Gönderen Konu: Taş taşıyan Kurzhaar  (Okunma sayısı 7714 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Fatih TAHIL

• *
Taş taşıyan Kurzhaar
« : 23 Kasım 2013, 13:58:59 »
Arkadaşlar bizde yavrudan büyüttüğümüz iki yaşında anası babası belli secereli tam fotoğraflık yakışıklı bi kurzhaar var bu hayvana naaptıksa taş taşımayı bıraktıramadık ağzında gezdirdiği taşlar kafası kadar büyük kaya parçaları bıldırcında bile ağzına toprak kesek alıp taşımaya çalışıyor oda dağılıveriyor rahatsız oluyor dağ avında ise heryer taş kaya akşama kadar taş taşıyor hayvanın bu durumuna gerçekten çok üzülüyoruz dişlerinide mahvediyor işin enteresan tarafı eğitirken taş felan atıp at getirde yapmadık ocağın,ateşin yanındaki sıcak taşları bile ağzına alıp taşımaya çalışıyor,ağzı yanıyor bırakıyor tekrar alıyor,ağzı yanıyor ayağıyla felan soğutmaya yuvarlamaya çalışıyor tekrar alıyor böyle bi olayla karşılaşan varmı?Yapılabilecek bişeyler varmı yazarsanız çok memnun oluruz...             
Fatih TAHIL  1970-KONYA

Çevrimdışı Sami KARATAY

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Taş taşıyan Kurzhaar
« Yanıtla #1 : 23 Kasım 2013, 14:14:20 »
Merthaba Fatih bey, köpeğinizin kabahati yok  siz veya evden birileri çok  getir yaptırmış köpeğinizde bunu görev adlediyor.Av da calıya taş atmayı bırakın zamanla düzelir.
27/7/1959-KÜTAHYA

Çevrimdışı Fatih TAHIL

• *
« Yanıtla #2 : 23 Kasım 2013, 16:19:11 »
Sami bey yukarıda yazdığım gibi evdede avdada hiç at getir yapmadık hele hele taşı atıpta getir hiç olmadı tavşan ayağıyla donmuş bıldırcınla oltayla biraz çalıştık zaten evdeki bahçedeki taşlarıda almıyor avda yapıyor ağzından almaya çalışıyon kızıyor taşı vermemek için kaçıyor çalıya taş atmak felan ne mümkün atsak istediği kadar dikenli sık çalı olsun içine girip taşı alıyor ne atıyorum,nede attırıyorum çok zekide bi köpek av kokusuda çok iyi,hırslıda avlanan avı ağzına alıyor getiriyor ama vermiyor avla kaçıyor ağzından taşı alıyorum kızıyorum ya bunuda alacak kızacak diye düşünüyor herhalde geçen hafta dağda tanıştığımız bi arkadaş köpeğin sahibi değişirse huyuda değişir ağzına taş alınca iyibi kızacak korkutacak bidaha almaz dedi bizi tanıyıp bildiği için bizden korkmuyor yapıyormuş bilmiyorum belki olabilir ama vermeyede gönlüm razı gelmiyor inş.düzelir cevabınız için tşk.ler.         
Fatih TAHIL  1970-KONYA

Çevrimdışı Erdal KURTULAN

• *
« Yanıtla #3 : 28 Kasım 2013, 11:52:23 »
Fatih ava gittiğinde ateş yaktığın zaman yumruk büyüklüğünde bir taşı ateşte ısıt eldivenle veya bi bez parçasıyla tut köpeğin göreceği bir yere doğru at almaya gidince göreceksin bir daha ağzına taş almayacak.Benim 17 aylık kurzhaarımda taş attım mı alıp geliyordu.Ateş olayı bitirdi.Şimdi taş attım mı bakmıyor bile.Avı getirmede hiç problem yok.Denemek sana kalmış.RASTGELE
Erdal KURTULAN
1968 UŞAK
Yola çıktıklarını,yolda bulduklarınla değişirsen
hem yolunu kaybedersin hemde DOSTUNU.

