Öncelikle bu canım memlekette , TEDAŞ görevlisi dahi olsa bu ünvan ile ya da ormancı ünvanı ile vatandaşa bir üstünlük taslama olaylarından nefret ettiğimi söylemek isterim.hastahanelerde röntgen çeken sözüm ona cumhurbaşkanları , iğne yapan başbakanlar bu havaları atan mahluklardan da nefret etmişimdir.
Yer bölge adı vermiyorum , sigaramı da yanıma alıp derenin kenarına indim , biraz oturdum suyu dinledim ve kalkıp aracıma döndüm kapıyı açıp binerken araca , hop ! Hemşerim nereye ? Diye ses duydum döndüm bir sivil arkadaş , nereye diye tekrarladı ? Ve kimsin dedi bende kendisine çoban olduğumu söyledim , ve bana cep telefonunu çıkartıp iyi o zaman bir resmini çekeyim dedi , ne resmi filan derken ortalık karıştı eleman aracıma binerken yolumu kesip beni balık tutmakta itham edip , tek eliyle yakama yapışıp 10 mtr ötesindeki dal kavuklara da aha şimdi bir tane vuracak buna diye beyanda bulununca , nefsi müdafaa kapsamında şahsın kendi beyanıyla saldıracağını söylediği için bu saldırıyı önleme amaçlı sol göz içine ve burun üstüne iki yumruk indirdim. Yere oturup ağlamaya başladı.
Ortalık karıştı , sonradan jandarmaya gidip şikayetçi olmuş , ve bana silah da çekti diye ifade vermiş, sayın savcı o polisi silahına el koyup alıp gelin demiş ! Jandarma beni aradı olayı anlattı bşçvş ifadeye çağırdı 2 saat ilk ilçe yolunu gece yarısı gittim , başçavuşu önceden uyardım orada hadisenin nasıl yaşandığını şahsa anlattırdım , ve başçavuşu da şahit gösterdim.
Eleman milli parkların o bölgeden dönem dönem seçilen geçici görevlendirilen adamıymış buraya kadar herşey normal , fakat !!! Ne kimlik kartı , ne yaka kartı olmaksızın , elimde olta , poşetimde balık olmaksızın , birde gidip bana silah çekti , burnuma silah dayandı diye yalan beyan vererek, ben milli parklar görevlisiyim diye uyarmaksızın laçka hareketler ile , kavuk tavırlar ile aracımın önünü kesip kolumdan oramdan buramdan tutup , yanındakilere buna vuracam diye hava atıp sonra iki yumrukla oturup ağlayan o arkadaş , üç defa şikayet edip geri aldı , üç defa ifade verdik , savcıya olayı anlattım , son olarak elemanı çağırıp tekrar ifade alınca savcı bey üç ifade de aynı yerleri üçünde de farklı söylediğini görünce , tutarsızlık var sende demiş ve en son eleman baktı hakim de ifadeyi böyle bulacak davasından vazgeçmiş. Bunu bu gün öğrendim.neden anlattım.
Kimliği olmadan , yetkisi olmadan , laçka tavırlar ile kendini tanıtmadan sizi ezmeye gelen , prim yapmaya gelen kim olursa olsun , kendinizi ezdirmeyin.
Sonradan öğrendim ki o elemanda bazıları ne o o polis diye mi balık ona serbest gibi şeyler söylemiş ve gaza getirmiş , onlar ile de sohbeti koyulaştıracağım yakında ama özet olarak , görevliler sizi denetlemek için vardır ! Yönetmek için değil ! Avcı herşeyi kitabına göre yapsın , diğer yüm şartlarda asla hakkını yedirmesin.
NOT eleman görevden alınmış.