Gönderen Konu: ''AVCILIK NASIL BIRAKILIR''  (Okunma sayısı 14313 defa)

0 Üye ve 23 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
Ynt: ''AVCILIK NASIL BIRAKILIR''
« Yanıtla #25 : 31 Mayıs 2013, 16:38:37 »
bu arada ellerinizden öper kızım oldu yaşına girdi oınuda alıştıracam balık avı ile başlayacağım sonra tüfek avına :) :)
Allah bahtını açık, ömrünü uzun etsin.
  • Akkar altay 61slug, 66 seritsiz, 71 seritli
  • Huglu 104A 76cm super poze

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #26 : 31 Mayıs 2013, 19:30:57 »
Allah bahtını açık, ömrünü uzun etsin.
aminnnn ümit kardeşim güzel dileklerin duaların için sonsuz teşekkürler ediyorum saygılar
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Muzaffer KUZU

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #27 : 14 Mayıs 2014, 13:07:30 »
Saglıgım elverdigi sürece,hür iradem elimde oldugu sürece avı bırakmam.Avda bütün dertlerimi unutuyorum.Peynir,ekmek,domates yemek ve su başında sofra kurmak bir ömre deger.
  • Huğlu Süperpoze 12 Skeet Özel yapım 71 namlu
  • Huğlu Çifte 12 Çukurbant 71 namlu 1-2 şok
  • Marocchı 12 Süper Poze 71 namlu 2-4 şok
  • Üzümlü Çifte 12 jetli yüksek bant 71 namlu 1-3 şok
İZMİR 1957   0Rh+     05344463032
Branş Kodu:2036

Çevrimdışı M.Ziya DONMA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #28 : 15 Mayıs 2014, 00:14:06 »
avcılık tedavisi olmayan bir hastalık, tam iyileştim dersin tekrar nükseder.....

not: bu gerçek avcılar için geçerli. üç gün heves edip sonra sıkıya gelemeyenler üstüne alınmasın.
1985-Ceyhan

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #29 : 15 Mayıs 2014, 00:45:20 »
avcılık tedavisi olmayan bir hastalık, tam iyileştim dersin tekrar nükseder.....

not: bu gerçek avcılar için geçerli. üç gün heves edip sonra sıkıya gelemeyenler üstüne alınmasın.

öyle öylede ziya bey,
 ağzımızın tadını para ve çıkar uğruna bozmaya çalışan yönetici emirdar kadrolar bize huzur vermiyor o yasak bu yasak göçmen kuşa bile kota koyan zihniyette bu adamlar eller vurur biz bakarız ama biz cidden gerçek legal avcılarız,.. rast gelsin.
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Hüseyin EKİNCİ

• *
  • 5334751516
« Yanıtla #30 : 15 Mayıs 2014, 09:48:15 »
bazende  avda ınsanın basına gelen olaylardan bırakanlar var yaralı bır keklıgı elıne alıp o an gözlerıne bakıpta bırakanlar var cevremde
Hüseyin EKİNCİ
1982-Antalya

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #31 : 15 Mayıs 2014, 10:32:50 »
bazende  avda ınsanın basına gelen olaylardan bırakanlar var yaralı bır keklıgı elıne alıp o an gözlerıne bakıpta bırakanlar var cevremde

sayın hüseyin bey,

yaralı av hayvanının gözüne bakılmaz derler atalar avcılıkta.
''bismillahirrahmanirrahim'' deyip bıçağı kafabitimi boyun başlangıcı notasına sürüverecen ne eziyet ederler garibe ne bakarlar gözüne ava neden çıkmışta meraya tüfek elde avda bulmuş amma yaralı amma ölü ele geçmiş av bu nasibini aramış bulmuş avcı dağlarda , kısmetini veren rabbine şükretmeli, ama avı bile bile ziyan ediyorsa tabiki avı bıraksın mundar etmesin.

anlamış değilim bu konu açılmışken

yaralı elegeçen avın gözüne bakmayınız arkadaşlar, es kaza bilmeden ömür boyu vicdan yapabilirsiniz .

bu konuyu hatırlattığınız için teşekkürler hüseyin bey.