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
« Yanıtla #4 : 28 Kasım 2013, 12:26:56 »
Avda tanıştığınız avcı doğru söylemiş bu durumdaki takıntılı köpeklere bir başkası 2-3 hafta itaat eğitimi verirse düzelir. Aynı sorun benim bir arkadaşımda vardı onun köpeğide taşcıydı bana yolladı 2 hafta sonra taş olayını hallettik esasında şok tasması ile sonuç aldık ama son çare oydu. Köpeğe fazla ceza vs verince de arsız oluyo kaçmaya başlıyor. Bence siz köpekle 2 hafta ayrılmayı göze alın.
Kolay gelsin.
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Fatih TAHIL

• *
« Yanıtla #5 : 28 Kasım 2013, 16:05:27 »
Erdal bey Serkan bey cevaplarınız için teşekkür ederim sıcak taş bizimkine çare olmadı ilk mesaja yazdım ağzı yanıyor bırakıyor tekrar alıyor ayağıyla soğutmaya çalışıyor yerde yuvarlıyor adeta üfleye püfleye gene alıyor taşlar iyice tiryakilik yaptı.Serkan beyinde dediği gibi arkadaşa verme olayını bi denemek lazım 2-3 haftada hallolursa dünden razıyım inşallah olur tekrar tşk.ler...   
Fatih TAHIL  1970-KONYA

Çevrimdışı Dağhan ÇAKMAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 28 Kasım 2013, 16:46:46 »
Fatih abi beni yanlis anlama ama tas tasiyan kopegin sanirim caresi yok:(
Dağhan ÇAKMAK
1982-Erzincan

Çevrimdışı Fatih TAHIL

• *
« Yanıtla #7 : 29 Kasım 2013, 15:08:34 »
Dağhancım neden yanlış anlayayım senin söylediğini söyleyenlerde var hatta ben ve arkadaşlarım bile öyle düşünmeye başladık ama son çare olarak acaba başından geçen varmı yapılabilecek bişeyler varmı diye araştırıyorum inan çok uğraştık emek çektik daha yavruyken bize yaklaşık 500 km mesafeli bi yerden hatırı sayılır bi rakama alıp getirdik mamaları aşıları yeri v.s derken semeriyle seksene maal oldu çektiğimiz emeğemi yanayım yaptığımız masrafamı yanayım bilemiyorum yaklaşık 25 senedir köpek beslerim hiç başıma gelmedi etrafımdada görmedim şanssızlık heralde yapılacakların hepsini yapayım deneyim dahada olmazsa taştan vazğeçmezse ben ondan vazğeçecem...
Fatih TAHIL  1970-KONYA

Çevrimdışı Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 29 Kasım 2013, 15:15:58 »
abi şok tasmasını dene madem o kadar katlandın bi 250-300 TL 'ye daha kıy, bide bunu dene inşallah sonuç alırsın.Seni anlıyorum  çünkü daha yeni bi yavru edindim çocuk gibi ilgileniyorsun kıyamıyorsun onun için inşallah sonuç alırsın.
  • Ata NEO 12 Cal /66 Namlu
  • Deutsch Drahthaar - Tony
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Dağhan ÇAKMAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 29 Kasım 2013, 15:37:16 »
Seni çok iyi anlıyorum Fatih abi.Onca emek verip  tam hersey harıka olacak derken böyle bır durumla karsı karsıya gelince üzülmemek elde değil.Yıllar önce bizimde elimizden boyle bır kopek gecti.Attıgımız tas derenin dibinde de olsa bulup getirirdi.Ne yaptıysak bıraktıramadık,gerci o zamanlar şok tasması da yoktu gerci maalesef ben boyle bır durumda şok tasmasının da işe yaramayacağı dusuncesındeyım ama insallah yanılırım.
Dağhan ÇAKMAK
1982-Erzincan

Çevrimdışı Fatih TAHIL

• *
« Yanıtla #10 : 29 Kasım 2013, 15:48:23 »
Gökhan bey aynen öyle 2 yıl çocuğa bakar gibi baktım hatta baktık sonuç böyle oldu çok üzücü bi olay şok tasmasınıda alırım sorun değil ama hayvana eziyet etmek canını yakmak istemiyorum sonuçta elektro şok veriyor baya can yakcı bişeydir onu en son çare denemeyi düşünüyorum inş.ona gerek kalmadan düzelir...
Fatih TAHIL  1970-KONYA

Çevrimdışı Fatih TAHIL

• *
« Yanıtla #11 : 29 Kasım 2013, 16:10:21 »
Dağhancım belki şok tasması işe yaraya bilir bırak at dersin biraz şok verirsin olabilir hayvan korkar canı yanar vazğeçebilir fakat bana pek etik gelmiyor gerçi uzak gezmesin itaat etsin diye bile alıp kullananlar varda bana ters geliyor onu almadan kullanmadan vazgeçirebilirsek daha iyi olur olmazsa en son çare belki olabilir dediğin gibi genede olmazsa yapacak bişey yok ava gitme yerine evi bekleyecek...       
Fatih TAHIL  1970-KONYA

