüsüde olabilirdi.
Canan GÖRÜR
1967 ADANA & BELÇİKA