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Metin GÖRGÜLÜ

• Müdavim Üyemiz
  • yelkili
« Yanıtla #32 : 16 Mayıs 2014, 10:09:01 »
Avcılık beni bırakmadıktan sonra
Ben onu bırakamam gibi geliyor.
AV SEVDASI tedavisi olmayan bir hastalık, tam iyileştim dersin tekrar nükseder.....
Not: Bu gerçek avcılar için geçerli. Üç gün heves edip sonra zora gelemeyenler üstüne alınmasın.
Bende olmayan diğer hastalıklar :(AT Sevdası GÜVERCİN Sevdası)
METİN GÖRGÜLÜ-1969- YELKİ KÖYÜ-İZMİR
TECRÜBE ÖĞRETMEN'LERİN EN İYİSİDİR.
YALNIZ OKUL MASRAFI AĞIRDIR.

resim yükle

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #33 : 16 Mayıs 2014, 19:44:49 »
Avcılık beni bırakmadıktan sonra
Ben onu bırakamam gibi geliyor.
AV SEVDASI tedavisi olmayan bir hastalık, tam iyileştim dersin tekrar nükseder.....
Not: Bu gerçek avcılar için geçerli. Üç gün heves edip sonra zora gelemeyenler üstüne alınmasın.
Bende olmayan diğer hastalıklar :(AT Sevdası GÜVERCİN Sevdası)

metin bey ,

nedense güvercin sevdası bendede yok, diğer kafes hayvanlarını besledim ama evde küçük çocuk olunca doktor uzaklaştır dedi allerjik bir bünyesi vardı kuşa yordular ama allerji hala sürüyor ne doğru ne yanlış bu konuda tartışmaya açık, şimdilik onlar askıda fakat cidden güvercinde bir hastalık ama bende yok.

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Muzaffer KUZU

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #34 : 16 Mayıs 2014, 19:59:23 »
Ben 2 milyara aldıgım tüfegimi 3250 sattım. Bir hafta tüfeksiz kaldım. 5250(1250 )Dolar verdim yeni bir tüfek aldım.Anladım ki benimki hastalık o nedenle avı bırakmam ,av beni bırakmadıgı sürece. Ançak Devletin avcıya bakışını onaylamıyorum.

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #35 : 16 Mayıs 2014, 21:49:07 »
Ben 2 milyara aldıgım tüfegimi 3250 sattım. Bir hafta tüfeksiz kaldım. 5250(1250 )Dolar verdim yeni bir tüfek aldım.Anladım ki benimki hastalık o nedenle avı bırakmam ,av beni bırakmadıgı sürece. Ançak Devletin avcıya bakışını onaylamıyorum.

yerden göğe haklısınız muzaffer bey,
ama devlet baba bize babalık yapmıyor bu konuda bana güvensiz davranıyor yolunacak kaz olmaktan küllün bıktık ama bakış açıları bize hiçmi hiç hoşdeğil.

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Muzaffer KUZU

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #36 : 16 Mayıs 2014, 22:20:05 »
Türkiyede en fazla vergi verenler sabit ücretliler. Yani memurlar ve işciler. Böy le oluncada devlet yakaladıgını  yoluyor. Kaz gibi.

Çevrimdışı Ramazan YILDIZ 20

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #37 : 16 Mayıs 2014, 22:41:05 »
Ne yalan söyliyeyim geçen sezon sonu bırakacaktım avı. Evrakları iptal ettirecektim. Sırf bu avbis yüzünden, paralı mera ve kotalı avcılık yüzünden. Milli parklara dilekçe dahi yolladım. Geri döndüler ve evraklarımı teslim edip vergiyide ödememi istediler. Evrakları teslim etmeyi anladım da avlanmadığım dönemin vergisini ödemek hiç hoşuma gitmedi. Aslında içimde de avcılığı gerçek anlamda bırakmak hiç yoktu. Sırf avcı arkadaşlarımızla birleşip ortak bir ses getirmek ve bizden kazandıkları geliri sıfırlamak adına almıştım belge iptal kararını. Neyse ki insanın doğuşunda var avcılık. Avcı hayvanlarda da bu böyledir gözler önümüzü görecek şekilde ve saldırı için tasarlanmıştır. Avlanan hayvanlarda ise gözler yanda ve defans odaklıdır, heryerden gelebilecek tehlikelere karşı.
  • Stoeger m2000 2012 model standart combo
  • sarsılmaz sp-flash 86
  • Huğlu Çifte
  • English Pointer
1990 DENİZLİ
Karavanacı Avcı

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #38 : 17 Mayıs 2014, 00:18:29 »
Türkiyede en fazla vergi verenler sabit ücretliler. Yani memurlar ve işciler. Böy le oluncada devlet yakaladıgını  yoluyor. Kaz gibi.

eee,.. sayın muzaffer bey ,

bizde bu hastalık olduğu sürece kaz olmaya razıyım, fakat camia olarak haksız yere fazladan derimizi yüzmeleri zoruma gidiyor legal avcı olarak işimiz zor bu durumda zihniyet kötü para üzerine kurulu bir bina neyleyelim canları sağolsun allah onlara insaf versin.