Çevrimdışı Dağhan ÇAKMAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 29 Kasım 2013, 16:20:44 »
Bende şok tasmasına karşı inanılmaz bir antipati içindeyim.Hayvanın içinde olmalı bazı seyler , verilen doğal yöntemlerle de gelişmeli ve iyi bir avcıya donüşmeli.İsteksiz ilişkiden sakat çocuk doğar hesabı.Şok tasmaları veya benzeri aletler ile hayvana verilen eğitimlerin çok uzun soluklu randıman  vereceğini sanmıyorum.Ve sanırım senin kurzhaar iri yapılı olanlardan yani resim gibi bir vucudu ve kocaman bir kafası olan show tiplerden...Bu tip köpekler özellikle daha da merakli bu taş taşıma mevzusuna :(
Dağhan ÇAKMAK
1982-Erzincan

Çevrimdışı Fatih TAHIL

• *
« Yanıtla #13 : 29 Kasım 2013, 16:47:04 »
Dağhan evet benim köpek iri yapılı koca kafalı olanlardan ama anası babası iyi avcı kanı kokusu sağlam taşı bi bıraksa hayalet gibi bi köpek olacak çok zeki tek suçu taş ve birazda şımarıklık dur bakalım inş.hallederiz emeklerimiz boşa gitmez...       
Fatih TAHIL  1970-KONYA

Çevrimdışı Dağhan ÇAKMAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 29 Kasım 2013, 17:27:51 »
İnsallah abi.Saygılar.
Dağhan ÇAKMAK
1982-Erzincan

Çevrimdışı Fatih TAHIL

• *
« Yanıtla #15 : 29 Kasım 2013, 21:47:25 »
İnşallah Dağhancım ilğin için teşekkür ederim...
Fatih TAHIL  1970-KONYA

Çevrimdışı Erol SARI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 01 Aralık 2013, 21:20:01 »
Benim köpeğimde de vardı bu sorun.% 90 oranında çözdüm.Basit bir şok tasmam vardı.Birkaç kez denedim.Sonuç alamadım.Kullanmak da hoşuma gitmedi.
Profosyonel arkadaşlarla konuştum.Bir tanesi zorunlu aportun çözüm olacağını söyledi.
Başka bir arkadaş birimizin taş atıp diğerimizin  hayır deyip sopayla dürtmemizi istedi.
Sezon açılmadan arazideki gezilerimizde bağladığım 5-10 metrelik bir ipi taş attıktan sonra o hamle yapınca hayır diyerek çekip arkadaşların dediklerini uyguladım.Şu anda avda taş atınca hayır diyerek uyarıyorum.
Dediğim gibi %90 oranında hallettim ancak zihninde hala var bir boşluk buldumu yine gidiyor.
Erol SARI
1976 KONYA

Çevrimdışı Fatih TAHIL

• *
« Yanıtla #17 : 02 Aralık 2013, 00:25:41 »
Erol kardeş yazdıklarını deneyecem tşk.ederim yüzde doksan düzelme çok iyi zamanla tamamen geçeceğine delalet inş.bende o seviyelere gelirim.   
Fatih TAHIL  1970-KONYA

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
    • izmirchoketube
« Yanıtla #18 : 02 Aralık 2013, 16:42:59 »
inşallah düzelir.şimdiden kolay gelsin .
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Fatih TAHIL

• *
« Yanıtla #19 : 03 Aralık 2013, 00:35:31 »
Sağol serkan bey yoğun uğraşıyoruz ya o pes edecek ya biz hayırlısı olsun...
Fatih TAHIL  1970-KONYA

Çevrimdışı Ahmet ÖZKAN

• *
  • 05347677315 TOROS KARTALI
« Yanıtla #20 : 12 Aralık 2013, 01:32:32 »
Bu avda çalı taşlamadan kaynaklanan bir durumdur.İlk pointerimde bende çok çekmiştim,bırak attığın taşı,yaka da giderken ayağının altından kopan taşları bile takip ederdi :),ama tam bir aport manyağıydı cisim seçmezdi.
Ahmet ÖZKAN
1983 mersin mut

Çevrimdışı Muhammet DÖNMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • "Eğitimin gerçek amacı uyandırmaktır."
« Yanıtla #21 : 12 Aralık 2013, 04:11:53 »
bu taş taşıma olayını takıntı haline getirmiş bi ara askerdeyken Cesar Millan ın köpeklere fısıldayan adam ismindeki programında bazı köpeklerde lazer ışıgına takıntılı olanların davranışlarını değiştirmişti.inğilizceniz yeterli ise bu kişiye email yolu ile ulaşmayı deneyin videolarına balmaya çalışıyorum eger sizin konuya uygun bi video bulursam burdayayınlamaya çalışırım.lazer ışıgını görmuştum videolarda taş takıntısını tedavi ettiği bi video varsa super olacak.

