Gönderen Konu: Bir hadise !Milli Parklar geçici görevlisi ile davalık olmuştuk.  (Okunma sayısı 2357 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Süleyman MUSUL

• *
  • İncesuluyum , olmazoluyum . . .
Öncelikle bu canım memlekette , TEDAŞ görevlisi dahi olsa bu ünvan ile ya da ormancı ünvanı  ile vatandaşa bir üstünlük taslama olaylarından nefret ettiğimi söylemek isterim.hastahanelerde röntgen çeken sözüm ona cumhurbaşkanları , iğne yapan başbakanlar bu havaları atan mahluklardan da nefret etmişimdir.

Yer bölge adı vermiyorum , sigaramı da yanıma alıp derenin kenarına indim , biraz oturdum suyu dinledim ve kalkıp aracıma döndüm kapıyı açıp binerken araca , hop ! Hemşerim nereye ?  Diye ses duydum döndüm bir sivil arkadaş , nereye diye tekrarladı ? Ve kimsin dedi bende kendisine çoban olduğumu söyledim , ve bana cep telefonunu çıkartıp iyi o zaman bir resmini çekeyim dedi , ne resmi filan derken ortalık karıştı eleman aracıma binerken yolumu kesip beni balık tutmakta itham edip , tek eliyle yakama yapışıp 10 mtr ötesindeki dal kavuklara da aha şimdi bir tane vuracak buna diye beyanda bulununca , nefsi müdafaa kapsamında şahsın kendi beyanıyla saldıracağını söylediği için bu saldırıyı önleme amaçlı sol göz içine ve burun üstüne iki yumruk indirdim. Yere oturup ağlamaya başladı.

Ortalık karıştı , sonradan jandarmaya gidip şikayetçi olmuş , ve bana silah da çekti diye ifade vermiş, sayın savcı o polisi silahına el koyup alıp gelin demiş ! Jandarma beni aradı olayı anlattı bşçvş ifadeye çağırdı 2 saat ilk ilçe yolunu gece yarısı gittim , başçavuşu önceden uyardım orada hadisenin nasıl yaşandığını şahsa anlattırdım , ve başçavuşu da şahit gösterdim.

Eleman milli parkların o bölgeden dönem dönem seçilen geçici görevlendirilen adamıymış buraya kadar herşey normal , fakat !!! Ne kimlik kartı , ne yaka kartı olmaksızın , elimde olta , poşetimde balık olmaksızın , birde gidip bana silah çekti , burnuma silah dayandı diye yalan beyan vererek, ben milli parklar görevlisiyim diye uyarmaksızın laçka hareketler ile , kavuk tavırlar ile aracımın önünü kesip kolumdan oramdan buramdan tutup , yanındakilere buna vuracam diye hava atıp sonra iki yumrukla oturup ağlayan o arkadaş , üç defa şikayet edip geri aldı , üç defa ifade verdik , savcıya olayı anlattım , son olarak elemanı çağırıp tekrar ifade alınca savcı bey üç ifade de aynı yerleri üçünde de farklı söylediğini görünce , tutarsızlık var sende demiş ve en son eleman baktı hakim de ifadeyi böyle bulacak davasından vazgeçmiş. Bunu bu gün öğrendim.neden anlattım.

Kimliği olmadan , yetkisi olmadan , laçka tavırlar ile kendini tanıtmadan sizi ezmeye gelen , prim yapmaya gelen kim olursa olsun , kendinizi ezdirmeyin.

Sonradan öğrendim ki o elemanda bazıları ne o o polis diye mi balık ona serbest gibi şeyler söylemiş ve gaza getirmiş , onlar ile de sohbeti koyulaştıracağım yakında ama özet olarak , görevliler sizi denetlemek için vardır ! Yönetmek için değil ! Avcı herşeyi kitabına göre yapsın , diğer yüm şartlarda asla hakkını yedirmesin.

NOT eleman görevden alınmış.
« Son Düzenleme: 09 Haziran 2014, 00:59:45 Gönderen: Süleyman MUSUL »
"Sormaz ki bilsin, sorsa bilirdi...
bilmez ki sorsun, bilse sorardı."
Zor günler içinde öyle bir zorbey ol ki karanlıklara ışık tut . . .Türk oğlu !
İHRAÇ FAZLASI ÖZELHAREKAT POLİSİ !!!

Çevrimdışı M.Ziya DONMA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
iyi yapmışsın kardeşim eline sağlık. benzer olaylar bizim de karşımıza çıkıyor. sen susarsan tepene çıkıyorlar, yok sen gereken tepkiyi verirsen susup siniyorlar.
1985-Ceyhan

Çevrimdışı Cihan TURGAY

• *
ben olsam iki yumrukla bırakmam başlamışken arkadaşları dahil altlarına kaçırana kadar ağlatırdım.birkaç kez arazide denedim namluyu ağzına dayayınca karşıdan kartal gibi üzerine gelen adam bir anda bülbül gibi oluyor.
Cihan TURGAY
1973 balıkesir

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Maalesef ülkemizde herkes kendini birşey zannediyor,Süleyman bey iyi yapmışsınız kendini bilmeyenlere bildirmek boynumuzun borcu :)
1993 ERZİNCAN

Çevrimdışı Süleyman MUSUL

• *
  • İncesuluyum , olmazoluyum . . .
Böyle hadiseler yaşanması hoş değil tabi ki,  ama,  avcı yi kurs ile eğitenler, kurs olmadan belge vermeyenler görevlileri sen görevlisin  deyip başımıza salmasınlar.  Devlet hastahanesi nden görebilir raporu almış,  akrabası olan doktordan 2 ay göremez raporu almış. Her nisan ayında genel müdürlük çalıştığın  şube veya birim e  yazı gönderir,  terfi bekleyen elemanlarınızin  idari. Adli  sürmekte olan davaları var mı diye?  Var ise terfi ertelenir sonuç gelene kadar   , beni yok yere bir yıl kayba uğratan o eleman daha bunun hesabını vermedi,  verecek , konuşacağım  insanca!!! 

Siz yine de fevri davranmayın arkadaşlar dostlar.  Kulağıma gelen duyumlar da o polis ya onu tuttular diye geziyor muş ortalıkta cahil tokatci.  Eğitim eğitim eğitim.
« Son Düzenleme: 09 Haziran 2014, 12:00:48 Gönderen: Süleyman MUSUL »
"Sormaz ki bilsin, sorsa bilirdi...
bilmez ki sorsun, bilse sorardı."
Zor günler içinde öyle bir zorbey ol ki karanlıklara ışık tut . . .Türk oğlu !
İHRAÇ FAZLASI ÖZELHAREKAT POLİSİ !!!

Çevrimdışı Halil YURTSEVEN

• *
böyle  bi olayı avcı grubundaki abilerimiz yaşamıştı. muhtar gelmiş  güya kontol için ama onunda dili düzgün durmamış,el kol hareketi falan derken gruptaki bi polis abi tokatı bi çıkartmış muhtara. kasket ters dönmüş muhtarın :D  mesele çözülmüş tokatı yiyince. demekki neymiş; ünvanlar kişilere hizmet etsin diye verilirmiş. dayılık yapmak , hayt huyt edip akşama arkadaşlarına anlatmak için verilmezmiş. elinize sağlık Süleyman bey.
  • İNGİLİZ POİNTER
HALİL YURTSEVEN

1985-ANTALYA-ÇAVDIR/ BURDUR