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #39 : 17 Mayıs 2014, 00:29:55 »
Ne yalan söyliyeyim geçen sezon sonu bırakacaktım avı. Evrakları iptal ettirecektim. Sırf bu avbis yüzünden, paralı mera ve kotalı avcılık yüzünden. Milli parklara dilekçe dahi yolladım. Geri döndüler ve evraklarımı teslim edip vergiyide ödememi istediler. Evrakları teslim etmeyi anladım da avlanmadığım dönemin vergisini ödemek hiç hoşuma gitmedi. Aslında içimde de avcılığı gerçek anlamda bırakmak hiç yoktu. Sırf avcı arkadaşlarımızla birleşip ortak bir ses getirmek ve bizden kazandıkları geliri sıfırlamak adına almıştım belge iptal kararını. Neyse ki insanın doğuşunda var avcılık. Avcı hayvanlarda da bu böyledir gözler önümüzü görecek şekilde ve saldırı için tasarlanmıştır. Avlanan hayvanlarda ise gözler yanda ve defans odaklıdır, heryerden gelebilecek tehlikelere karşı.

ramazan bey,

aynı ortak paydaları geçen sezon bende yaşadım ikilemde kaldım bırakmak veya bırakmamak adına,
 fakat ilgili kuruma verilecek dilekçede '' ben bu sezon ava gitmeyeceğim ikinci başvuruma kadar askıya alınması'' konulu dilekçede size olumsuz yanıtla dönmeye hakları yokki sizin askıya alma hakkınız var diyebiliyorum .

fakat halleri tavırları böyle giderse askıya geçen sezon almadığımı bundan sonraki sezona saklıyorum seneye 2008 de antalyada tohumları atılan, filimin senaryosunun bir figüranı olmayacağım beni av turizminin yolunacak kazı gibi göremezler camiamız bu konuda çok sezssiz hatta sitemizin başlattığı

'' AVINA AVLAĞINA SAHİP ÇIK'' KONULU İMZA KAMPANYASI PASİF KALDI KATILIMCILARIN DUYARSIZLIKLARINDAN ÖTÜRÜ HAL BÖYLEYKEN ÇOBAN İLE KIRALIN OTURDUĞU SOFRA AYRILACAK GİBİ BİZİ BU HALLERE GETİRENLER UTANMALI BENCE ONLARA SÖYLEYECEK ÇOK SÖZ VAR BİZE DÜŞEN AMA SESSİZLİĞİ ÇOOOK SEVİYORUZ AVCI CAMİASI OLARAK, ALLAH SONUMUZU HAYREYLESİN,

SAĞLICAKLA KALINIZ.

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #40 : 21 Mayıs 2014, 00:30:10 »
Üzülerek söylüyorum ki sessiz kaldık. Sadece benim, sizin ve belgesini iptal edenlerin sayı ağırlığıyla bir ses getiremezdik. Yapılması gereken tüm ülke avcıları olarak belgeleri iptal ettirip avı bırakma eylemi yapmak. Neticesinde de yasal güvence isteyip avcıların yararına yasa ve kararlar için bir mütabakaya ulaşmak gerekirdi. En çok kızdığım şeyde geçen sezon yakın coğrafyada gözlemlediğim gümelerdi. Sayın Kamil Üçbaş'a mesaj yolladım. Ancak sağlıklı bir geri bildirim alamadım. Bir yolda göstermedi. Demek ki alışılmış bir durum bu. Güme sahiplerinin de belgesinin olduğunu sanmıyorum. Jandarmaya şikayet edilmesine rağmen ertesi gün tekrar devam ettiler. Hal böyleyken ben avbis gibi bir havuzun içine düşüp her attığım kulaca para veremem. Söylenecek şeyler hayli fazla. Avcılık alışılmışın dışında bir hal aldı. Av kıtlığıda baş göstermeye başladı. Buna sebep olan yanlışları bulup iyileştirmeye gitmek yerine halen avcıdan daha çok para kazanma derdindeler.
  • sarsılmaz sp-flash 86
  • Huğlu Çifte
  • English Pointer
1990 DENİZLİ
Karavanacı Avcı

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #41 : 21 Mayıs 2014, 12:05:21 »
Üzülerek söylüyorum ki sessiz kaldık. Sadece benim, sizin ve belgesini iptal edenlerin sayı ağırlığıyla bir ses getiremezdik. Yapılması gereken tüm ülke avcıları olarak belgeleri iptal ettirip avı bırakma eylemi yapmak. Neticesinde de yasal güvence isteyip avcıların yararına yasa ve kararlar için bir mütabakaya ulaşmak gerekirdi. En çok kızdığım şeyde geçen sezon yakın coğrafyada gözlemlediğim gümelerdi. Sayın Kamil Üçbaş'a mesaj yolladım. Ancak sağlıklı bir geri bildirim alamadım. Bir yolda göstermedi. Demek ki alışılmış bir durum bu. Güme sahiplerinin de belgesinin olduğunu sanmıyorum. Jandarmaya şikayet edilmesine rağmen ertesi gün tekrar devam ettiler. Hal böyleyken ben avbis gibi bir havuzun içine düşüp her attığım kulaca para veremem. Söylenecek şeyler hayli fazla. Avcılık alışılmışın dışında bir hal aldı. Av kıtlığıda baş göstermeye başladı. Buna sebep olan yanlışları bulup iyileştirmeye gitmek yerine halen avcıdan daha çok para kazanma derdindeler.

kamil bey dediğiniz zat artık bana göre pasifize son icraatı nedir ki,..

bıraksınlar ayhak ı mayhakı millet maytap geçilecek sıfat değil bu millet yoksa ayhak neki,..
siteleri hala bakımda, hiçbir icra duyamıyoruz yani boş bir kapının ardı inşallah icra eyler de ben yanılırım temennim ayhak ın icrası dır iyi yönde yanlış anlaşılmasın.

bize ne zaman güvenir ve tepeden bakmayı keserler o zaman belki birşeyler güzelleşir,..
sayılarımla,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #42 : 22 Mayıs 2014, 17:00:43 »

kamil bey dediğiniz zat artık bana göre pasifize son icraatı nedir ki,..

bıraksınlar ayhak ı mayhakı millet maytap geçilecek sıfat değil bu millet yoksa ayhak neki,..
siteleri hala bakımda, hiçbir icra duyamıyoruz yani boş bir kapının ardı inşallah icra eyler de ben yanılırım temennim ayhak ın icrası dır iyi yönde yanlış anlaşılmasın.

bize ne zaman güvenir ve tepeden bakmayı keserler o zaman belki birşeyler güzelleşir,..
sayılarımla,..
Avcılar olarak kendi demokrasimizi kuramadıktan sonra ve haklarımızı savunamadıktan sonra, bize böyle yukarıdan bakmaya devam edecekler diye düşünüyorum.
  • sarsılmaz sp-flash 86
  • Huğlu Çifte
  • English Pointer
1990 DENİZLİ
Karavanacı Avcı

Çevrimdışı Muzaffer KUZU

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #43 : 22 Mayıs 2014, 19:16:10 »
M.Ali Bey Devlet anamızı öpmekle o kadar meşkül ki babalık yapmak aklına gelmiyor.Arkadaşlar 26 yıl devlet memurlugu yaptım.Devletle hep kavga içersinde oldum.Yöneticiler etrafında hep yagdanlık istiyor. Eleştirildiklerinde zannediyorlar ki o makamda gözün var.Aslında sen o kurumun çok iyi işlemesi için çabalıyorsun.Bizim vatandaş olarak bildiklerimizi yöneticiler bilmiyormu ?Biliyor. İşlerine gelmiyor. Bilinçli toplumu idare etmek çok zordur.Bir anımı anlatayım. Müfettişler denetime geldiler.Denetimden sonra genel olarak büyük bir salonda toplantı yapılıyor.Bu toplantı sırasında müfettiş yaramazlık yapan çocuga kızmadan oglum ,evladım senin bu davranışın beni, arkadaşını rahatsız ediyor diyerek uyaracaksın dedi.Ben söz alarak karşı çıktım.Dedim ki hocam evde yaramazlık yapan çocuga babası senin a.......nı    s........m, Kafanı kırarım diye susturuyorsa o çocuk sizin söylediginizden anlamaz dedim.Arkadaşlar otur diye ,konuşma diye eteklerimden çekiştiriyorlar,Tabiiki müfettişin dedigini destekleyenler çogunlukta.Ögrenciligimizde egitim psikolojisi dersindede bu şekilde ögrettiler ,işin dogrusuda bu aslında ama  Ben yiyen olarak degil işin mutfagında olan birisi olarak ,teori ile pratigin farklı oldugunu ispat edecegim O amaçla karşı çıkıyorum.Denetleme sonunda genel toplantıdan sonra birde  bire bir toplantı yapılıyor.Müfettiş bana teşekkür ,taktir için puana ihtiyacın varmı diye sormazmı.Neden sordunuz dedim.Hep birbirimizi kandırıyoruz ilk defa bir gerçekle karşılaştım. Dogru olsun yada olmasın fikrini savunman hoşuma gitti dedi.  KUTSAL DEVLET  ANLAYIŞI YERİNE NE ZAMAN KUTSAL VATANDAŞ geçerse şikayetlerimiz biter,muhatap buluruz.
« Son Düzenleme: 25 Mayıs 2014, 07:42:53 Gönderen: Muzaffer KUZU »