Köpeklerde takıntılı davranış
Köpekler ve diğer hayvanlar aynen insanlarda olduğu gibi bazı nedenlerden ötürü takıntılı davranışlar geliştirebilirler. Köpeklerin bu takıntılı davranışları geliştirmelerinin birçok nedeni var; enerjisini harcayamıyor olması, bir nedenden ötürü korkuyor olması, psikolojik sarsıntı geçirmiş olması, anksiyetesinin olması vs.
“Kırmızı ışığa takılsın ne olacak ki? Nesi var bu takıntılı davranışın?” sorusu benim de aklıma geldi ve “Takılsın hayvan! Kendine bir uğraş buldu işte!” cümlesi de aklımdan geçmedi değil.
Lakin bu “takıntı” olayı o kadar da masum bir olay değil. Cesar bu konuda şöyle der “bir köpeğin herhagi bir şeye takıntılı hale gelmesi demek o köpeğin takıntılı hale geldiği şey üzerinde fiziksel ve psikolojik kontrolünün olmaması anlamına gelir.”
  • Ataneo 12
  • Stoeger m2000
  • Pointer & Drahtaar
Muhammed DÖNMEZ
1986 KÜTAHYA-İZMİR
laboratuvar teknikeri

Çevrimdışı Sami KARATAY

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #22 : 12 Aralık 2013, 13:01:37 »
Fatih kardeşim köpeğin  çok hırslı yazılanları okudum ,  onu av hayvanları getirmeye alıştır.Tavşan kafası veya tavşan postunun  içine birşey koyup rulo yap dağılmayaçak şekilde  bağla   at getir yaptır,dağda tavşan ayağı götür çalılara bunu at köpeğin zamanla neyi araması gerektiğini anlayaçaktır,kolay gelsin...
27/7/1959-KÜTAHYA

Çevrimdışı Fatih TAHIL

• *
« Yanıtla #23 : 16 Aralık 2013, 01:46:53 »
Arkadaşlar yanıtlarınız için çok tşk.ler yazılanların neredeyse %80 nini yaptım şok tasması ve sahip değişikliği kaldı onlarıda kıyamadığım için yapmıyorum şuan etraf kar buz pek taş bulamıyor bulsada don yere yapışık zor çıkartıyor hep böyle olsa belki düzelmeye birazcık faydası olur taş olayı gerçektende tam bi takıntı takmış kafayı taşlara gözü başka bişey görmüyor burda bi arkadaşta Almanyadan gelme bi kurzhaar var oda çok meyilli normalde alıp taşımıyor ama taş atarsan hatta kim atarsa atsın hemen fırlayıp taşı alıp geliyor sahibi bırak at felan bırakıyor benimki bırakmaz ağzında taşla gezer kızarım taşla kaçar v.s aman arkadaşlar bu olaya çok dikkat edin dağda taşlayıp v.s yaparsanızda köpeğiniz görmeden yapın sizin taşlarla oynadığınızı görürse oda oynamaya başlıyor sonunda avcılığı bırakıp inşaatçılığa başlıyor tabi bütün emeklerde boşa gidiyor hayırlısı olsun...
Fatih TAHIL  1970-KONYA

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
    • izmirchoketube
« Yanıtla #24 : 16 Aralık 2013, 11:53:19 »
Abi götür köpeği bir taş ocağına yık önüne damperliyle bir kamyon taş o kadar kayayı taşı görünce belki bunalıma girer bırakır :))
Boş laf bir yan da çabalarının boşa çıkmasına üzüldüm. sezon sonu 1-2 hafta ayrı kalmayı göze al bence...En azından her yolu denedim dersin.
Hatta Bu işi profosyonel yapanlar var köpek eğitimini bir araştıralım bakalım bu konuyla ilgilenebiliyorlar mı?
Kolay gelsin
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır