M.Ali Bey Devlet anamızı öpmekle o kadar meşkül ki babalık yapmak aklına gelmiyor.Arkadaşlar 26 yıl devlet memurlugu yaptım.Devletle hep kavga içersinde oldum.Yöneticiler etrafında hep yagdanlık istiyor. Eleştirildiklerinde zannediyorlar ki o makamda gözün var.Aslında sen o kurumun çok iyi işlemesi için çabalıyorsun.Bizim vatandaş olarak bildiklerimizi yöneticiler bilmiyormu ?Biliyor. İşlerine gelmiyor. Bilinçli toplumu idare etmek çok zordur.Bir anımı anlatayım. Müfettişler denetime geldiler.Denetimden sonra genel olarak büyük bir salonda toplantı yapılıyor.Bu toplantı sırasında müfettiş yaramazlık yapan çocuga kızmadan oglum ,evladım senin bu davranışın beni, arkadaşını rahatsız ediyor diyerek uyaracaksın dedi.Ben söz alarak karşı çıktım.Dedim ki hocam evde yaramazlık yapan çocuga babası senin a.......nı s........m, Kafanı kırarım diye susturuyorsa o çocuk sizin söylediginizden anlamaz dedim.Arkadaşlar otur diye ,konuşma diye eteklerimden çekiştiriyorlar,Tabiiki müfettişin dedigini destekleyenler çogunlukta.Ögrenciligimizde egitim psikolojisi dersindede bu şekilde ögrettiler ,işin dogrusuda bu aslında ama Ben yiyen olarak degil işin mutfagında olan birisi olarak ,teori ile pratigin farklı oldugunu ispat edecegim O amaçla karşı çıkıyorum.Denetleme sonunda genel toplantıdan sonra birde bire bir toplantı yapılıyor.Müfettiş bana teşekkür ,taktir için puana ihtiyacın varmı diye sormazmı.Neden sordunuz dedim.Hep birbirimizi kandırıyoruz ilk defa bir gerçekle karşılaştım. Dogru olsun yada olmasın fikrini savunman hoşuma gitti dedi. KUTSAL DEVLET ANLAYIŞI YERİNE NE ZAMAN KUTSAL VATANDAŞ geçerse şikayetlerimiz biter,muhatap buluruz.