Çevrimdışı Cihan TURGAY

• *
« Yanıtla #44 : 22 Mayıs 2014, 22:28:50 »
ben 2011 yılının ağustos ayıda arkadaşımın hatasıyla avda malesef vuruldum,sırtımdan 8 gün yoğun bakımda kaldım.73 doğumluyum 14 yaşımda ilk kekliğimi vurdum,ava açık her gün en güzel yasal şekilde avlandım ama malesef bu olay oldu KADER işte.tekerlikli sandalyeye mahkum oldum yaralarım 1,5 yılda kapandı sırtımda iki adet delik zor kapandı 40 cm den vuruldum allah büyük kurtuldum.Yaralarımın kapandığı gün üstü açık araba aldım ava gittim domuz avına sonra tahtalı üveyk devam.Halada devam bu avı sağlıklı olup bırakanları anlamak mümkün değil.Sağlık için gidin ben 2011 den bu yana daha bir adım atamadım,yürümenin ne olduğunu unuttum,sağlığınızın keyfini çıkarın bol bol yürüyün bunun ne olduğunu benim durumumda olanlar anlar.kazasız belasız avlar dileğiyle.AVA DEVAM
Cihan TURGAY
1973 balıkesir

Çevrimdışı Muzaffer KUZU

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #45 : 22 Mayıs 2014, 22:51:23 »
Cıhan Bey sizin gibi hayata tutunmuş,küsmeyen amacı olan insanları görünce; normal şartlarda yaşamlarını devam ettirirken avı bırakıyorum diyenlere kızıyorum.Av  ve avcılık sadece birşeyler vurmak degil ki.Sizin dediginiz gibi hayattan zevk alarak kırlarda yürümek,dolaşmak, temiz hava, güzel kaynaklardan su içmenin degerini kim belirleyebilir. Elimizdeki tüfekler aracı.Bana tüfeksiz şu dagın başında 100 tane keklik, tavşan ayagı baglı git algel deseler gitmem.Fakat silah ile 40 gün eli boş gider gelirim.Arkadaşlar protesto yapmak amacıyla söylüyorlarsa ilk önce ben bırakırım.selam ve sevgiler 

Çevrimdışı Cihan TURGAY

• *
« Yanıtla #46 : 22 Mayıs 2014, 22:59:44 »
aynen öyle,nasrettin hoca erik ağacından düşmüş doktor yanına gelince sen git bana erikten düşen birini bul benim derdimden o anlar demiş.ben sabahları avlandığım dağlara arabamla gidip keklikleri dinliyorum seslerini duymak bile bir yaşama sevinci,herşey sağlık allah kimseye göstermesin.
Cihan TURGAY
1973 balıkesir

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #47 : 23 Mayıs 2014, 10:38:27 »
 sayın muzaffer ve cihan bey ;

gerçekleri ve hayatı birer avcı olarak konuşmak ve paylaşmak işte bizim hazzımız meralar ve dağların dışındaki herhangi bir mekanda bile devam ediyor, bizler avcıyız insanı severiz, doğayı severiz, hayvanları severiz, nebatatı severiz ve onları koruruz imkanlarımız çerçevesinde vede sırf bu sebeptendirki bizi biz anlarız elbet erik ağacından düşen nasrettin hoca her hikayesinde hayattan kesitlerle süsler hayatımızı renklendirir kısadan hisselerle.

sağlıcakla ve esenliklerle ağıztadında kalınız sevğili avcı dostlar,

kıral ve çoban sofranız bol muhabbetlerle dolu ve bereket dolu olsun,

en derin saygı ve sevgilerimle selam ederim,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN