Bu fişek sabot yapılı. Yani kılıf içinde olduğu için namluya değmiyor. Çizmez etmez ama her şoktan geçecek şekilde üretilse iyi olurdu. Mesela Hexolit denen malum kurşun için full şoktan geçer ve ful şokla kullanılmasını öneririz demiş fabrikası. Burası önemli. Full şoktan geçebilecek kadar dar çaplı yapmış adamlar. Maksat ne? Şoka sıkışma kazalarına sebebiyet vermemek(bence). Peki neden full şok tavsiye etmişlerdir? Bence sebebi, daha geniş şokla atılırsa sağa sola çekme artacaktır. Buna rağmen atıcıya zarar vermeyecektir. Yani, ilk amaç atıcının emniyeti.. Kurşunun yana çekmesi, avı ıskalamak ikinci sırada. Hem satarken uyarmadı mı? Full şok öneririz demiş. Vuramazsa okumadğına yansın. Bu arada Hexolit muadili yerli olanda da benzer bir önlem ve uyarı var mıdır, yok mudur ben öğrenemedim daha. Öyle fişeği tüfeğe koyar mıyım!
Bizim fişekçiler boş durmuyor, bir yenilik değişiklik peşindeler. Bunu takdir etmemek olmaz ama kullancıyı uyaran bilgileri daha fazla vurgulamalılar. Çünkü fazla okumuyoruz. Bir de yukarıda yazdığım gibi, kullanıcı emniyetini ava isabet ve vuruş gücünden daha epey önde tutmalılar. Deminki örneğe ek olarak, mesela sert kurşun ve saçmaları sert yüzeylere atmayın, sekebilir, dikkat edin diye kocaman yazmaları gerek. Umarım burada yazdıklarımıza rastlarlar. Hak vereceklerini sanıyorum.